Süleymanpaşa Müftüsü Okur'a soruşturma başlatıldı

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ'ın Süleymanpaşa İlçesi Müftüsü Ayhan Okur'un sosyal medya paylaşımlarında ve cami cemaatine verdiği vaazlarında nefret suçu kap

Süleymanpaşa 22.10.2019 16:28:00 0
Süleymanpaşa Müftüsü Okur

Süleymanpaşa Müftüsü Ayhan Okur, cami vaazlarında ve Haziran 2019 döneminde yaptığı paylaşımlarda hem Atatürk dönemine hem de CHP’ye nefret söylemli paylaşımlarda bulundu.  Türk Ceza Kanunu ile Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun’a karşı açıkça suç işleyen Okur, şu paylaşımlarda bulunmuştu:“Yahudi şapkasını yasa zoruyla Türklere dayatıp takmayanları hapseden ve asan CHP, Hitler’den kaçıp bize sığınan 100 bini aşkın Yahudi’ye vatandaşlık veren CHP, Rus diktatör Stalin’den kaçıp bize sığınan Azeri kardeşlerimizi Ruslara teslim edip Boraltan Köprüsü’nde katledilmelerini izleyen CHP, Şimdi anladınız mı? CHP’nin vatandaşlık verdiği Yahudilerin nerede olduğunu?” Okur’un geçen Ramazan Bayramı Namazı öncesinde cemaate verdiği vaazda da tatile gidenleri “şerefsizlikle” suçlamıştı. 16 Ağustos 2019 tarihinde asaleten Süleymanpaşa Müftülüğü’ne atanan Ayhan Okur’un soru önergemize verilen yanıt çerçevesinde tahkikattan geçirildiği ortaya çıktı.

 

MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLMİŞTİR

 

Okur ile ilgili sıkıntıları hem Tekirdağ Valiliği’ne hem de TBMM’ye taşıyan CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, kapsamlı bir soru önergesi verdi Aygun, önergesinde Türk Ceza Kanunu ve Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun’a göre suç işlendiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 27 Eylül 2019 tarihinde soru önergemize verdiği yanıtta, Müftü Ayhan Okur hakkında inceleme başlatıldığını belirterek, gelişmeleri şöyle aktardı: “Soru önergenize konu iddialarla ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından müfettiş görevlendirilmiş ve tahkikat başlatılmıştır. Tahkikat neticesinde disiplin cezası gerektirecek fiil ve eylemlerin tespit edilmesi halinde ilgili hakkında idari işlem başlatılacak, suç unsuru bulunması halinde ise adli mercilere bildirilecektir.”

 

GÖREVDE KALMASI DAHİ SUÇTUR!

 

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, tahkikatın sonucunu yakından takip edeceğini belirterek, Süleymanpaşa Müftüsü Ayhan Okur’un derhal görevden alınmasını istedi. Aygun, “Milli birliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde Müftülerin tutum ve davranışları halk üzerinde önemli sonuçlar doğurmaktadır. İslam dini ile bağdaşmayan,  din adamlığı vasfı ile ters düşen, partizanca tutumu da aşan iftiralar atan, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden müftülerin görevde kalması dahi suçtur! Bu müftüler kadar O’nu görevde tutan iradeler de suç işlemektedir” diye konuştu.

 

KANUNLARA GÖRE SUÇ İŞLEDİ

 

TCK’nın 226. Maddesine göre “Halkın bir kesimini sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılamanın” suç olduğunu vurgulayan Aygun, Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun’un 25. Maddesine göre de hiçbir din personelinin hiçbir surette siyaset yapamayacağını kaydetti.

 

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10