2.Kitap fuarına yoğun ilgi

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Kapaklı Kitap Fuarı dün Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Spor Salonunda açıldı. Yüze yakın yayın evi ve 34

Kapaklı 25.10.2019 15:48:00 0
2.Kitap fuarına yoğun ilgi

Fuarın açılış törenine Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Fevzi Bayram, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Cemal Bahadır Murat, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz,ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve kitapseverler katıldı.

 

 

 ‘’HİÇBİR İMKAN KİTAPLAR KADAR HAZ VERMEYECEKTİR’’

 

Fuarın açılış töreninde bir konuşma yapan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, ‘’Çok okuyan mı bilir, yoksa çok gezen mi? Eskiden böyle bir deyim vardı. Yerine göre okuyan, yerine göre ise gezen bilir. Fakat önemli olan şudur ki ister gezerek, ister okuyarak bilgiye erişmektir önemli olan. Eğer bilgiye erişmiyorsak iki türlü de hiçbir şey elde edemeyiz. Günümüz dünyasında ise bilgiye erişmek çok daha kolay, çok daha pratik, çok daha çabuktur. Ama hiçbir zaman elektronik dünyasındaki hiçbir imkan bize kitap sahibi olmak kadar haz vermeyecektir. İnşallah bu açılışını gerçekleştireceğimiz fuarda da gerek son zamanlarda çıkan gerekse klasikleşmiş birçok eserle buluşma imkanı bulacaksınız. Hepimize hayırlı uğurlu olsun.’’ dedi. Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından kurdele kesilerek fuarın açılışı gerçekleştirildi.

 

 

SU PİYANOSUNU TANITTILAR

 

Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından kurdele kesilerek fuarın açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından Vali Yıldırım ve davetliler stantları gezerek kitapları incelediler. Kapaklı Belediyesi Ortaokulu öğrencileri de fuarda kurulan stantta, tasarladıkları ‘su piyansonu’nu tanıttı. Projeyi ilgiyle inceleyen Vali Yıldırım, projeyi tasarlayan öğrencileri tebrik etti.

 

 

ÜNLÜ YAZARLAR SÖYLEŞİ GERÇEKLEŞTİRECEK

 

9 gün boyunca ziyaretçilere açık olacak fuara bu yıl toplam 34 yazar katılacak. 100 yayın evi ve 112 bin kitabın kitapseverlerle buluştuğu fuara; Ercan Kesal, Yelda Kırçuval, Kerem Fırtına, Hayati İnanç, Halil İbrahim Özcan, Tarkan Köylü, Nazan Arısoy, Mete Yarar, Sinan Yağmur, Cem Gülbent, Birsen Ekim Özen, Sermin Yaşar, Şükrü Erbaş ve Metin Karausta, Hasan Ali Toptaş, Ali Lidar, Murat Tavlı, Bilal Sami Gökdemir, Tolga Uluaydın söyleşi gerçekleştirecek.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10