Cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşadılar

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu Başakşehir Okullarında doyasıya yaşandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen törende öğrenciler, Cumhuriyetin İlan edilişinin 96. Yıldönü

Çerkezköy 28.10.2019 19:00:00 0
Cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşadılar

Başakşehir Okulları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96’ncı yılını saat 10.30’da ‘Bir Ömür Cumhuriyet’ sergisi yapıldı. Ardından Konferans Salonu’nda 11.00’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın günün anlam ve önemi için yapılan orotoryo, şiir, drama, melodika, halk oyunları ile doyasıya kutlandı. Programa Kampüs Müdürü Mehmet Demirbaş, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

SERGİMİZDE YER ALAN TÜM ÜRÜNLERDE EMEK VE ÇABA VAR

 

‘Bir Ömür Cumhuriyet’ sergisinin açılışı Başakşehir Okulları Kampüs Müdürü Mehmet Demirbaş, İlkokul Müdürü Kıvanç Dizman, Ortaokul Müdürü Aylin Arda, Görsel Sanatlar Öğretmenleri Hatice Köse ve İlkbal Tunc, öğrenci ve velilerin de katılımıyla yapıldı. İlkokul ve Ortaokul Öğrencilerinin eserlerinden oluşan sergi, Teknoloji ve Tasarım dersinde yapılan "Atatürk" konulu tişört tasarımları, Estetik Sanatlar Atölyesi'nde yapılan Cumhuriyet duygularını yaşatan çalışmalardan oluştu. ‘Bir Ömür Cumhuriyet’ sergisini hazırlayan Görsel Sanatlar Öğretmenleri Hatice Köse ve İkbal Özkılıç resim sergisi hakkında bilgilendirmede bulundu. Hatice Köse, "Bir ömür Cumhuriyet isimli resim sergimizde ilkokul ve ortaokul çocuklarının ve öğretmenlerimizin atölyelerde hazırlamış olduğu ürünler yer almakta. Büyük seramik atölyemiz var orada hazırladığımız pek çok ürün sergimizde yer almakta. Teknoloji ve Tasarım dersinde çocuklarımızın hazırlamış olduğu Atatürk baskılı tişörtler mevcut yine. Sergimizde yer alan tüm ürünlerde emek ve çaba var." dedi.

 

 

CUMHURİYET OLAN MEŞALE SONSUZA DEK YAKILMIŞTIR

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Sosyal Bilgiler Öğretmeni Caner Karpuzcular, "Bugün Cumhuriyetin ilanının 96’ncı yılı. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan'ı çocuklara, 19 Mayıs'ı gençlere, 29 Ekim'i ise bütün Türk toplumuna armağan etmiştir. Bizde bu bayramları o günden bu güne aynı coşku, aynı heyecan ve aynı mutluluk içinde kutluyoruz ve kutlamaya devam edeceğiz. Bugün Cumhuriyetin anlamını her zamankinden daha çok duymayı, 29 Ekim'i bilinçli olarak kutlamayı ona sarılmayı gerektiren bir gündür. Cumhuriyete giden yol toplumumuz için mücadele ve onur doludur. Bu yolun her taşı Türk'ün asil kanı, müthiş özverisi ve sabrı ile doludur. Kurtuluş meşalesini başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere her Türk büyük bir sorumluluk ile taşımıştır. Büyük mücadele ile bu vatanın kutsal toprakları düşman işgalinden kurtarılmış ve adı Cumhuriyet olan meşale sonsuza dek yakılmıştır.”dedi.

 

BİZ KURDUK ONU YAŞATACAK SİZLERSİNİZ

 

Karpuzcular, “"Cumhuriyet bir yönetim biçimidir. Cumhuriyet milli egemenliğin ve özgürlüğün temelini oluşturur. Cumhuriyet çağdaş, demokratik, laik, genel kültür sahibi, çağın gerektirdiği donanıma sahip, geçmişini bilen geleceğine sahip çıkan haklı ve vicdanı hür nesiller yetiştirmemizi istemektedir. Atatürk, Türk milletinin yapısına en uygun yönetim biçimi Cumhuriyettir demiştir. Sevgili öğrenciler, ulusumuzun geleceğinin sizlerin elinde olacağını bilen Atatürk, 'Gençler Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak sizlersiniz.' demiştir. Sizler Atatürk öderliğinde yetişen ve bugünlere kavuşan mutlu bir ulusun çocuklarısınız. Işığınızı, gücünüzü ve inancınızı ve Atatürk'ten almalısınız. Yüreklerininiz Atatürk kadar çalışkan ve onun kadar vatan ve millet sevgisi ile dolu olmalıdır. Konuşmamı Atatürk'ün bir cümlesi ile bitirmek istiyorum; Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.” diye konuştu.

 

 

GÖZYAŞLARINA HÂKİM OLAMADI

 

Sosyal Bilgiler Öğretmeni Caner Karpuzcular’ın konuşmasının ardından Didem Doru ve Dilem Koçak öğretmenlerinin öncüğünde 6’ncı ve 7’nci sınıf öğrencilerinin hazırlamış olduğu oratoryo gösterisi yapıldı. Gösteriden sonra Mustafa Eymen Çakar, Deren Seçkin, Zeynep Ahsen Yılmaz, Yağmur Kaya, Asude Topçu ve Ekin Saygın, 'Cumhuriyet' isimli şiiri okudular. Şiir okumasından sonra görevli öğretmen Şule Yavuz’un kılavuzluğunda 4’ncü sınıf öğrencileri 'Cumhuriyet Kahramanları' isimli drama oyununu sergilediler. Drama gösterisinin ardından görevli öğretmenler Dilem Koçak ve Didem Doru nezaretinde molodika gösterisi yapıldı. Daha sonra 2'nci sınıfların hazırladığı halk oyunları gösterisine geçildi.  Son gösteri ise Halk oyunları gösterisinin ardından 5'nci sınıflar hazırladıkları modern dans gösterisini sahnelediler. Öğrencilerin gösterilerinde zaman zaman programa katılanlar gözyaşlarına hakim olamadı.

 

ÖĞRENCİLER ADINA FİDAN BAĞIŞI YAPILDI

 

Öğrencilerin gösterileri büyük alkış toplarken gösterilerin ardından ödül törenine geçildi. Sınıflar arasında yapılan, 29 Ekim Cumhuriyet Panosu yarışmasında 6-A sınıfı 1'nci oldu. Ödülü, sınıf başkanı Nazlı Büyükbüce aldı. İlkokul öğrencileri arasında yapılan şiir yarışmasında 2-B öğrencisi Emir Güre 1'nci oldu. Güre ödülünü sınıf öğretmeni Ezgi Bozkurt'tan aldı. 1'nci ve 2'nci sınıflar arasında yapılan resim yarışmasında 1'nci Masal Sağlam oldu. 3'ncü ve 4'ncü sınıflar arasında yapılan resim yarışmasında 1'nci Rüya Küçükkısa oldu. Ödül olarak öğrenciler için Tema Vakfı'ndan fidan bağışı yapıldı.

 

BU İLK VE EN ÖZEL PROGRAM

 

Gösterilerin ardından konuşan Başakşehir Okulları Kampüs Müdürü Mehmet Demirbaş  “Çocukların yaptığı tüm programlara doymak bilmiyoruz. Ben çok keyif aldım programdan. Bugün çok önemli bir gün ve bundan nasıl bir anlam çıkarmalıyız şöyle hep beraber düşünmek lazım. Değerli çocuklar, değerli öğretmenler ve değerli veliler Cumhuriyet'ten anladığınız şey şu olmalı, hep beraber çoğunlukla, güzelce ülkemizi üzerine bastığımız ve her gün heyecan duyduğumuz ve yeri geldiğimiz zaman sıkça şunu söylediğimiz, 'Ne güzel her yeri gezdim ama benim ülkem gibisi yok' dediğimiz, cennet vatanımız dediğimiz bu vatanı sadece koruyorum demekle korunmayacağını, çalışmak gerektiğini, mücadelem gerektiğini ve aslında işte Mustafa Kemal'in de bize bunu işaret ettiğini hepimizin zannediyorum anlaması gerekir. Salonumuzda da ilk defa program yapılıyor şu anda. Provası da yapılmadı yani çok kısmi yapıldı. Buna rağmen böyle güzel bir program çıkması gerçekten çok özel. Bu ilk ve en özel program.  Salonumuzu Cumhuriyet kutlamaları ile açtık.” dedi.

 

'BEN ÜLKEM ADINA NE YAPIYORUM?'

 

Öğrencilerin çok güzel ve anlamlı etkinlik yaptıklarını ifade eden Demirbaş konuşmasının devamında, "Aslında sabah gelirken şunu düşündüm, 'Ben ülkem adına ne yapıyorum?' Bu ülke adına ve kendim adına elbette bir şeyler yapıyorum. Etrafa iyilik yapmak gibi. Ama ülkem adına ne yaptım sorusunu sorduğum zaman inanın biraz zorlandım.  Ama şöyle diyebilirim, binlerce öğrenci yetiştirdim. Bakın bulunduğunuz yer ne olursa olsun ülkenin en güzel toprağıdır. Ve bu toprakta yetiştirdiğimiz her fidanı, her güzel insanı bu memleketin gelişmesi için çaba harcayan insan haline dönüştürmeden bu ülkeyi muasır medeniyetlere eriştiremeyiz. Gerçekten şunu diyebiliyorum şu çocukları gördüğüm zaman, 'Evet işte vatana bırakabileceğimiz, bayrağı daha ileriye götürecek kişiler işte bunlardır." diyebiliyorum. Çocuklarımızdan daha özel hiçbir şey yok. Bu ülkede yaşıyoruz bu ülkede bu güzel insanların olduğu yerde çalışmak, mücadele etmek ve birlikte kazanmak için uğraşmalıyız. Benim bugün Cumhuriyet Bayramından ve Mustafa Kemal'in sözlerinden anladığım budur. Umarım çocuklarımızda bizim anlattığımız ve anlatmak istediğimiz şeyleri hep beraber güzelce alır ve ileriye götürür." ifadelerini kullandı.

 

Haber/Ogün DÜRÜMLÜ

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10