Gazi Tarık Cür parkı açıldı

Kapaklı'da yaşayan ve Temmuz ayında Hakkari'nin Derecik ilçesinde teröristler tarafından döşenen mayına basarak iki bacağını kaybeden Uzman Onbaşı Tarık Cür'ün Eylül ayı meclis toplantısÄ

Kapaklı 5.11.2019 16:31:00 0
Gazi Tarık Cür parkı açıldı

Cumhuriyet Mahallesi Mithatpaşa caddesi üzerinde gerçekleştirilen Tarık Cür Parkının açılışı saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

 

“HİÇ UNUTULMAZ HEP HATIRLANIR”

 

Programda konuşan gazi Tarık Cür “ Biz devletimizi korumak amacıyla gittik. Halen daha vatan evlatlarımız orada. Halen arkadaşlarım orada. Dualarınızı onlardan eksik etmeyin. Ben gazi oldum. Ama bugün git deseler bugün yine vatanımız savunmaya giderim. Halkımız arkamızda oldukça bu vatanı kimse bölemez. Askerlerimiz de milletimizden güç alarak ülkemizin savunuyorlar. Arkamızda milletin olduğunu bildiğimiz için biz oralardayız. Biz milletimiz için varız. Milletimiz de bizim arkamızda. Bunu her zaman her gittiğim yerde gördüm. Kendi memleketime gittiğimde gördüm, buraya geldiğimde de gördüm. Türk milleti ne askerini, ne gazisini, ne şehidini asla yalnız bırakmamaktadır. Gelen, gelmeyen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Bu parka ismimi veren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e ve meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Parklara, sokaklara, gazi ve şehitlerimizin isimlerini vererek onları hatırlatacak anılar yerleştirmek çok önemli. Belediye başkanımız bizi unutmadı. Buraya adımızı verdi. İnşallah diğer belediye başkanları da parklara, sokaklara, güzel yerlere şehitlerimizin, gazilerimizin adını verir ki onlar hiç unutulmaz, hep hatırlanır” diye konuştu. Gür yetkililerden parkın girişine tekerlekli sandalyeler için rampa yapılmasını istedi.

 

 

“TARIK CÜR’ÜN AYRI BİR YERİ VAR”

 

Cür’ün ardından konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin “Tarık kardeşimiz 20 Temmuz 2019’da bir hain pusuda 2 bacağını birden kaybetti. Teşekkürü aslında sadece bana değil bütün meclis üyelerine yapmamız gerekiyor. Bütün meclis üyelerimizle birlikte topyekun Tarık kardeşimizin isminin verilmesi konusunda hemfikir olduk. Türk milleti gazisine her zaman sahip çıkar. Biz zor bir coğrafyayı kendimize yurt edinmişiz. Dolayısıyla 7’den 70’e kadınıyla, yaşlısıyla, genciyle asker bir milletiz.Kapaklı’da bir çok gazimiz var ancak Tarık kardeşimizin Kapaklı’da, gönlümüzde bambaşka bir yeri oldu. Gazimizin ismini yaşatmak için meclisimizce oybirliğiyle karar verdik. Meclisimize bir kere daha teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 TRAKYA’YA DAMGA VURDU

 

Devletin hiçbir zaman gazileri yalnız bırakmadığını, ama Kapaklı Belediyesi olarak kendilerinin de bir şeyler yapmak istediklerini ifade eden Başkan Çetin “ Gazi Tarık Cür’ün protezleri takıldıktan sonra eğer arzu ederse belediyede kendisini istihdam etmek isteyeceğiz. Halkımızla hemhal olmasını, belediyede bir görevi icra etmesini, belki gazilerle, belki askeriyeyle ilgili bazı faaliyetlerde görev almasını rica edeceğiz. Gazi Tarık Cür ismi Trakya’ya damgasını vurdu. Kapaklı’nın gurur oldu. Tarık kardeşimizi çok sevmemizin nedeni sadece gazi olması değil, karakterinden dolayı da çok sevdik. Ne zaman yanına gitsem beni hep duygulandırdı. Çok pozitif bir insan. Her konuşmasında bir mesaj ve vatan sevgisi var”diye konuştu.

 

“BİR KAHRAMAN OLMALILAR”

 

Çetin’in ardından konuşan Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, gazinin isminin bir parka verilmesinin çok anlamlı olduğunu ifade etti. Hamitoğlu “ Bir parka, bir sokağa, bir camiye, bir okula bir şehidimizin bir gazimizin isminin verilmesinin mana ve anlamı çok farklıdır. Bizler gazilerimizle ve şehitlerimizle bu vatanı devam ettirdik, vatan savunmasını, müdafaasını sağladık. Onlar bu milletin evlatlarının geleceği için, bu vatanın geleceği için canları pahasına mücadele ettiler. Kimisi canını verdi, kimisi organlarını verdi gazi oldu. Bugün burada biz de onların isimlerini vererek çocuklarımızı onların isimlerinin gölgesi altında büyüteceğiz. Kimleri örnek almaları, kimlerin yolunda gitmeleri noktasında çocuklarımıza da mesaj veriyoruz. Burada oyun oynarken bütün çocuklarımız görecek ki Tarık ağabeyleri gibi bir kahraman olmalılar. Ve onlara da vakti ve zamanı geldiğinde, gerek duyulduğunda bu vatanın müdafaası için canlarını gözlerini kırpmadan ortaya sermeleri gerektiği konusunda mesaj veriyoruz. Tarık da bunun yaşayan örneği. Buradaki ismi ile biz onun ilelebet yaşatacağız. Bu anlamlı davranışından dolayı belediye meclisi adına başkan Mustafa Çetin’e çok teşekkür ediyorum. İnşallah rabbim devletimizi ve milletimizi ilelebet payidar edecektir” diye konuştu.

 

 

AÇILIŞ KURDELESİ KESİLDİ

 

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek parkın açılışı yapılırken, kurdele kesiminin ardından protokol üyeleri ile gazi Cür ile ailesi parkı gezdiler.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10