Peygamber Efendimizin hayatı Kapaklı'da anlatıldı

Kapaklı Belediyesi kültür ve sosyal etkinlikler kapsamında düzenlediği "Peygamber Efendimizin Hayatı" isimli bir konferans programı düzenledi.Mevlit Kandili münasebetiyle düzenlenen konferans programına kon

Kapaklı 8.11.2019 14:55:00 0
Peygamber Efendimizin hayatı Kapaklı

Programda konuşma gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin” Peygamber Efendimizin doğumu, sıradan,  tarihi bir olay değildir. O'nun doğumunu anlamak, varlığımızı, yaratılış gayesinin sırlarını, yeryüzünde hayatın nihai anlamını idrak etmek demektir. Bizim, sevgi merkezli bir peygamber tasavvurumuz vardır. Doğru olan, yüreklerimizde var olan o muhteşem sevgiyi, Muhammed Mustafa (s.a.v) sevdasını bilgi ile harmanlamaktır. Müslüman  O'nun gibi doğru, dürüst, hayırlı bir evlat, O'nun gibi şefkatli bir baba, iyi bir eş, güzel bir komşu, O'nun gibi sadık bir dost, O'nun gibi salih bir kul olmalıdır. Aslolan gaye budur. Rabbimiz bizleri hiçbir zaman bu gayeden uzaklaştırmasın inşallah. Bizler beşeriz. Yüreklerimiz zaman zaman yolunu şaşırabilir. Yolunu şaşıran yüreklerimizin peygamberimiz Muhammed Mustafa'nın (s.a.v) kılavuzluğuna ihtiyacı var. Yürekleri tükenen insanlığın, Peygamberimizin rahmet yüklü mesajına ihtiyacı var. Bugün yeryüzünde en büyük açlık sevgi açlığıdır. Sadece biz Müslümanların değil bütün insanlığın Peygamberimizin sevgi ve merhamet  anlayışına  ihtiyacı var" diye konuştu.

 

 

"MÜSLÜMAN MÜSLÜMANIN KARDEŞİDİR"

 

Çetin "Güç ve servet tutkusunun, insanlığı esir aldığı bu dönemde, kardeşlik duygularını talan eden bu hastalıktan kurtulmamız için, peygamberimizi anlamaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Müslüman Müslümanın kardeşidir. İman kardeşliği,  İslam kardeşliği sıradan bir kardeşlik değildir. Bizim kardeşliğimiz soy, sop, ırk, çıkar ve menfaat temelli bir kardeşlik değil, erdem, fazilet, Allah rızası temelli bir kardeşliktir. Onun için kardeş, kardeşe zulüm etmez, tepeden bakmaz, kardeşini üzmez. Çünkü mümin bilir ki kardeşinin kalbi Allah'ın evidir. Bu duygu ve düşüncelerle yarın akşam ihya edeceğimiz Mevlid Kandili'nin başta Kapaklımız olmak üzere tüm ülkemiz ve İslam alemi için yeni bir doğuşa ve hayırlara vesile olmasını Rabbimizden niyaz ediyorum. Hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Allah a emanet olun" ifadelerine yer verdi.

 

KONFERANS VERDİ

 

Başkan Çetin'in ardından Prof. Dr. Cevat Akşit "Peygamber Efendimizin Hayatı" konulu konferansını gerçekleştirdi.Program, Başkan Çetin tarafından Prof. Dr. Cevat Akşit'e katılımlarından dolayı plaket ve çiçek takdim edilmesinin ardından son buldu.

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10