Kapaklı'dan ' Geleceğe nefes ' kampanyasına destek

Orman Genel Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ortaklaşa başlattığı 'Geleceğe Nefes' kampanyası kapsamında, Kapaklı'da toplam bin 50 adet fidan toprakla buluştu

Kapaklı 11.11.2019 17:03:00 0
Kapaklı

Milli Ağaçlandırma Günü’nde Türkiye genelinde yapılacak ağaçlandırma kampanyası kapsamında Kapaklı Belediyesi, 1350 fidan dikerek destek oldu.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

‘Geleceğe Nefes’ kampanyası kapsamında, 11 Kasım 2019 günü saat 11.11'de 81 ilde 2023 noktada toplam 11 milyon fidan toprakla buluşturuldu. Kapaklı’da ise Kapaklı Kaymakamlığı, Kapaklı Belediyesi ve Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen programda, toplam bin 50 ağaç fidanı İsmetpaşa Levent Caddesi’ndeki boş bir araziye ekildi. Programa Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Fevzi Bayram, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Cemal Bahadır Murat, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve öğrenciler katılım sağladı.

 

 

DÜNYA REKORUNA İMZA ATACAĞIZ

 

Kapaklı Belediye başkanı Mustafa Çetin, “Böyle güzel bir günde böyle anlamlı bir günde bizlerle birlikte olduğunuz için hepinize teşekkür ederim. Evet, bugün 11 Kasım ve böyle güzel bir etkinliğe belki bir dünya rekoruna imza atacağız. 11 milyon adet fidan toprakla buluşacak. İnşallah bundan sonra her 11 Kasım’da bu etkinlik devam ederek Türkiye’de hiç olmadığı kadar çok fidan toprakla buluşacak ve çocuklarımıza da güzel bir örnek olacak. Bu kampanyayı başlatan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı emeği geçen herkese yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

 

BİN 50 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

 

Başkan Çetin’in konuşmalarının ardından protokol mensupları ve öğrenciler fidanları toprakla buluşturarak can suyu verdi. Etkinlikte 300 ıhlamur, 50 mavi selvi, 50 erguvan,50 akçağaç ve 600 adet ise fıstık çamı olmak üzere toplam bin 50 adet fidan toprağa dikildi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10