"Bağımlı olma, özgür ol"

Saadet Partisi Kapaklı İlçe Teşkilatı,  "Bağımlı olma, özgür ol" temalı resim sergisi düzenledi. Bağımlılık ve zararlı alışkanlıklar ile alakalı farkındalık ol

Kapaklı 11.11.2019 17:11:00 0

Uyuşturucu kullanımı konusunda farkındalık yaratmak isteyen Saadet Partisi Kapaklı İlçe Teşkilatı, Kapaklı eski belediye meydanında bir etkinlik gerçekleştirdi. Resim sergisi şeklinde gerçekleşen etkinlikte; ‘Bonzai içme boza iç!’, ‘Sigara içme çay iç!’, ‘Alkol içme ayran iç’ ve ‘Milli kumara hayır!’ gibi sloganlar bulunan dövizler sergilendi. Halkın ilgi gösterdiği etkinliğe Saadet Partisi Tekirdağ il Başkan Yardımcısı Murat Vakitçi, Anadolu Gençlik Derneği Temsilcileri ve partililer katıldı.

 

‘’ANNE BABA İŞTE, ÇOCUK SOKAKTADIR’’

 

Etkinlikte konuşma gerçekleştiren Saadet Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Hasan Karakoç, ‘Bağımlılık ve zararlı alışkanlıklar ile alakalı farkındalık oluşturmak istiyoruz. “Önce Ahlak ve Maneviyat” ilkemiz gereği, gençliğimizi madde, alkol ve teknoloji bağımlılığından ve zararlı alışkanların pençesinden kurtarmak ve onlara kendi değerlerimize bağlı olmayı ve bu değerlere bağlı kalarak bir yaşam sürdürmelerini öğütlüyor ve öğretiyoruz. Maalesef içinde bulunduğumuz ekonomik durum neticesinde anne işte, baba işte, çocuk da sokaktadır. Bu durum evlatlarımızın, anne baba sevgisinden ve ilgisinden uzak, kontrolsüz yetişmesini sağlamaktadır. Türkiye uyuşturucu, sigara, alkol vb. zararlı maddelere erişimin en kolay olduğu ülkeler arasındadır. Bu erişim son yıllarda daha da kolaylaşmıştır. Anne babaların aleni sigara içmesi, çocukların bunu bir adım öteye taşıyarak uyuşturucu kullanmaya başlamasını etkilemektedir” diye konuştu.

 

“MÜCADELE EDİYORUZ”

 

Saadet Partisi olarak uyarıcı ve uyuşturucu maddelerle de mücadele ettiklerini kaydeden Karakoç “Ülkemizde 110 bin insanımız zamansız ve erken toprağa vermekteyiz. Asıl alkol bağımlılığın üniversite yıllarında aileden ve koruyucu çevreden uzakta başladığı ve sonrasında da devam ettiği anlaşılmaktadır. Eğitim sürecinde stresli olan ve aşırı sorumluluk yüklenen gençlerin, eğitimli olmalarının aksine eğitimsiz gençlere göre daha çok alkole eğilim gösterdikleri araştırmalar sonucu anlaşılmaktadır. Anayasaya baktığımızda 58. maddenin ikinci kısmındaki ödevler; alkolizm, uyuşturucu bağımlılığı, suçluluk, kumar gibi temelde bazı olumsuz durumlardan gençlerin korunması noktasında ilk başta makul sayılabilecek bir içeriğe yer vermiştir. Ancak bugün 1982 Anayasasında en çok ihlal edilen düzenleme olarak göze çarpmaktadır. Özellikle iddia, spor toto, at yarışı, milli piyango gibi kumar benzeri kötü alışkanlıkların devlet eliyle organize edilmesi, teşviki ve devletin kazanç sağlaması karşısında devlete böyle bir ödevin verilmiş olması büyük bir tezattır” dedi.

 

“DEVLETİN ASLİ GÖREVİDİR”

 

Karakoç “ Vatandaşları uyuşturucudan korumak devletin asli görevidir.Anayasa maddesinde geçen “alkol düşkünlüğünden koruma” ifadesi ile alkol tüketiminin düşkünlüğe varmayan boyutu anayasal açıdan serbest bırakılmış olup madde kendi içinde çelişmektedir. Alkol tüketiminin azı ile başlayan durum sorunlu görülmezken düşkünlük haline gelme halinde devletin gençliği korunması ödevi devreye girmektedir. Ancak düşkünlük boyutuna vardıktan sonra gençliğin korunmasından değil tedavisinden bahsedilebilir. Dolayısı ile alkol boyutundaki bu düzenleme oldukça sorunludur. Devletin uyuşturucu maddeler konusundaki görevi gençliği sonuçlardan koruyarak izole etmek değil; üretimi, ticareti, sevkiyatı, dış destekleri gibi sebeplerin ve kaynakların kendisiyle mücadele ederek toplumun tümünü ilgilendiren bu illetten kurtarmaktır. Görülüyor ki; anayasadaki gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunması ile ilgili maddeler, zararlı alışkanlarla mücadele noktasında yetersiz kalmaktadır. Kanunlarımızda, gençlerle ilgili olası maddelerde gençlerin korunması değil, kendine özgü durumlarının kabulü ile gençliğin manevi olarak güçlendirilmesi yaklaşımının geçerli olması daha uygun olacaktır. Bu amaçla devletin, gençlerin gelişimini, toplumsal ve siyasal yaşama aktif ve eşit biçimde katılmasını sağlayacak çalışmaları yürütmesi ve desteklemesi yönünde olumlu tüm önlemleri alacağına dair bir düzenleme daha uygun gözükmektedir. Teknoloji bağımlılığı da ayrı ve en önemli sorunlardan biri olarak karşımızda durmaktadır. Nüfusuna oranla ülkemizdeki teknoloji bağımlılığı ilk sıralardadır. Her türlü bağımlılık neslimizi ifsad etmektedir. Toplumumuzun temel yapı tası ailenin köküne adeta dinamit döşenmektedir. Toplumuzu ve neslimizi irşada ve iflasa sürükleyen bu saldırılara topyekun millet olarak mücadele etmemiz, bilinçli olmamız, organize olmamız şarttır. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 58. Maddesinde yer alan “…Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır.” ilkesi gereği hükümeti ve yetkili organları anayasanın gereklerini yapmaya davet ediyoruz. Çünkü devlet milletinin, mal, can, akıl, nesil ve din emniyetini muhafaza etmek mecburiyetindedir” dedi.

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10