Çerkezköylülere matematiği sevdirecek proje

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Twinning (Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş bir topluluk) desteği ile hayata geçirilen 'Durakta Matematik Projesi'ne Çerkezköy'de dahil oldu. 'Durakta M

Çerkezköy 14.11.2019 15:01:00 0
Çerkezköylülere matematiği sevdirecek proje

‘Durakta Matematik’ adlı proje otobüs duraklarında bekleyen Çerkezköy de yaşayan vatandaşlara matematiği sevdirmeyi amaçlıyor. Çerkezköylülere matematiği sevdirmeyi amaçlayan projesinin açılışına, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Atatürk İlkokulu Müdürü Yalçın Memiş, e- Twinning Proje İlçe Sorumlusu Esra Ak, Atatürk İlkokulu öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

 

 

AMACIMIZ MATEMATİĞİ SEVDİRMEK

 

e- Twinning Projesi Çerkezköy İlçe Sorumlusu ve Atatürk İlkokulu Öğretmeni Esra Ak, “Biz bugün burada Çerkezköy duraklarına e- Twinning Projesi ile ilgili durakta matematik afişleri asmak için geldik. Bu bizim ilk durağımız. Sayın Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Gümüş’ün katkıları ve desteği ile Okul Müdürümüz Yalçın Memiş’in desteği ile burada afişlerimizi astık ve bugün açılış yapıyoruz. Çerkezköy’de 14 durakta afişlerimizi sergileyeceğiz. Amacımız matematiği sevdirmek. Matematiği güzel çizimlerle eğlenceli yönünü göstermektir. O yüzden bugün buradayız.” dedi.

 

 

MATEMATİK ALGISINI DEĞİŞTİRECEK

 

Ak “ Aslında matematik hayatımızın her alanındadır. Osmaniye Karacaoğlan Ortaokulu Matematik Öğretmeni Mukaddes Karıp hocamızın çizimleriyle bu keyifli başarıyı yakalayan değerli bir matematik öğretmenidir.  ‘Durakta Matematik Projesi’ ile 7’den 70’e hepimize hayatımızda matematiğin saklandığı yerleri eğlenceli çizimleriyle yeniden keşfetmemizi, matematik algısını değiştirerek matematiği kitap, okul, öğrenci ve öğretmen dörtgeninden çıkarıp günlük yaşamın artık avantajı haline getirmek istedi. Bizde bu amaca ortak olup Çerkezköy duraklarında afişleri sergileme imkanı bulduk.” diye konuştu.

 

MATEMATİK FOBİ OLMAKTAN ÇIKIP HOBİ OLACAK

 

‘Durakta Matematik Projesi’ öğretmen camiasında çok sevildiğini söyleyen Ak, “Çok kısa bir sürede 81 ilden öğretmenler, projeye dahil olmak ve birlikte yürütmek istediler. Bunun üzerine proje ulusal olmaktan taştı, uluslar arası e- Twinning onayı alarak uluslar arası bir projeye dönüştü. Durakta Matematik Projemiz her yerde hayata geçtikçe matematik fobi olmaktan çıkıp hobi olacaktır. Bu da matematiği hak ettiği sevgiyle buluşturacak gerçek başarıdır.”dedi.

 

 

DURAĞIN AÇILIŞI YAPILDI

 

Ak’ın konuşmasının ardından Atatürk İlkokulu öğrencileri ‘Durakta matematik diyoruz’ adlı şarkı söylediler. Öğrencilerin şarkıyı söylemesinden sonra Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Atatürk İlkokulu Müdürü Yalçın Memiş, e- Twinning Proje İlçe Sorumlusu Esra Ak ve Atatürk İlkokulu öğretmenleri durağın açılışını yaptı.

 

Haber/ Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10