Malkara'nın kurtuluşu coşkuyla kutlandı

Malkara'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü düzenlenen etkinlikler ile coşkuyla kutlandı.

Malkara 14.11.2019 15:31:00 0
Malkara

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Dün saat 09.00'da Atatürk Anıtı önüne çelenklerin sunulması, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve tüm aziz şehitlerimiz adına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşının okunmasıyla tören programı başladı. Atatürk Anıtı önünde yapılan çelenk sunma programının ardından saat 9.15'de Şehitlik Abidesi'nde çelenk sunumu, aziz şehitlerimiz adına saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'mızın okunmasının ardından saygı atışı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen törene; CHP Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer, İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak, Malkara İlçe Kaymakamı Erkan Karahan, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tank Albay Erkan Yıldız, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Malkara İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Oktay Oğuz, Malkara İlçe Emniyet Müdür Vekili Fatih Mehmet Çetin, siyasi parti başkanları ve temsilcileri, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, sivil toplum kuruluşu başkan ve temsilcileri, askeri erkân, daire müdürleri, okul müdürleri, dernek başkanları, basın mensupları, muhtarlar, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

KURTULUŞ GÜNÜNÜ KUTLADILAR

 

14 Kasım Kurtuluş Bayramı saat 10.00'da eski otogar alanında büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen program ile devam etti. Malkara'nın düşman işgalinden kurtuluşunun temsili olarak canlandırılması, Türk Birlikleri Komutanını temsil eden Merkez Ortaokulu öğrencisi Ahmet Hilmi Akyelli, Kurtuluş Kızını kurtarıp özgürlüğüne kavuşturmasının ardından “Bir Kurtuluş Destanı” adlı şiirini okudu. Şiir okunmasının ardından Malkara İlçe Kaymakamı Erkan Karahan, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tank Albay Erkan Yıldız ve Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul törene katılan okulların ve halkın kurtuluş gününü kutladı.

 

BUGÜN MUCİZEYİ GERÇEKLEŞTİRENLERİN GÜNÜDÜR

 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştirenMalkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, “Bugün bağımsızlık ve onuru için, kutsal vatan topraklarında boyunduruk altında yaşamayı reddeden, gönüllü olarak, bir sevda için, bu vatanın dört bir köşesine özgürlük kokusu gelsin diye, vatanımızın sınırlarını kanlarıyla çizen ve al kanlı ay yıldızlı al bayrağı bu mavi göklerde şerefli ve özgürce dalgalansın diye, yüz binlerce Mehmetlerin, Fatmaların uğruna can verdiği ve oluk oluk kanlarıyla; bayrağımızın namusunu bize emanet ettikleri o yüce gündür.Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Geldikleri Gibi Giderler” dediği, canını verenlerin, boyun eğmeyenlerin, gözünü kırpmayanların ve  mucizeyi gerçekleştirenlerin günüdür.” dedi.

 

 

NE MUTLU KURTULUŞUMUZA!

 

Yurdakul “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ya istiklal Ya Ölüm” emriyle esaret altında yaşamayı canı pahasına kabul etmeyen ecdadımızın onurlu günüdür. Bugün yediğimiz ekmekte, içtiğimiz suda, soluduğumuz havada, Cumhuriyet şemsiyesi altında birlik ve beraberlik içinde omuz omuza durabilmemizi sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, kahraman silah arkadaşlarının, tüm şehit ve gazilerimizin hakları var. Bu yüzden ecdadımıza, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İlke ve İnkılaplarına, o kutlu Cumhuriyet’e, bağımsızlığa, kahraman şehitlerimize ve gazilerimize verilecek bir sözümüz var. Ne Mutlu Kurtuluşumuza! Ne Mutlu Cumhuriyete! Ne Mutlu Türküm Diyene!”

 

 

ÖĞRENCİLERİN ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ

 

Malkara'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ilçede düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini protokol üyeleri takdim etti. Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterisi, gazilerin halkı selamlaması ve  araçların geçiş töreni ile 14 Kasım Kurtuluş Bayramı etkinlikleri son buldu.

 

Haber/Ogün DÜRÜMLÜ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10