Ateş: Bu iktidarın mantalitesi yanlış

Saadet Partisi Genel Merkez Genel İdare Kurulu üyesi ve MUSİDER Genel Başkanı Arslan Ateş, Saadet Partisi Tekirdağ il Başkanlık Divanı toplantısına katıldı. Ülkenin içinde bulunduğu durumun sorumlusu EYT

Tekirdağ 29.11.2019 17:18:00 0
Ateş: Bu iktidarın mantalitesi yanlış

3 Kasımda gerçekleştirilen 7.Olağan Kongrede GiK üyesi seçilen Arslan Ateş “Milletimizin derdine derman olacak, çare olacak Saadet kadroları geliyor. Son kongremizdeki heyecan ve yeni vizyon bunun göstergesi” diye konuştu.

 

“BU MESELENİN BÜYÜMESİNE SEBEP OLAN KİM”

 

Ülkenin içinde bulunduğu durumun sorumlusu EYT değil, iktidardır diyen Arslan Ateş “Burada ülkemizin asıl gündemi ile ilgili iki güncel başlığı ele almak istiyorum.Sayın Cumhurbaşkanı dün emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili bir açıklama yaptı. EYT meselesinin “ülke ekonomisini çökertmeye yönelik bir adım” olduğunu ifade etti. Şimdi güler miyiz ağlar mıyız? Bunların bu hale gelmesine sebep olan kim, 17 yıldır bu meselenin bu kadar büyümesine sebep olan kim? EYT’liler geçmişte kendilerine tanınan hakların verilmesini ve bugün karşılaştıkları problemlerin ortadan kalkmasını istiyorlar.
Huzurlarınızda ülke ekonomisini çökerten asıl meseleyi sizlere açıklamak istiyorum! Bugün ülke ekonomisini EYT değil; betona gömülen ülke kaynakları, yanlış tarım ve hayvancılık politikaları, itibardan tasarruf edilmez denilerek kamu kaynaklarının israf edilmesi, yazlık kışlık sarayların inşa edilmesi, borçlanmanın temel bir politika haline getirilmesidir.Faize ayrılan milyarlarca dolar çökertmektedir” dedi.

 

“O ZAMANDA HOP DERİZ”

 

Ateş “ Siz israfı, yanlış politikaları değil EYT’lileri ekonomik bir tehdit olarak görüyorsanız bu millete yapacağınız bir hizmet kalmamıştır. Bu iktidarın mantalitesi yanlış. Bakınız şehir hastanelerinin durumu ortadadır. Eğer şehir hastaneleri projesi ciddi bir fizibilite etüdü yapılarak inşa edilseydi bugün ki manzara ile karşı karşıya kalınmazdı. Kendileri bile itiraf ediyor; “bu sistem İngilizlerden alındı, İngilizler bu işten vazgeçti bizimkiler vazgeçmedi. Şehir Hastaneleri zarar etse de biz bu zarara katlanırız deniliyor. Bu ifade millete verilecek hizmet karşılığında zararsa elinizden öperiz ama bu birilerine peşkeş çekme yüzünden meydana gelen bir zararsa o zaman da hop deriz! Bu iktidar maalesef her alanda olduğu gibi bu konuda da kendisi ile çelişmektedir” diye konutu.

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10