Türk Ocakları dergahı ziyaret etti

Türk Ocakları Çerkezköy Şube Başkanı Burak Candaş, Çerkezköy Ehlibeyt Dergahı Dedesi Sinan Boztepe'yi ziyaret ederek İzmir'de Alevilerin kapılarına çarpı konulmasına tepki gösterdi. Can

Çerkezköy 1.12.2019 07:57:00 0
Türk Ocakları dergahı ziyaret etti

Türk Ocakları Çerkezköy Şube Başkanı Burak Candaş, İzmir’de yaşanan olaylar sonrası duyduğu hassasiyetle yaptığı ziyaretten Çerkezköy Ehlibeyt Dergahı Dedesi Sinan Boztepe duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

“ALEVİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ”

 

Ziyarette konuşan Türk Ocakları Çerkezköy Şubesi Başkanı Burak Candaş, “Ülkemizdeki birlik beraberliği bozmak isteyenlere karşı bizlerde Türk Ocakları Çerkezköy Şubesi olarak can cana buraya geldik. İnşallah bu birlik beraberlik birilerine mesaj olacaktır. Ülkemizin her yerinde Alevilere karşı yapılan çirkin saldırıların karşısında ve mezhepsel ayrımcılığın karşısında duracağız.Alevilerin ya da mezhepsel ayrımların yok olup gitmesini değil, herkesin bu ülkede birlikte yaşamasında yanayız. Alevi demenin Türk demek olduğunu, Türk demenin de Alevi demek olduğunu ve bunun aksinin düşünülemeyeceğini de söyleyebiliriz. Bu konuda Yusuf Hallaçoğlu hocamızın da birçok açıklamaları oldu. Biz bu konularda Yusuf Hallaçoğlu hocamız gibi tarihin derinliklerinden bilgi belge ve ispatla aldığımız bilgilere göre tavır alıyoruz. Bu konuda da Ehlibeyt Dergahı’nın ve sizlerin politikalarını söylemlerini beğeniyoruz. Ülkemizdeki provokasyonlara karşı da Türk Ocakları olarak Alevi kardeşlerimizin yanındayız” dedi.

 

“TÜRK OCAKLARI TARAFINDAN SAHİPLENİLMEK AYRI BİR ÖNEME SAHİPTİR”

 

Çerkezköy Ehlibeyt Dergahı’nın Dedesi Sinan Boztepe, “Bu ziyaretiniz bizim için önemli. Özellikle Orta Asya’dan Horosan’a, Horosan’dan Anadolu’ya gelmiş olan öz ve öz Alevilerin Türk Ocakları tarafından sahiplenilmesi ayrı bir öneme sahiptir. Alevilerin tarihleri irdelendiğinde Anadolu’ya gelen Alevilerin aynı zamanda Alperen oldukları, aynı zamanda akıncı oldukları gerek Selçukluyu gerek Osmanlıyı iktisadi, idari, askeri ve ekonomik olarak hep destekledikleri gün gibi aşikardır. Çanakkale’de de Alevilerin destekleri gün gibi aşikârdır.” diye konuştu.

 

ALİ’SİZ ALEVİ YARATMAK İSTENİYOR

 

“Alevi kapılarına işaret koyanlar eğer aranıyorsa Sivas’ı yakan el Başbağları ateşe veren el kim ise bu el de aynı eldir” diyen Boztepe, “Hiç şüphe yok ki bu toplumun sağduyusu bu işlerin önüne geçecektir. Ben tekrar bu ziyaretiniz için şahsım ve cemaatim adına teşekkürü arz ediyorum. Davayı sahiplenmeniz bizim için ayrı bir öneme sahip Allah sizlerden ve teşkilatınızdan razı olsun. Olaylara ilişkin en net ifadeyi Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dediği gibi birileri Ali’siz Alevi yaratmak isteniyor. Bu dışarıdan pompalanan düşünceyle hem Alevilere hem de Sünnilere zarar verilmek isteniyor. Allah bunlara fırsat vermesin” diye konuştu.

 

“TÜRK OCAKLARI BİZİMDE OCAĞIMIZDIR”

 

Türk Ocakları Çerkezköy Şube Başkanı Burak Candaş, “İnşallah bu birlikteliği de ocağımızda bir sohbetle taçlandırırız. Türk Aleviliğini orada da bir konuşuruz.” Derken bu teklife Çerkezköy Ehlibeyt Dergahı’nın Dedesi Sinan Boztepe, “Türk Ocakları bizimde ocağımızdır. Tabi ki gelmek isteriz” diye cevapladı.

 

Haber/Ogün DÜRÜMLÜ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10