'Hayatı paylaşmak için engel yok' etkinliğinde buluştular

 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi'nde ' Hayatı paylaşmak için engel yok' etkinliği gerçekleştirildi. Çerkezköy GündÃ?

Çerkezköy 2.12.2019 14:55:00 0

Bugün 10.30-11.30 saatleri arası ‘da TSD Çerkezköy Şubesinde etkinlik düzenleyen Özel Çerkezköy Gündüz Bakımevi yaşları 3-4-5 olan 33 çocuk Müdür Ezgi İpek ve öğretmenler yer aldı. Gerçekleştirilen etkinlikte taş boyama, kozalak boyama ve rulo karton boyama çalışması yapıldı.Ardından boyanan kozalaklar rulo kartona sonrada boyanan taş ,üzerine yapıştırılarak yapay çiçek elde edildi. Minik öğrenciler öğretmenleri ve yardımcı görevlilerin yardımı ile bayama çalışmalarını titizlikle yapmaları da dikkatlerden kaçmadı.

 

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Etkinlik sonunda TSD Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar konuşma gerçekleştirerek “ 3 Aralık Dünya Engelliler günü münasebetiyle bugün bizleri ziyaret ederek derneğimizde etkinlik düzenleyen Özel Çerkezköy Gündüz Bakım Evi  öğretmenlerimize ve miniklerimize burada  yaptıkları etkinlikle güzel bir farkındalık yaratmalarından mutlu olduk. Kurum Müdürü Ezgi İpek olmak üzere öğretmenlerine ve buradaki minik öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.  Özel Çerkezköy Gündüz Bakım Evi Müdürü Ezgi İpek’te TSD Çerkezköy Şubesinde engelliler ile güzel bir farkındalık gerçekleştirerek hayatı paylaşmaktan mutluluk duyduklarını ve kendilerinin bir engelli dostu olduğunu ve her zaman engellilerin yanlarında olmaya devam edeceklerini belirtti . Daha sonra Müdür Ezgi İpek Dernek Başkanı Gülnur Koçacınar’a yaptığı kalp şeklindeki taş boyamayı hediye etti.

 

 

ŞEHİT DİNÇER İLKOKULU 2/F ve 3 H SINIFLARIDA ETKİNLİK DÜZENLEDİ

 

Özel Çerkezköy Gündüz Bakımevinin ardından saat 11.30’daŞehit Dinçer Ersoy İlkokulu 2/F ve 3/H sınıfı da Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesini ziyaret ederek etkinlik düzenledi.2 /F sınıfı 23 öğrenci ve sınıf öğretmenleri Kevser Şahin ile,3 /H sınıfı 33 öğrenci ve sınıf öğretmenleri Çiğdem Daştemir ile ziyaret etti. Öğrenciler 3 Aralık Dünya engelliler günü dolayısıyla okulda başlattıkları kampanya kapsamında topladıkları mavi kapakları da getirerek derneğe teslim ettiler.

 

“BİR KAPAK DEYİP GEÇMEYİN ENGELLİLERİMİZ İÇİN ÖZGÜRLÜKTÜR

 

Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu öğrencilerinin ziyaretinde konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar, “ Bugün farkındalık günü yapıyoruz. Getirdiğini kapaklar içinde ayrıca teşekkür ediyorum.  Sizin için altı üstü bir kapak olabilir ama engelli kardeşlerimiz için özgürlüktür. Plastik atıkları doğada bozulmadan 5 bin yıl kadar kalıyor. Ancak bunların geri dönüşümünü saplayarak doğaya verdikleri zararları engelliyoruz. Bu projeye sağlayacağımız katkı ile çevreyi koruyor,hem de akülü ve manuel tekerlekli sandalye ihtiyacı olan engellilerimizi özgürlüklerine  kavuşturuyoruz.Derneğimizde düzenlediğiniz etkinlik nedeniylede öğretmenlerimize ve sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİLER

Kocaçınar’ın konuşmasının ardından öğrenciler şiirler okudu. Sonra Dernek başkanı Gülnur Kocaçınar 2/f ve 3 H Sınıf başkanlarına dernek üyeleri tarafından karton üzerine yapılan engelli sandalyesi hediye edildi. Sınıf öğretmenleri bu anlamlı hediyeleri sınıflarına asarak engellilerin yaşamlarının kolaylaştırılması için dikkat çekeceklerini belirttiler.

Haber/Seyit SÜREN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10