Kızılay'dan özel öğrencilere ziyaret

Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca ve yönetimi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette

Çerkezköy 4.12.2019 14:46:00 0
Kızılay

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca ve yönetimi Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi’ni ziyaret etti.

 

 

TOPLUMUN BİLİNÇLENMESİ LAZIM

 

Ziyaretten ötürü Kızılay’aHayırsever Serkan Karagöz, “Dün halk eğitimde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir program vardı. Programa katılan herkes gözyaşlarını tutamadı. Öyle yaşanmış hayatlar var ki burada ve bu çocuklar buraya kendiliğinden gelmiyor. Akraba evliliği bilmem ne? Biz önce akraba evliliğini halledemedik öbür problemleri halledelim. Toplumun bu konuda bilinçlenmesi gerekiyor. Ancak bu okulun aynısı Trakya da iki tane var. Bir Edirne’de yok, bir Kırklareli’nde yok. Bizim okulumuz şuanda anaokulu, ilkokulu, ortaokulu ve meslek lisesi olmak üzere 4 tane okul hizmete alıyoruz.”dedi.

 

ARA DA BİR FARK GÖRMEMİZ EN BÜYÜK HATA

 

Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi Okul Müdürü Mustafa Sevinç, “Akraba evliliği ciddi problemler arasında ama günümüzde beslenmemizden tutun,  yaşlılıkla alakası var. Mesela anne babanın ebeveynlerin yaş durumlarının 70’i geçtikten sonra engelli çocuğun doğma ihtimali yükseliyor. Günümüz dünyasında artık insanların hem iç yaşantılarından dolayı hem de genel hayatın akışından dolayı daha geç evleniyorlar. Bu da önemli bir etken” dedi. Sevinç, “En kötü yaklaşım tarzı Allah’a çok şükür bizde yok dememiz. En büyük engel sevgisizliktir gibi cümleleri kuruyor olmamız. Ara da bir fark görmemiz en büyük hata. Hayırseverimiz Serkan Karagöz Allah’ın bir kulu, Mustafa Sevinç Allah’ın bir kulu, Hasan Karaca Allah’ın bir kulu ve Sudenaz’da Allah’ın kuludur. Dün yaptığımız programda sadece ve sadece eşit şartlarda yaşabilmekle alakalı vurgu yapmak istedik ama maalesef hemen duygulandık gene. O içimizdeki duygusallık hemen çıktı. Serkan ağabeyin dediği gibi Allah’a çok şükür böyle meleklerimiz var. Ama Allah’a şükür bizde bu yok yanlış. Toplumumuzu bilinçlendirmemiz lazım.” İfadelerinde bulundu.

 

HER TÜRLÜ KONUDA YARDIMCI OLMAYA HAZIRIZ

 

Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Hasana Karaca, “Bize dönem dönem Kızılay’ın malzemeleri geliyor. Geçen dönem gelen malzemeleri Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte dağıttık. Uygun görürseniz bu okulda da yapmak istiyoruz. Sizinde önerileriniz varsa açığız elimizden gelen her türlü konuda yardımcı olmaya hazırız.”dedi.

 

ÖĞRENCİLERİN YAPTIĞI KUPA TAKDİM ETTİ

 

Hayırsever Serkan Karagöz, Kızılay Şube Başkanı Hasan Karaca’ya ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederken, Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi öğretmen ve öğrencilerinin birlikte yapmış olduğu kupa bardağı takdim etti. Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Haber/Ogün DÜRÜMLÜ


0282 726 91 91
0282 747 65 10