49 zanlının gözaltında olduğu Ahterpot operasyonunda 4 zanlı tutuklandı

49 şüphelinin gözaltında olduğu ahterpot operasyonunda 40 günlük teknik ve fiziki takibin ardından savcılığın üç gün süren sorgulaması sonrası önceki gün adliyeye sevk edilen 10 zanlıdan 4â??

Çerkezköy 5.12.2019 15:01:00 0
49 zanlının gözaltında olduğu Ahterpot operasyonunda 4 zanlı tutuklandı

 

 Tekirdağ merkezli 3 ilde polis tarafından düzenlenen operasyonda, hasta olmayanlara ilaç yazarak ve rapor düzenleyerek Sosyal Güvenlik Kurumu’nu (SGK) 5 milyon liranın üzerinde zarara uğrattığı tespit edilen, aralarında doktor, ilaç mümessili, eczacı kalfası ile hastane çalışanlarının da bulunduğu 49 kişi geçtiğimiz gün gözaltına alınmıştı. Emniyetteki ifadelerinin ardından 40’ a yakın şüpheli Çerkezköy Adliyesi'ne çıkarılırken, soruşturmanın ise sürdüğü kaydedildi.

 

 

5 MİLYON LİRA ZARARA UĞRATMIŞLARDI

 

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yürütülen soruşturma kapsamında hasta olmayan kişilere piyasa değeri yüksek olan ilaçları reçete yazan ve para karşılığı sağlık raporu veren şüphelilere yönelik Çerkezköy’de düzenlenen operasyonla yakalanmıştı. Operasyon kapsamında Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde görevli doktor ve diğer kamu görevlilerinin de aralarında bulunduğu şüphelilerin sağlık kurulu raporu talebinde bulunan kişilere emeklilik, ÖTV indirimi ve çalıştıkları iş yerlerinde pozisyon değişikliği gibi nedenlerle para karşılığı sağlık raporu verdiği tespit edilmişti. Yapılan soruşturmada, çok sayıda kişinin hasta temini için aracılık ettiği ve para alışverişinin aracılar üzerinden yapıldığını belirleyen polis ekipleri soruşturma süresince olmayan hastalar adına reçete düzenlenerek SGK'nın 5 milyon liranın üzerinde zarara uğratıldığını belirledi.

 

 

ÇERKEZKÖY ADLİYESİ'NE ÇIKARILDILAR

 

Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca verilen yakalama kararlarının ardından, Tekirdağ, İstanbul ve Çanakkale’de gözaltına alınan toplam 49 şüpheli, sorguları için Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülmüştü.  40 günlük teknik ve fiziki takibin ardından savcılığın üç gün süren sorgulaması sonrası önceki gün Adliyeye sevk edilen zanlılardan 10 zanlıdan 4’ü tutuklanırken, Perşembe günü Çorlu KOM polisleri tarafından Çerkezköy Adliyesine geniş güvenlik önlemleriyle çıkarılan 30 zanlının Adliyedeki sorgulamaları sürüyor. Gözaltına bulunan 9 zanlının ise bugün Çerkezköy Adliyesine çıkarılacağı öğrenildi.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA-Şaban KARDEŞ


 


0282 726 91 91
0282 747 65 10