Ahterpot operasyonunda 31 kişi tutuklandı

Çerkezköy merkezli üç ilde Çorlu ve Tekirdağ KOM ekipleri tarafından düzenlenen ahterpot operasyonunda, hasta olmayanlara ilaç yazarak ve rapor düzenleyerek Sosyal Güvenlik Kurumu'nu (SGK) 5 milyon liranın ü

Çerkezköy 6.12.2019 18:30:00 0
Ahterpot operasyonunda 31 kişi tutuklandı

49 şüphelinin gözaltına alındığı ahterpot operasyonunda 40 günlük teknik ve fiziki takibin ardından savcılığın üç gün süren sorgulaması sonrası Çerkezköy Adliyesine sevk zanlılardan 31’i tutuklanırken, 18 ise savcılık tarafından serbest bırakıldı.

 

 

5 MİLYON ZARARA UĞRATTILAR

 

Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Çorlu İlçesi Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geniş çaplı araştırma başlattı. Ekiplerin yaklaşık 2 ay süren teknik ve fiziki takibi sonunda, hasta olmayan kişilere farklı tanılar konularak, piyasa değeri yüksek olan ilaçlar yazıldığı ve para karşılığı sağlık raporu verildiği belirlendi. Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde görevli doktor ve çalışanlar ile eczacı kalfalarının da aralarında bulunduğu şüpheliler tespit edildi. Şüphelilerin, malulen emeklilik, ÖTV indirimi ve engelli bakım parası gibi nedenlerle sağlık raporu isteyenlere, engel oranını yüzde 80 gösteren rapor düzenledikleri belirlendi. Soruşturmada çok sayıda kişinin de hasta temini için aracılık ettiği, para alışverişinin bu aracılar ile yapıldığı, olmayan hastalar adına reçete düzenlenerek, SGK'nın 5 milyon liradan fazla zarara uğratıldığı ortaya çıktı.

 

31 KİŞİ TUTUKLANDI

 

Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca verilen gözaltı kararları üzerine Tekirdağ, İstanbul ve Çanakkale'de eş zamanlı operasyon yapıldı. 49 şüpheli yakalanarak, gözaltına alındı.Emniyette sorguya alınan şüpheliler, iki gün boyunca gruplar halinde Çerkezköy Adliyesi'ne çıkarıldı. Şüphelilerden 3'ü savcılık tarafından salıverildi. Mahkemeye sevk şüphelilerden aralarında doktor Ahter E, Ahter E.’nin sekreteri, eczacının da bulunduğu 31 şüpheli tutuklanırken, 15 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haber/Şaban KARDEŞ-Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10