Marmaraereğlisi OSB İmar Planı onaylandı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı'nda görüşülen ve meclis üyelerinin kararıyla Marmaraereğlisi'nde kurulması planlanan, OSB Projesi onaylandı.Marmaraereğlisi Bel

Tekirdağ 13.12.2019 16:14:00 0
Marmaraereğlisi OSB İmar Planı onaylandı

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, “Trakya’da bulunan mevcut OSB’lerden oldukça farklı olan ıslah OSB ile bölgenin tarımsal alanlarına kesinlikle zarar verilmeyecek. Meclisten çıkan net karar ile reddedilen maddeler şu şekilde; Termik santral ıslah OSB içerisinde kesinlikle yer almayacak, Çevre kirliliğine zarar verecek işletmelere kesinlikle izin verilmeyecek, Var olan alan haricinde yeni bir büyümeye kesinlikle izin verilmeyecek, Katı ve fosil atık kullanımı yapacak olan işletmeler kesinlikle yer almayacak. Öncesinde 930 dönüm olan alan daraltılarak 715 dönüme indirildi. Şuan ki durumda yüzde 40’ı dolu olan arazinin toplam kapasitesi 27 fabrika ile sınırlı olacak.” dedi.

 

TÜM ZARARLI ETMENLERİN ÖNÜNE GEÇTİK

 

Yapılacak olan tüm fabrikaların, düzenli bir alanda toplanmasının bölge halkının ve şehrin geleceği açısından büyük önem taşıdığının üzerinde duran Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata; “Mevcut durumda bu parsellere ticari imar izni verildiğinden, bu bölgede fabrikalaşma er ya da geç olacak. Biz kurallarını koyduğumuz bu proje ile oluşabilme ihtimali olan, tüm zararlı etmenlerin önüne geçtik. Ekstra bir büyümenin olmaması için net ifadelerle kurallar koyduk. Son dönemlerde gündemde yer alan Organize Sanayi Bölgesi kurulması konusunda bilgi yanlışlığı yaşanmaktadır. Marmaraereğlisi OSB kararı yeni bir arazi için değil mevcut kurulu fabrikaların bulunduğu 715 dönümlük arazi içindir.” diye konuştu.

 

MİLLETİN CEBİNDEN PARA ÇIKMAYACAK

 

Ata, “OSB olduğunda buradaki fabrikalar ve o araziler denetlenecek, arıtma, filtreleme alt yapı ve yol gibi kendi ihtiyaçlarını kendilerinin karşılayacağı, düzenli bir yapılaşma olacak. Bu proje ile fabrikaların gereksinim duyacağı tüm giderler yine kendileri tarafından karşılanacak. Yanı başımızda olan Süleymanpaşa’da da dumansız fabrika sahası mevcut. Ancak burası daha önceden OSB’ye dönüştürülmediği için tüm giderleri belediye tarafından karşılanıyor. Bizim oluşturacağımız OSB sayesinde, OSB Müdürlüğü tüm bu ihtiyaçlarını kendi bünyesinden karşılıyor olacak. Bu müdürlük kendine bir bütçe oluşturacak. Bunlar arasında alt yapı çalışmaları, pis su giderleri, atık arıtma ve ortaya çıkacak olan çöplerin toplanması ve imha edilmesi durumu oluşacak ve tüm bu gereksinimlerin karşılanması gerekecek. Oluşacak olan tüm bu giderler Marmaraereğlisi’nde yaşayan vatandaşların cebinden çıkmak yerine, kurulan OSB Müdürlüğü tarafından karşılanıyor olacak. Vatandaşın vergisi sadece onlara hizmet için kullanılmaya devam edecek. Bu şekilde yatırımcı halka yük olmadan hizmet verecek. Kurulacak olan OSB Çevre Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet verecek.” ifadelerini kullandı.

 

TERMİK SANTRAL KURULMAYACAK

 

Konuşmasına devam eden Başkan Ata “Belediye başkanlarının meclis üyelerinin tamamının olduğu İlçemizde yapılan meclis toplantısında net çizgilerle ifade edildi. Ekstra bir büyüme olmayacak hepsi derlenip toparlanacak. Termik Santral yapılmayacak. Mevcut fabrikalar büyümeyecek.’’ dedi. Başkan Ata, “Şuanda 11 tane fabrika, işletme depolama tesisleri ve enerji santrallerinden oluşan kurulmuş bir bölge var. Var olan bir organize sanayi bölgesinin denetim altına alınıp bir OSB yönetimi kurulması sağlanacaktır. Bu durum geç bile kalınmış bir karardır. Biz sadece bu bölge için belediyenin bütçe ayırmasının önüne geçmiş oluyoruz.” diye konuştu.

 

TÜM PARTİLERİN DESTEĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, “Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata Oluşturulan komisyonda, ıslah OSB alanı, mecliste söz sahibi olan tüm partilerin ortak kararı ile kabul edildi. Yeni bir OSB’nin oluşturulmadığı; var olan fabrika imarlı bölgenin, tamamen bir düzen ve sistem içerisinde devam etmesi için ıslah OSB adını aldığına vurgu yapıldı.” dedi.

 

Haber/Ogün DÜRÜMLÜ


0282 726 91 91
0282 747 65 10