Havaların soğumasıyla kestane satışları arttı

Kış aylarının vazgeçilmez yiyeceklerden biri olan kestanenin satışlarında kış gelmeden artış oldu.  Kestane satıcıları kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte köşe başlarında kurduklar?

Çerkezköy 15.12.2019 14:51:00 0
Havaların soğumasıyla kestane satışları arttı

Kış aylarının vazgeçilmez yiyeceklerinden olan kestane market ve manavlarda kilosu 25-30 TL’den satılırken, seyyarlarda ise 15 TL satılıyor.

 

MARKET,MANAV FİYATTININ YARISINA SATIYOR

 

3 yıldır kestane döneminde kış aylarında kestane sattığını belirten Cengiz Akbaş, “ Kestane satıcılığına 3 yıl önce başladım. Kestaneyi Bursa’nın Mustafa Kemalpaşa ilçesindeki üreticilerden  aracısız olarak direk tek elden  kendim alıyorum. Satışını yaptığı iri boy şeker kestanesi ve oldukça da lezzetli bir kestane bir alan bir daha alıyor. Kilosunu 15 TL’den satıyorum. Bu kestane market ve manavlarda kilosu 30 TL’den satılıyor. Amacım herkes kış aylarında ucuz ve bol kestane yemesini sağlıyorum ve bende sürümden kazanıyorum. Bu yıl kestane  çok bol. Herkes bol bol yemeli. Allah bin bereket versin satışlarım iyi gidiyor memnunum” dedi.

 

KESTANE YE SAĞLIKLI OL

 

Kestane satıcısı Cengiz Akbaş, “Herkesin bildiği gibi kestane çok sağlıklı bir yiyecek. Özellikle kış aylarında bol miktarda yendiğinde soğuk algınlığı  gibi birçok hastalığa karşıda bir ilaç görevinde bulunur. Çünkü içinde bol miktarda c vitamini olmak üzere bir çok vitamin bulunmaktadır. Vücudu dış etkenlere karşı korur. Bu nedenle kış aylarında halkımızın daha sağlıklı olması için kestane yemelerini öneriyorum” diye konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10