Çin'in doğu Türkistan'daki zulmü Çerkezköy'de kınandı

Yeniden Refah Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı Pazar günü Çerkezköy Belediyesi önünde düzenlediği basın açıklaması ile Çin'in doğu Türkistan'da uyguladığı insanlık

Çerkezköy 15.12.2019 16:21:00 0
Çin

Saat 14.00’de gerçekleştirilen basın açıklamasına Yeniden Refah Partisi Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Çakıcı, Çorlu İlçe Başkanı Hamit Hamitoğlu, Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Filtekin Şen, ilçe yönetim kurulu üyeleri, partililer, Ehlibeyt Dergahı dedesi Sinan Boztepe  ve vatandaşlar hazır bulundu.

 

ZULME KARŞI SUSMA DOĞU TÜRKİSTAN KAN AĞLIYOR

 

Basın açıklamasını ise Yeniden Refah Partisi Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Filtekin Şen okudu. Şen “ Biz milli görüşçüler olarak her zaman nerede bir zulüm, nerede bir haksızlık varsa, dini,dili,ırkı,mezhebi ne olursa olsun her zaman karşısında durmayı inancımızdan öğrendik. Bizleri şuurlandıran,uyandıran ve bu davaya gönül bağı bağlayan Milli görüş lideri 54. Hükümet Başbakanı Prof.Dr. Necmettin Erbakan hocamıza Allah gani gani rahmet eylesin.Yaklaşık 100 yılı aşkın süredir Müslümanların başsız kalmasını fırsat bilen zalimler,yeryüzünde oluk oluk Müslüman kanı akıtmaya devam ediyor. Amerika,İsrail ve Emperyalist batılı ülkelerin ardından son yıllarda ekonomik ve teknolojik açıdan güçlenen Çin devleti ,Doğu Türkistan bölgesinde uyguladığı şiddet ve asimilasyon politikaları ile Çin’in, batılılardan bir farkı olmadığını gösterdi” diye konuştu.

 

 

“ İNANCIMIZDA KÜFÜR TEK MİLLETTİR BUYURUYOR  “

 

Şen “ Çin Devleti’nin Doğu Türkistan’lı kardeşlerimize karşı uyguladığı haksız uygulamalara örnekler vermek istiyorum. Uygurca eğitim veren okullar kapatıldı. Her türlü ibadet Çin devleti tarafından yasaklanmıştır. Oruç tutmak,namaz kılmak ve Kuran eğitimi bunların başında gelmektedir. Kaşgar,Turfan,Hoten gibi şehirlerde Türk-İslam medeniyetine ait yapılar yıkılmaktadır.Ve bu bölgeleri Çinliler yerleştirilmektedir. Doğu Türkistan’daki ekonomik kalkınmadan Uygurlu kardeşlerimiz hiç pay almadıkları gibi burada yapılan yatırımlar Çin göçünü de hızla arttırmaktadır. Her Doğu Türkistanlı eve bir Çinli Erkek projesi ile özellikle nesli ve ahlakı bozmak için yapılan gayr-i ahlaki politikalara son zamanlarda toplu idamların eklenmesi durumun vahametini iyice artırmıştır. Biz biliyoruz ki,Ortadoğu’da,Kafkasya’da,Doğu Türkistan’da yaşanan zulümleri ne Birleşmiş Milletler ne Amerika ne de Batılı emperyal devletler çözebilir. Muazzam tarihimizi incelediğimizde görüyoruz ki, dünyada nerede bir zulüm,haksızlık ve sömürü varsa ecdadımız orada gereğini yapmıştır.Şanlı tarihimize uygun olarak,bugün hükümet yetkililerine sesleniyoruz.Şahsiyetli bir dış politika, üreten ve kendi kaynaklarıyla büyüyen bir Türkiye içi, alışın ve faiz ekonomisini bırakın.  Ahlak ve maneviyatı eğitime hakim kılın.batının uydusu olmak yerine İslam dünyasının lideri olun. Yeniden Refah Partisi olarak yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük Türkiye diyoruz.  Yeni bir dünya hedefleriyle çıktığımız bu yolda Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan ile birlikte emin adımlarla yürüyoruz. Ve Çin zulmünü bir daha kez lanetliyoruz”diye konuştu.

 

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10