Kırklarelispor  tarih yazdı

Ziraat Türkiye Kupası 5. tur rövanş maçında Gaziantep Futbol Kulübü'ne konuk olan Kırklarelispor, rakibine 3-2 yenilmesine rağmen ilk maçta 2-1 galip geldiği için son 16'ya kaldı.

Tekirdağ 19.12.2019 16:46:00 0
Kırklarelispor  tarih yazdı

Gaziantep Kalyon Stadyumunda oynanan karşılaşmayı Tugay Kaan Numanoğlu, Bahtiyar Birinci, Mehmet Salih Mazlum hakem üçlüsü yönetti. Ev sahibi ekip karşılaşmaya Lontigkin, Kubilay Aktaş (Dk. 46 Djilobodji), Tosca, Kenan Özer, Jefferson, Pawlowski (Dk. 46 Kayode), Güray Vural (Dk. 46 Muhammet Demir), Junior Morais, Chibsah, Olkowski, Diarra kadrosu ile çıkarken, Kırklarelispor ise Egemen Gençalp, Davut Babur, Müslüm Aydoğan, Caner Koca, İbrahim Sürgülü, Emre Keleşoğlu (Dk. 78 Serkan Sözmen), Emre Balkı (Dk. 63 Malik Karaahmet), Bahadır Çiloğlu (Dk. 90 Burak Sürmeli), Mert Sinan Pekesen, Yüksel Şişman, Enis Çeliksu ilk onbiri ile çıktı.

 

ADINI SON 16’YA YAZDIRDI

 

12. dakikada Gaziantep FK öne geçti. Ev sahibi ekibin ceza sahası dışında çapraz pozisyondan kazandığı serbest atışı Kenan Özer kullandı. Bu futbolcunun sert vuruşunda, meşin yuvarlak yerden sekerek kaleci Egemen Gençalp'in sağından filelerle buluştu: 1-0 37. dakikada GMG Kırklarelispor beraberliği yakaladı. Enis Çeliksu'nun ceza sahası içerisine gönderdiği topu, Tosca uzaklaştıramadı. Meşin yuvarlağı kontrol eden ve Tosca'dan sıyrılan Mert Sinan Pekesen, kaleci Lontigkin'i de geçerek topu boş kaleye gönderdi: 1-1 71. dakikada GMG Kırklarelispor öne geçti. Emre Keleşoğlu'nun ceza sahasına ortasında, vole deneyen Mert Sinan Pekesen'den seken top, savunmaya da çarparak Malik Karaahmet'in önünde kaldı. Müsait durumdaki bu oyuncunun yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-2 84. dakikada Gaziantep FK skora denge getirdi. Ev sahibi ekibin ceza sahası dışından sağ taraftan kazandığı serbest atışı Muhammet Demir kullandı. Bu futbolcunun sert vuruşunda, meşin yuvarlak filelerle buluştu: 2-2 90. dakikada Gaziantep FK yeniden öne geçti. Kenan Özer'in orta alandan ceza sahasına gönderdiği topta Serkan Sözmen'in müdahalesi sonrası meşin yuvarlak Muhammet Demir'in önünde kaldı. Muhammet Demir'in ceza sahası dışından yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak savunmaya çarparak filelere gitti: 3-2 GMG Kırklarelispor, müsabakayı 3-2 kaybetmesine rağmen ilk maçta aldığı 2-1'lik galibiyetle kupada adını son 16 turuna yazdırdı.

 

ERDEM: "HAYALLERİMİZDE VARDI"

 

Kırklarelispor Teknik Direktörü Bilgin Erdem, ilk maçta kazanmanın avantajıyla Gaziantep'e geldiklerini kaydetti.  Çok değerli bir takıma karşı oynadıklarını dile getiren Erdem “ Tabii burada tur atlamak kolay değildi. Bunun için çok savaşmamız gerekiyordu. Futbolcularımla da bunu konuşmuştuk. Tam bir kontra takımı gibi oynadık. Bunu başardık. Tatile mutlu çıkıyoruz. Oyuncularımı kutluyorum, ligde de kupada da görevlerini yaptılar. Gaziantep'e Süper Lig'de başarılar dilerim. Böyle bir sonuç hayallerimizde vardı. Gaziantep takımı bugün rotasyonla maça çıktı. Bunu değerlendirmek istiyorduk. Maçı çok istiyorduk. Takımımdaki oyuncular böyle maçları seviyor. Çıkıp oynayıp başardılar” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10