Çalışkan: Seçime seçilmişlerin karışmasını istemiyoruz

24 Kasım'da yapılan Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı delege seçimlerine mavi liste giren ve 500 oy alarak beyaz listenin ardından ikinci sırada yer alan Başkan adayı Ali Çalış

Çerkezköy 24.12.2019 14:09:00 0
Çalışkan: Seçime seçilmişlerin karışmasını istemiyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkan Adayı Ali Çalışkan dün saat 11.30 da Kare Wending  işyerinde konu ile ilgili basın açıklaması yaptı.

 

“ÖRGÜTTEN ALDIĞIMIZ DESTEKLE 12 OCAK’TA YAPILACAK SEÇİME MÜDAHİLİZ”

 

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkan adayı Ali Çalışkan “ Bildiğiniz gibi 24 Kasım’da Cumhuriyet Halk Partisi İlçe delege seçimi yapıldı. Delege seçimlerine müdahil olduk. 24 Kasım’da gerçekleştirilen delege seçimlerinde beyaz liste adayı her sandıktan 15-20 oylarla galip çıkmıştır. Devam eden günlerde delegeden gelen yoğun ilgiye karşı  partimizin tüzüğü gereği yüzde on imzası gerekiyordu. 276 delegenin yüzde on imzasını alarak 12 Ocak’ta yapılacak olan seçime müdahiliz.Bugün bunun açıklamasını   paylaşmak istedik. Komu oyuna önümüzdeki haftada yönetimimiz yapıp sizinle bunu da paylaşacağız. Biz her şeyi şeffaf yapıyoruz. Kapalı kapılar arkasında bir şeyler oluşturmuyoruz. Kendimize ve örgütümüze güveniyoruz.Örgütten aldığımız destekle de 12 Ocak’ta yapılacak olan ilçe kongresinde aday olacağız. Bununla ilgiyi yeterli sayıyı aldık. 12 Ocak’ta kongrede kurulacak divan kuruluna imzalarımızı teslim edeceğiz. Yönetim kurulumuzu il delegelerimizi  tam listemizi de sunacağız ve müdahil olacağız”dedi.

 

“HERŞEYİN ŞEFFAF OLMASINI İSTİYORUZ”

 

Çalışkan “ Delege seçimlerinde Bekir Sal arkadaşımızda aday olmuştu. Biz kendisi ile irtibata geçip sende müdahil ol dedik. Gerçi onun da hakkı var. Delege seçimi bitmiş olabilir ama şöyle bir şey var. Bu listeler kazandı. Bizim aday olup olmama durumumuz yok. Bazı delege arkadaşlarımız ‘Seçime gir, bu senin hakkın. Bizde çalışalım’ dediler. 30-35 delege ile görüştük. İmza vereceklerini söylediler. Bizde bu imzaları kayıt altına aldık ve divana vereceğiz. Seçime seçilmişlerin karışmasını istemiyoruz. 12 Ocak seçimlerini kazanabiliriz, kazanamayabiliriz. Bu delegenin vereceği karardır. Bu şekilde yola devam edeceğiz. Bu mücadelemiz her zaman devam edecek, parti için üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. Delege seçimlerinde bin 500 oy kullanıldı. Geçersiz 70-80 tane geçersiz oy vardı. Biz 500 oy aldık. Bu süreç içinde 500 kişi ile bire bir görüştük. Birleştirici olarak üyelerden gelen talep karşısında yola çıktık. Partide küskünler var ve bunu da herkes biliyoruz. Beyaz liste ise seçimlerde 900 oy aldı. Bu beyaz listenin seçimde oyları nasıl aldığını herkes bilmektedir. Biz her sandıkta 15-20 oyla delege seçimlerini kaybettik. Delegelerin bazıları ya belediyede çalışıyor yada birinci derece yakınları çalışıyor. O yüzden delege üzerinde baskı oluşturulmuş. Tahminimce 276 delegeden 220’sini seçimlere katılacağını düşünüyorum” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10