As: Bu hakkı suistimal ediyorlar

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, şehir içi ulaşımda ücretsiz kar sahiplerinin kendilerine tanınan bu hakkı suiistimal ederek, keyfi toplu taşıma aracı kullandığÄ

Çerkezköy 24.12.2019 13:40:00 0
 As: Bu hakkı suistimal ediyorlar

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilçiler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, yaptığı basın açıklamasında toplu taşıma araçlarında kullanılan ücretsiz kart kullanımını dile getirdi.

 

BU SORUN HALİNE GELMEYE BAŞLADI

 

Akaryakıta ve araç bakımlarında  ve diğer girdilerde  devamlı yaşanan  artışın şoför esnafını sor durumda bıraktığını belirten As, “Akaryakıta, araç bakımına kadar tüm diğer giderlere devamlı gelen zamlar, her geçen gün keyfi olarak otobüslere ücretsiz binen yolcular ile yolcu taşıma hizmeti veren esnafımızı karşı karşıya getirmektedir. Yaşlılarımıza ilgi göstermek, engelli kardeşlerimize yardımcı olmak, bizim için önemli görevlerden bir tanesidir. Ancak 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlarımıza, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızı aldığı 4 Mart 2014 tarihli bir karar ile demiryolu, denizyolu, şehir içi ve şehirlerarası toplu taşıma hatlarında kullanılmak üzere ücretsiz kart verildi. Fakat verilen bu ücretsiz kartlar, bazı vatandaşlarımız tarafından suiistimal edilerek, bir sorun haline gelmeye başladı” dedi.

 

AS ŞOFÖR ESNAFININ ŞİKAYETLERİ SIRALADI

 

Şoför esnafının da şikayetlerini sıralayan As “ Araçlara binerek, aynı güzergah üzerinde sürekli yolculuk edip otobüsten inmeyenler, kendine ait kartını eş, dost ve akrabalarına kullandıranlar, refakatçi kartı olmayan engellilerin yanındaki kişileri refakatçi göstermeleri’ başlıca sorunlarımızdır” ifadelerini kullandı. Başkan Mustafa As, toplu taşıma araç sahiplerinin aylık 2 bin 500- 3 bin lira arasında ücretsiz yolcu taşıdığını da belirterek, “En azından biraz olsun bu keyfi araç kullanımının önüne geçmek için  günlük araç binişlerine ‘2 veya 3) seferle sınırlandırma getirilirse hem şoför esnafımızın mağduriyeti giderilir hem de ihtiyaç sahibi ve özel insanlarımıza daha kaliteli hizmet veririz diye düşünüyorum” diye konuştu.

 

YETKİLİLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ

 

Yetkililerden de bu konuda destek istediklerini de dile getiren As, “Son olarak yetkililere seslenmek istiyorum, yönetmeliğin uygulamaya girmesi ile birlikte şoför esnafımızın çok ilginç olaylarla karşılaştığı ve bu tür durumların mutlaka denetlenmesi gerektiğine inanıyorum. Esnafımızın yaşadığı bu tür sorunların ortadan kalkması için bir an önce bu konuda yetkililerden destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10