Gribal enfeksiyona karşı bitkisel çözüm

Elif Baharat Mahmut Dikçal, havaların soğumasıyla birlikte vatandaşların hasta olmamak için aktarlardan, bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için ıhlamur, kuşburnu, keçiboynuzu ve zencefil tüketiminin ar

Çerkezköy 29.12.2019 13:16:00 0
Gribal enfeksiyona karşı bitkisel çözüm

Bitki çaylarının kulaktan dolma bilgilerle bilinçsizce kullanılmaması gerektiğini söyleyen Dikçal, vatandaşları gribal enfeksiyona karşı uyardı.

 

İNSANLAR DOĞAL OLDUĞU İÇİN BİTKİ ÇAYLARINA RAĞBET EDİYOR

 

Gazi Osmanpaşa Mahallesi’ndeki dükkanlarında aktarlık yapan Mahmut Dikçal, “Gribal enfeksiyona karşı ilaç ve alternatif tıp ürünlerinin yanı sıra bitki çayları da vatandaş tarafından tercih ediliyor. vatandaşlar, ilaç kullanmak istemiyor. İnsanlar doğal olduğu için bitki çaylarına rağbet ediyor. Bitki çayları birçok hastalığa şifa kaynağıdır.” dedi. Dikçal, bitkisel ilaçlarla hastalıkların daha çabuk ve kolay atlatıldığını belirtti.

 

BİTKİ TÜRLERİ HASTA OLMADAN ÖNCE KULLANILMALIDIR

 

“Özellikle gelen bütün hastalarımıza ve müşterilerimize bitkisel ürünleri evde bulundurmaları gerektiğini söylüyoruz.” diyen Dikçal, “Hatmin çiçeği, adaçayı ve ıhlamur gibi bitkiler özellikle tüketsinler. İlaçlarla birlikte kullanılmasında sakınca yoktur. Bunların yan etkileri yoktur. Vatandaşlar, bitkisel çayları hasta olmadan önce keyif çayı olarak tüketsinler. Hasta olduktan sonra çok eziyet çekip gene bitkisel ürünleri kullanmak zorunda kalıyorlar. Astım, bronşit, kuru öksürük ve balgam gibi rahatsızlıklar için bitkisel macunlar tüketilmelidir. Andız pekmezi ve zencefil gibi ürünlerinde faydalarını saymakla bitiremeyiz. Çocukların bağışıklık sistemi için ayrı bitki türleri var onları özellikle hasta olmadan önce kullanılmalıdır." ifadelerini kullandı.

 

HER ŞEY KARARINDA TÜKETİLMESİ GEREKİYOR

 

Vatandaşların gribal enfeksiyona yakalanmamak için bağışıklık sisteminin kuvvetlendirmesi gerektiğini kaydeden Dikçal, “Gribal enfeksiyona yakalanmamak için ıhlamur, kuşburnu, keçi boynuzu, hatmi çiçeği ve atom çayı tercih edilmelidir. Bağışıklığı kuvvetlendirmek için pekmez, kış çayı, arı sütü ve bal kullanılmalıdır. Ama her şey kararında tüketilmesi gerekiyor. Unutulmamalıdır ki her şeyin fazlası zararlı. Üşemememizin en büyük sebeplerinden kansızlığa da elma çayı çok faydalıdır.” diye konuştu.

 

UZMAN TAVSİYELERİNE GÖRE KULLANILMALIDIR

 

“Bitkisel ürünleri kulaktan dolma bilgilere göre kullanılmamalıdır” diyen Dikçal, “Kesinlikle uzman tavsiyesine göre kullanılmalıdır. Havaların soğuması ile birlikte elma, böğürtlen, papatya ve hatmi çaylarına talep arttı.” ifadelerini kullandı. Dikçal, “Bazı bitkisel ürünler ilaçlarla birlikte kullanılırsa yan etkileri vardır. Bitkisel ürünler şifadır ama bilinçsiz kullanmak risklidir. O bakımdan uzmanlara danışsınlar. Ayrıca bitkisel ürünleri tamamen itimat edilen yerlerden alınması gerekiyor. Çünkü bitkisel ürünlerde hile çok oluyor.” dedi.

 

Haber/ Ogün DÜRÜMLÜ


0282 726 91 91
0282 747 65 10