Eke: AK Parti'den başka yerde gelecek aramak gaflet ve dalalettir

Best Group Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Eke düzenlediği basın açıklamasında AK Parti Kapaklı İlçe Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı. Gelecek Partisine geçeceğine dair haber yapanl

Kapaklı 30.12.2019 19:14:00 0
Eke: AK Parti

Pazartesi saat 18.00’de ofisinde basın toplantısı düzenleyen Tahir Eke, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek Partisi’ne geçeceğine dair yerel basında çıkan haberlere cevap verdi.

“KAPAKLI İLÇE BAŞKANLIĞI İÇİN ADAYIM”

AK Parti’de gerçekleşecek olan kongre sürecine değinen Tahir Eke “ Biliyorsunuz benim de yıllardır içinde siyaset yapmış olduğum, ülkemizin iktidar partisi AK Parti şuan 7. Olağan Kongre sürecinde. Büyükşehir olmayan illerde, beldelerde belde ve ilçe başkanları seçiliyor. Teşkilatlarımız belli bir olanda yenilenmeye gidiyor. Bu sürecin ortasındayız. Tekirdağ ilimizde de yeni dönemde 3 ilçemizde ilçe başkanlığı görevi boşaldı. Bu üç ilçeden biri de bizim ilçemiz. Nasipse ilerleyen süreçte yeni ilçe başkanları tayin edilecek. Ben de yeni dönemde AK Parti Kapaklı İlçe Başkanlığı’na aday olduğumu açıklamak için sizleri buraya topladım” dedi.

“BANA HER ZAMAN ULAŞABİLİRLER”

Gelecek Partisi Kapaklı İlçe Başkanı olacağına dair iddiaları sert dille yalanlayan Eke “ Aslında biz bunu süreci izleyerek ve daha ileri bir tarihte ilan etmeyi planlıyorduk. Ancak bugün Kapaklı’daki yerel gazetelerden bir tanesinde çıkan bir haber üzerine bu açıklamayı yapmak elzem hale geldi. Biraz vaktinden önce duyurmak zorunda kaldık. Bir arkadaşımız ‘Kapaklı’da bomba etkisi’ isimli bir haber yapmış ve Gelecek Partisi’nde görev yapan Ahmet Akçay ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun fotoğraflarını, altına da benim fotoğrafımı koymuş. Haberde Gelecek Partisi’nin ilçe başkanlığı için Tahir Eke ismi konuşuluyor diyerek manipülatif, gerçeklere dayanmayan, ısmarlama bir haber yapılmıştır. Biz Kapaklı’da ticaret yapıyoruz ve hepinizde benim cep telefonum var. Bu gazetenin sahibi arkadaşımızda da benim telefonum var, zaman zaman da ulaşmıştır. Böyle bir haber yapıyorsun, Tahir Eke’den bahsediyorsun ve bu hususta benim düşündüklerimi merak etmiyorsun. Şu telefonla arayıp 'Tahir Başkan böyle bir durum var haberini yapıyoruz’ diye sorsa kendisine böyle bir şey olmadığını diyecektim” dedi.

“HABERİ ŞİDDETLE KINIYORUM”

Eke “ Bu haber gazeteye ısmarlama geldi.  Niye ısmarlama geldi? Şu sebepten; biz yaklaşık iki aydır AK Parti Kapaklı’da siyaset yaptığımız arkadaşlarımız ile yeni dönemde adaylığımızı koymak için istişare ediyoruz. Bununla ilgili hazırlıklarımızı, görüşmelerimizi yapıyoruz. Kapaklı’daki tüm esnaf derneklerini gezdim, desteğini aldım. İl Başkanımız Mestan Özcan ile konuştum, aday olacağımı belirttim. Bu süreci usulüne uygun bir şekilde yürütüyorduk. Nitekim 31 Mart yerel seçimlerinde de AK Parti olarak Kapaklı Belediyesi’ni teslim aldık. Buna halk şahit, insanlar şahit ve toplumda ‘Tahir Eke ilçe başkanı olacak’ diye konuşulmaya başladı. İnanın ben çarşıya çıktığımda herkes geliyor ve beni tebrik ediyor. İnsanlarımızın kafasına bu nüksetmiş ve böyle bir süreçte diğer aday rakiplerimiz de var. Siyaseten bu partide gelecek sahibi olmamızı istemeyen kişiler var. Bizim böyle bir şekilde ön plana çıkmamız bazılarını rahatsız etmiş olacak ki bu rahatsız olan kişiler yerel gazetede ısmarlama bir haber yaptırmışlar. Ben bu haberi şiddetle kınıyorum” diye konuştu.

“AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAKLAR”

“Ak Parti’de siyaset yapmaya devam edeceğim” diyen Eke “ AK Parti’de milletvekili aday adayı olmuşum, AK Parti’de teşkilat başkanı olmuşum, il yönetiminde bulunmuşum ve partimle hiçbir problemim yok. Bu şekilde bir haberi yaparak önümüzü kesmeye çalışmak bel altı vuruştur. Bu haberi yaptıranlara geri iade ediyorum. Başarılı olamayacaklar, amaçlarına ulaşamayacaklar. Biz siyaset bilen kişileriz, siyaseti büyüklerimize danışarak ve müsaade alarak yolumuza devam ederiz. Bu yüzden bugüne kadar açıklama yapmadık. 18 yıldır Türkiye, AK Parti’nin teminatı altındadır, bundan sonra da belki 50 yıl, belki 70 yıl, belki de 100 yıl AK Parti’nin teminatı altında kalacaktır. Bugüne kadar nasıl hizmet ettiysek, aynı şekilde hizmetlerimize devam edeceğiz. AK Parti’den başka yerde gelecek aramak gaflet ve dalalettir. Şuanda kurulmuş olan partiler AK Parti’nin gücünü bölmeye yönelik partilerdir” diye konuştu.

“ELİMDEN GELENİ YAPARIM”

Eke ’İlçe Başkanlığı Genel Merkez tarafından bana tebliğ edilirse elimden gelen gayreti gösteririm, çalışırım, Kapaklımıza yakışır şekilde hizmet ederim. İlçemiz çok yeni ve çok fazla ihtiyacı var. Hem belediye hem hükümet yatırımlarına ihtiyacımız var. İktidar partisinin ilçe başkanı olarak elimden geleni yaparım. Bana tebliğ edilmezse partimizin şerefli bir üyesi olarak partimizi anlatmaya, yolunda gitmeye devam ederim. Tahir Eke’nin başka bir yerde işi yoktur. Bu böyle biline” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10