Arat: Esnafımız bilgiye sahip değil

S.S. Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat ve Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As Cuma günü saat 10.00'da Taşıyıcılar koopera

Çerkezköy 3.01.2020 17:26:00 0
Arat: Esnafımız bilgiye sahip değil

S.S.Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat,gazetemize yaptığı açıklamada UETDS ile şunları söyledi. Arat, “U-ETDS Yük veri girim sistemi Türkiye’de ağır vasıta kullanan şoförlerin şu anda yaş ortalaması 56. Bu sistemde Bunun elektronik ortamda  yüklerini yüklemeleri talep ediliyor ancak bunu kamyoncu esnafı yükleyecek bilgiye sahip değil.Bunun alt yapısı oluşması için zamana ihtiyaç var”dedi.

 

DİJİTAL TEGORAF SİSTEMİNE ESNEKLİK GETİRİLMELİ

 

U-ETDS ve Dijital Takograf konusunda da Yılmaz Arat, “Dijital takograf ise bizim bunu Türkiye içinde kullanıp taşıma yapmamız mümkün değil. Bunun yurt içinde çalışma süresini 4+4+4 olarak belirlenmesini talep ediyoruz.4+4’ün kullanıp saatinde bir saat araç kullanılmayacak.4+4+4  talep ediyoruz. Ancak bu sitemde 4+4 sitemi uygulamasına bakıldığında taleplerimiz olan 4+4+4 saatlerinde ikinci bir şoför  kullanma ihtiyacı duyacağız bu da maliyeti attırıyor. Bizde sanayicilerimize maliyeti yansıtmak zorunda kalacağız.Nasıl olacak bilemiyoruz.Bu konuda sıkıntı var. Sistemin biraz olsun esnek olması için gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğine inanıyor ve ülke genelinde taşımacılık yapan yüzlerce esnafımızın mağduriyeti giderilmeli.Biz çalışma saatlerimizin sıkıntı yaratmaması  ve maliyeti arttırmaması için ikinci şoför kullanılmaması konusunda esneklik talep ediyoruz.İnşallah ilgili büyüklerimiz sesimize kulak verirler.”diye konuştu.

 

ŞOFÖR ESNAFIMIZIN YANINDAYIM

 

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As’da, “U-ETDS sisteminin  alt yapısı oluşturulmadan 1 Ocak tarihinde uygulamaya konulması ülke genelindeki taşıma işi yapan esnafımızı sıkıntıya soktuğunu görüyoruz.Benim de bu sistemin daha esnek şekilde uygulanması yönünde çalışma yapılarak hayata geçirilmesi  halinde esnafımızı da sıkıntıdan ve maliyetlerden kurtaracak ve maliyetler o zaman müşteriye de yansımayacak düşüncesindeyim. Her zaman olduğu gibi şoför esnafımızın yanındayım. Alacakları kararlarında yanında olacağım. Şoför esnafı günümüzde gerçekten sıkıntı içinde kimi ancak zar zor geçiniyor,kimi ise masrafını bile zorla çıkarıyor.uygulamaya konulan U-ETDS ve Dijital Takograf sisteminde bir esneklik mutlaka yapılmalı”dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10