Yılmaz partilileri kahvaltıda ağırladı

Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkan Adayı Erdinç Yılmaz, önümüzdeki hafta sonunda gerçekleştirilecek olan seçimler öncesi partilileri kahvaltıda ağırladı. Birlik ve beraberlikten yana olduklar?

Kapaklı 5.01.2020 13:02:00 0
Yılmaz partilileri kahvaltıda ağırladı

Pembe Köşk Düğün Salonu’nda düzenlenen kahvaltı programında CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, CHP Kapaklı meclis üyeleri, STK temsilcileri ve partililer katıldı.

 

“KAZANAN VE KAYBEDEN OLMADI”

 

Kahvaltıda konuşan CHP Kapaklı İlçe Başkan Adayı Erdinç Yılmaz “ Bu soğuk Ocak sabahında bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ederim. Bizler yapacağımız güzellikleri şimdiden sizlere müjdelemek istiyoruz, bu kahvaltıyı da bu nedenle düzenledik.  Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir kongre süreci yaşadık.  15 Ekim’de bu sürece dahil oldum, yaklaşık 10 haftadır devam ettik. 5 adayla başladığımız bu süreçte, 24 Kasım’da mahalle delege seçimlerinde yüzde 75 başarıyla karşınızdayız. Burada kazanan ve kaybedenin olmadığını, Cumhuriyet Halk Partisi’nde demokrasi olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Kim kazanırsa kazansın bizler kendisinin yanında olacağımızı en başta söylemiştik. Bizler kazandığımızda onların da bizleri yalnız bırakmayacağını biliyoruz” diye konuştu.

 

“BİRLİK VE BERABERLİKTEN YANAYIZ”

 

Yılmaz “ Yaklaşık bin 883 üyemiz var demiştik. Bu kahvaltı programını bin 883 kişiyle yapmayı çok isterdim, lakin o kadar büyük bir yerimiz maalesef yok. İlerleyen zamanlarda mahalle mahalle ağırlamak isteriz. Birlik ve beraberlikten yanayız. Daha çok istişareler yapmak isteriz. Bu süreç içerisinde çok kitap okudum ama Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüzüğünü de yeniden okuma fırsatı buldum. Tüzük içerisinde en sevdiğim madde, 3. Madde olan ‘Sosyal Yaşam Anlayışı’ oldu. ‘Hiç kimseyi inancına, siyasi görüşüne, yaşam tarzına, düşüncelerine, etnik kökenine, rengine, diline, cinsiyetine göre ötekileştirmeden ve ayrıştırmadan; ‘Önce insan’ felsefesine göre hareket etmektir önceliğimiz.’ ibaresi hoşuma gitti. Biliyorsunuz ki bu süreçte bazı arkadaşlar saçı uzun, boyu kısa gibi eleştiriler yaptı. Ben her zaman söylediğim gibi bu seçimi ilkokul sınıf başkanlığına benzetiyorum. Çünkü bizler burada tek bir sınıfız” dedi.

 

‘’SİYASİLERİN HASTALIKLARI; MİTOMANİ VE ŞİZOFRENİ’’

 

Yılmaz “ Siyaset çok uzun soluklu bir kavramdır ama maalesef siyasilerin yakalanmış olduğu bazı hastalıklar var. Bunlardan bir tanesi mitomani, diğeri şizofreni. Mitomani; kendi söylediği yalana inanan kişidir. Maalesef ki 17 yıldır kendi söylediği yalana inanan insanlar gördük. Bununla şizofreniyi karıştırırsak Türkiye’nin 2019 yılında yaşadığı tabloyu görebiliyoruz. Allah bizi bu hastalıklardan uzak tutsun, siyaseten bize zor zamanlar yaşattılar. Kapaklı’ya değişik bir siyaset anlayışı getireceğiz demiştik. Bugüne kadar yapılanları tabiki takdir ediyoruz ama bizler de bu bayrağı tekrar dalgalandıracağız. 2024 yılında hem genelde, hem yerelde iktidar olmak için buradayız. 31 Mart seçimlerinde ‘Mart’ın sonu bahar’ demiştik. Ama Kapaklı’ya bahar hiç gelmedi. İnşallah bundan sonra güneşli günler göreceğiz” dedi.

 

OTOBANDAN SONRA SON ÇIKIŞ

 

2024 seçimlerinden bahseden Yılmaz “ 2024 yılına kadar önemli bir 4 yılımız var. 3-4 tane seçim yaşayabiliriz. Bu seçimler 2024’ten önce de gerçekleşebilir. Otobandan çıkarken son çıkış derler ya, 2024 bizim son çıkışımız. Başardık başardık, başaramazsak bir daha başaramayız. Bu nedenle önümüzdeki 4 yılı çok iyi bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor, daha çok çalışmalı ve daha çok kaynaşmalıyız. Bizler tebrik etmesini biliriz ama tebrik edilmeyi de bekleriz. Maalesef bu yarışta beraber çıktığımız arkadaşlardan beni tebrik etmeyen 2 arkadaşımız var. Böyle şeylere gerek olmadığı gibi bugün sayın Kenan Çetin de aramızdadır. Bu birlik ve beraberliğin sürmesini diliyorum. Delege seçimlerinde 204 delege seçilmiş oldu. 157’sini kırmızı liste, 44 delegeyi sarı liste, 3 delegeyi de mavi liste kazandı. Burada Cumhuriyet Halk Partisi seçmeninin çok bilinçli bir seçmen olduğunu söylemek istiyorum. Bizler ekstra bir şey yapmadık, kendilerinin takdiri ile buraya geldik. İktidara taşımak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10