Başakşehir Okulları yeni kampüsünü tanıttı

Başakşehir Okulları, düzenlediği programda Kapaklı ve Çerkezköy'deki gazetecilerle bir araya geldi. İlk olarak gazetecilerle kahvaltıda buluşan okul yönetimi daha sonra okulun tanıtımını yaptı. Okuldaki

Çerkezköy 5.01.2020 13:09:00 0
Başakşehir Okulları yeni kampüsünü tanıttı

Başakşehir Okulları yönetimi ile Kapaklı ve Çerkezköy'deki gazetecilerin bir araya geldiği program önceki gün saat 10:00'da Başakşehir Okulları'nda düzenlendi. Kahvaltıdan önce kısa bir konuşma yapan Başakşehir Okulları Genel Müdürü Mehmet Demirbaş, gazetecileri okullarında ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, " Çok yoğun çalışıyorsunuz, ben sizin gazetelerinizi de takip ediyorum. Haber kovalıyorsunuz, koşturuyorsunuz.Bu kadar yoğun ve yorgun olduğunuz ortamdan sizi çekip biraz böyle tatlı bir ortam yaşatalım istedik. Bunun için sizleri davet ettik. İnsan işin içerisinde olunca, sanki dünyada sadece öyle şeyler varmış hissine kapılıp gerçekten vücudunu yıpratıyor diye düşünüyorum. Sağlıklı bir yaşam oluşabilmesi için bazen ara ara o yaşadığımız süreçten uzaklaşıp farklı bir dünyaya girmek gerekiyor” dedi.

 

"KARTLI SİSTEM İLE ALIŞVERİŞ YAPILIYOR"

 

Kahvaltının ardından okul tanıtımına geçildi. İlk olarak kantin tanıtımını yapan Başakşehir Okulları İşletme Müdürü Fatih Demir, "Kantindeki her ürün çocuklarımız için titizlikle hazırlanıyor. Tost, sandviç ve günlük yapılan keklerimiz olsun hepsi ev yapımıdır. Kantinimizde kartlı sistem ile alışveriş yapılmaktadır. Bu kartlı sistem sayesinde öğrencilerimiz kartlarına yükledikleri yüklemeler ile alışverişlerini yaparken velilerimiz de öğrencilerin harcamalarını kontrol edebiliyor. Hatta tüketmesini istemediği ürünleri dahi kontrol altına alabiliyor. Kantinimizde ilkokul öğrencileri haftada bir gün öğretmenleri ile beraber, öğretmenleri eşliğinde alışveriş yapıyor. Ortaokul ve lise grubu da personelimiz ve öğretmenleri ile haftanın tam gününde alışverişini yapmaktadır." ifadelerini kullandı.

 

"MEVCUT HAYATLA GELECEK ARASINDA MERDİVEN GİBİ"

 

Kantinin tanıtımının yapılmasının ardından, Atölye Koordinatörü Fatih Çakar, 3D Sinema Salonu'nu tanıttı. Daha sonra, İnovasyon ve Bilim Merkezi'ni tanıtan Çakar, "İki ayrı atölyeyi gezeceğiz sizlerle. Bunlardan bir tanesi İnovasyon ve Bilim Merkezimiz. Burası isminden de anlaşılacağı gibi gelecek vaad eden atölyelerimizden bir tanesi. Bizim burada temelde 3 tane farklı mekanımız var; 1'incisi Zeka ve Akıl Oyunları Atölyesi, 2'ncisi STEM Bilim Atölyesi, 3'üncüsü de MAKER Robotik Atölyesi. Bu okulda diğer okullardan farklı olarak bir şey işliyoruz. Atölyelerimiz tek bir çatı altında değil 2 çatı altında toplanmış durumda. 1'incisi burası İnovasyon ve Bilim Merkezi. İkincisi de alt katta bulunan Beceri ve Yetenek Atölyelerimiz dediğimiz hayatın içinden olan atölyelerimiz var. İki farklı çatı altında atölyelerimizi toplamamızın sebebi çocuklarımız hem mevcut yaşadığı hayatı kaçırmamaları hem de bilime yatkınlıklarının olmaları. Bizim için atölye çocukların şuan ki yaşadığı mevcut hayatla gelecek arasındaki merdiven gibi. Çocuklarımızın merdivenin alt basamaklarını kırmadan tırmanarak geleceğe çıkmalarını istiyoruz. Mevcut yaşadığı hayatı kaçıran bir bireyden üst düzey çalışmalar bekleseniz de sığ kalır o birey." şeklinde konuştu.

 

"ATÖLYELERDE USTA-ÇIRAK İLİŞKİSİ VAR"

 

Daha sonra İnovasyon ve Bilim Merkezi'nde bulunan atölyelerin olduğu koridora geçildi. Atölye Koordinatörü Çakar, ilk olarak Türk Bilim İnsanı Aziz Sancar'ın da aralarında bulunduğu bilim insanlarının resimleri ile süslenen koridoru gezdirdi. Çakar, "Çocuklarımıza ilham olsun, ufuk olsun istedik. Bir duvara ise iki önemli kişiyi koyduk; bunlardan biri Nobel ödüllü Kimyager'imiz Aziz Sancar, diğeri de önemli bir girişimci Elon Musk. Çocuklarımıza bu şekilde önemli ve örnek alınması gereken kişileri tanıtmış, göstermiş oluyoruz." dedi. Daha sonra Zeka ve Akıl Oyunları Atölyesi'ne gidildi. Atölye hakkında kısa bir bilgilendirme yapan Çakar, "Buradaki mantığımız şu; anaokulundan liseye kadar her çocuğumuz haftada en az 1 saat bu atölyede. Yüzlerce oyunumuz var burada. Biz liseye kadar düşünme becerileri eğitiminin temelini de burada yapıyoruz. Rehberlik birimimiz ile beraber burada çalışmalarımız var burada." dedi. 'Siz bir çocuğa sürekli sıra dışı düşün diyerek sıra dışı düşünmesini sağlayamazsınız." diyen Çakar, "Şuan masada gördüğünüz tangramlar var, kare ve T tangram. Bunları çözerken bir çocuk özellikle üçüncü etkinlikten sonra sıra dışı düşünmeye kendini itmediği sürece sıra dışı düşünemeyecek zaten. Bizim burada en büyük artımız şu; çocuklarımız burada oyun oynuyor, biz onlarla oyun oynuyoruz ki atölyenin mantığında usta-çırak ilişkisi vardır. Öğretmen-öğrenci ilişkisi yoktur. Bu gördüğünüz mekanlarda öğretmen ve öğrenciden ziyade usta ve çırak görürsünüz. Burada çocuklar oyun oynarken biz onları gözlemliyoruz." ifadelerini kullandı.

 

STEM BİLİM ATÖLYESİ TANITILDI

 

Zeka ve Akıl Oyunları Atölyesi'nin tanıtılmasının ardından, STEM Bilim Atölyesi'ne geçildi. "Burada çocuklarımızın yaş grubuna göre 6 hafta, 12 hafta, bazıları 1 yıl sürüyor bazıları 3 hafta sürüyor onlardan biz proje yapmalarını istiyoruz. Bize bir proje üretin diyoruz. Bazıları yumurta kabuğundan yalıtım ile ilgili deney yapıyorlar, bazıları pamuk ve sıvı yapıştırıcıyı birleştirip yalıtım malzemesi elde ediyorlar. Biz onlardan burada dünyayı kurtarmalarını beklemiyoruz, proje yapmalarını istiyoruz. Ama bunu kesinlikle bilimsel bir obje kullanmadan atık malzemelerle, kağıt parçalarıyla yapmalarını istiyoruz." dedi.

 

"ÖĞRENCİLERİN MERAKINI UYANDIRIYORUZ"

 

İnovasyon ve Bilim Merkezi'nde yer alan son atölye olan MAKER Robotik Atölyesi'ni de tanıtan Atölye Koordinatörü Fatih Çakar, "Özellikle MAKER ismini de kullanıyoruz, burası sadece Robotik Atölyesi değil. Burada öğrencilerimize dijital tasarım öğretiyoruz, robotik öğretiyoruz. Buraya giren bir çocuğun 'ben projemi yapamıyorum' deme şansı yok. Burada çocuk prit kullanıyor mesela, pritle yapıştırdığı şey tutmadığı zaman biz onu sıcak silikona yönlendiriyoruz. Sıcak silikon kullandırdığımız zaman çocuğa kapıdan Elon Musk gibi çıkıyor. Öğrenciye bir özgüven geliyor. Burada öğrencilerin merakını uyandırıyoruz, merak etmeye başladığında uygulamasına geçiriyoruz." ifadelerini kullandı.

 

"SORU SORMALARI İÇİN TEŞVİK EDİYORUZ"

 

MAKER Robotik Atölyesi'nin tanıtılmasının ardından ortaokul katına inildi. Ortaokullar ile ilgili bilgilendirmede bulunan Ortaokul Müdürü Aylin Arda, "Ortaokula geçiş yapılınca akademik süreçler artıyor. Çocukların soru sormak ve öğretmenleri ile yakın olmak zorundalar. Biz bunu sağlıyoruz. Öğrencilerimizle sürekli iç içeyiz. LGS çalışmaları özellikle 7. ve 8. sınıfta hız kazanıyor. Biliyorsunuz ki Türkiye sınav ülkesi ve biz bu sınav sürecini en iyi şekilde atlatan okullardan birisiyiz diye düşünüyorum. Koridorlarda yer alan panolarda sınavlarda dereceye girmiş çocuklarımızı yayınlıyoruz, motivasyonlarının artması için. Soru panolarımız da yer alıyor yine. Soru soran çocuklarımızın isimleri ve kaç soru sordukları yazıyor. Yazmayanları soru sormadı kabul ediyoruz ve biraz daha soru sormaları için teşvik ediyoruz." dedi.

 

"BU AY 4 BİN 675 AĞACI KURTARMIŞIZ"

 

ECO School projesine dahil olduklarını da belirten Arda, "ECO School projemize dahil olduk biz fen bilimleri zümremizin başkanlığında. 2 yıl sonra ECO Okul olacağız. Projemizi bu yıl başlattık. Atık kutularımız okulumuzun her alanında mevcut. Bu atık kutularda toplanan malzemeleri her ayın 1'inde teslim ediyoruz ve bu ayda teslim ettiğimiz ürünlerden bizim okul öğrencileri doğaya ne kazandırmış bunun bir çıktısını duvara asıyoruz ki çocuklarda görsün ve ne kadar güzel bir şey yapmış olduklarının farkına varsınlar. Mesela dün aldığımız sonuçlara göre bu ay 4 bin 675 adet ağacı kurtarmışız. 48 bin 675 sera gazının salınmasının azaltılmasını sağlamışız. 7.7 metreküp su tasarrufu sağlamışız." ifadelerini kullandı.

 

"PANOLARI AKTİF KULLANDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ"

 

Okulun ilkokul katını tanıtan İlkokul Müdürü Kıvanç Dizman, "Ben çocuklara bütün okulu kullandırmaya çalışıyorum. Sadece bir kata veya bir sınıfa sabit bırakmıyoruz. Çünkü çocukların 7-12 yaş aralığındaki gelişimi sadece teorik olarak değil sosyal becerilerinin de üst seviyeye çıkarılması için en önemli olan zaman aralığı diye düşünüyoruz. Bu yüzden akademik süreci bir nebze daha geri planda tutuyoruz." dedi. Çocukların yaratıcılıklarını ön plana çıkarmaya çalıştıklarını kaydeden Dizman, "Panolarımızı aktif kullandırmaya çalışıyoruz. Panolarda sadece çocukların yaptığı görseller değil de onları teneffüste dahi düşünmeye teşvik eden görseller ve metinler yer alıyor. Her hafta panolar güncelleniyor. Teneffüslerini de verimli geçirmelerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sınıfları da aktif kullanıyoruz. Sadece tahtalardan ibaret değil sınıflar, tüm duvarlar tüm alanlar eğitim öğretim için her zaman hazırdır." ifadelerini kullandı.

 

"ÇEVREDEKİ ÇİFTLİKLERİ ZİYARET EDECEĞİZ"

 

Daha sonra, Başakşehir Okulları İşletme Müdürü Fatih Demir, bahçe hakkında bilgi verdi. Demir, "Okulumuzun iç mekanı kadar dış mekanı da özel tasarlanmıştır. Dış mekanda 2 adet açık hava spor salonumuz mevcuttur. Amfi tiyatromuz, yeşil alanlarımız, botanik bahçemizle farkındalık yarattık burada. Botanik bahçemizde 237 çeşit bitki kullanıldı. Aynı zamanda 4 bin 200 kök olarak da ağaç ve bitki de kullanılarak ta güzelleştirilmiştir. Konulan bitkilerin içlerinde palmiye de var. Küçük yaş grubu için ekoloji bahçemizde var. Burası sadece güzel görünsün diye değil bitki çeşitliliği dahil her şey bir atölyenin planlaması ile beraber yapıldı. Bahçeyi de her zaman atölye olarak kullanacağız." dedi. Daha sonra söz alan Atölye Koordinatörü Fatih Çakar da, çevre çiftlikleri ziyaret etiklerini belirterek, "Şuan çevredeki nezih çiftlikleri ziyaret ediyoruz. Onlarla bir anlaşmamız olacak. Ziraat mühendisi ve Veteriner hekim ile beraber çiftliklerimize kadar gidecekler çocuklarımız. Yani sadece buradaki bahçe ile kalmayacaklar, ormanlık alanları ve çiftlikleri de görecekler. Gözümüzün aldığı her şeyi atölye kavramı ile vermek için bütün planlamalarımızı yapıyoruz." dedi.

 

"ÇTSO İLE İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNE GİRDİK"

 

Okul tanıtımının ardından Konferans Salonu'nda düzenlenen basın toplantısına geçildi. Başakşehir Okulları Genel Müdürü Mehmet Demirbaş, "13 Mart'ta sizlerle bir buluşma yapmıştık. O zaman Başakşehir Okulları ile ilgili ana felsefesi, neler yapacağımız, nasıl yapacağımız ile ilgili ve binamız ortada yokken neleri hayal ettiğimiz ile ilgili konuşmalar yapmıştık. Şimdi bunun yapılabildiğini gördünüz. Hayallerimizin ötesine geçtik. O zaman iki şey üzerinde durmuştuk. Başakşehir Okullarının iki ana felsefesi var. 1'incisi kitle eğitimi versek de bireyi tanımak, keşfetmek, karakter yapısını tanımak, yeteneklerini fark etmek. 2'ncisi de kurum olarak çok önemsediğimiz kavramlardan olan uygulamak, yapmak, içinde bulunmak. Çocuk içinde bulunduğu her şeyi kolay öğrenebiliyor. Dolayısıyla bütün alanları buna göre organize ettik. Yani işin ana merkezinde öğrenci var. Onu tanıyoruz, keşfediyoruz ve beceri kazandırıyoruz. Bilgisini beceri ile birlikte aldığı için kalıcı öğrenme sağlanmış oluyor." dedi. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) ile işbirliği içerisine girdiklerini söyleyen Demirbaş, "PDR uzmanlarımız ve konu ile ilgili uzmanlarımızın orada tüm halka bilgi birikimlerimizi, tecrübelerimizi sunması için işbirliği içerisine girdik. Ve 6 Şubat'ta ilk programımızı organize edeceğiz." ifadelerini kullandı.

 

"BÜYÜK EMEKLER HARCIYORSUNUZ"

 

Daha sonra okulun tanıtım videosu izlendi. Videonun sonunda 10 Ocak Gazeteciler Günü'nü kutlayan Demirbaş, "10 Ocak sizin, gazeteci camiasının en önemli günlerinden birisi. Büyük emekler harcıyorsunuz ki halkımızın doğru bilgiye ulaşmasını sağlıyorsunuz. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutlarız. Biz Başakşehir Okulları olarak o gün kahvaltı vermek istedik aslında sizlere ancak okul ortamında öğrenciler ile birlikte bu iş çok kolay olmuyor takdir edersiniz. 11'inde düşündük o zaman da bursluluk sınavımız var. O yüzden bir hafta öncesi yapmış olduk. Gününüz tekrar kutlu olsun." ifadelerini kutladı.

 

"REHBERLİK BİR OKULUN OLMAZSA OLMAZI"

 

Mehmet Demirbaş'ın konuşmasının ardından Ortaokul Müdürü Aylin Arda, konuşma yaptı. Koçluk sistemi olduğunu, 4-5 öğrencinin bir öğretmenin takibinde olduğunu kaydeden Arda, "Bunu tabi ki rehberlik birimimizin de büyük bir desteği ile gerçekleştiriyoruz. Rehberlik bir okulun olmazsa olmazıdır. Biz öğrencilerle ve velilerle ilgili çalışmalarımızı beraber yürütüyoruz. Birde 11-12 Ocak'ta bursluluk sınavımız var. Yoğun bir katılım şuanda var. İnşallah hayırlı bir şekilde bunu da atlatacağız." dedi.

 

“EĞİTİM ÖĞRETİME DAHİL EDİYORUZ”

 

Ortaokul Müdürü Aylin Arda'nın konuşmasının ardından konuşan İlkokul Müdürü Kıvanç Dizman, "Çocuklarımızın  sabah okula gelirken öğrenmek için değil bugünü yaşamak için gelmelerini hedefliyoruz. Asıl hedeflerinin öğrenmek değil de gerçekten günü yaşamak ve hayatı kavramak olmasını arzu ediyoruz ve çocuklarımızı bu yönde bir eğitim öğretime dahil ediyoruz. Asıl ana amacımız bu." dedi. Basın toplantısının ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

Haber/Ogün DÜRÜMLÜ


0282 726 91 91
0282 747 65 10