Boru patladı, 9 saat su verilemedi

Saray'da su ihtiyacını karşılayan 630 mili metre çaplı "İçme Suyu Ana İsale Hattı" üzerindeki borunun patlaması nedeniyle ilçede büyük ve önemli bir arıza meydana geldi. 2017 yılınd

Saray 6.01.2020 16:00:00 0
Boru patladı, 9 saat su verilemedi

Saray Güneşkaya Su Terfi Merkezinin yakınlarında meydana gelen arızaya anında müdahale eden TESKİ ekipleri, onarım çalışmalarını saat 08.00 itibari ile tamamladı ve ilçeye kademeli olarak su verilmeye başlandı.

 

EMEĞİ GEÇEN TÜM EKİBİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da Güneşkaya Su Terfi Merkezi ve arızanın oluştuğu noktaya giderek buradaki onarım çalışmalarını yerinde inceledi. Çalışmaları koordine eden TESKİ Genel Müdür Yardımcısı Fatih Başaran'dan arızanın durumu ve çalışmaların gidişatı ile ilgili bilgi alan Başkan Kadir Albayrak, "Bugün güzel İlçemiz Saray'da içme suyu ihtiyacını karşılayan isale hattında büyük ve önemli bir arıza meydana gelmiştir. TESKİ ekiplerimiz gece 23.00'dan itibaren arızaya müdahale ederek gerekli çalışmaları yapmışlardır. Arızanın kısa süre içinde giderilmesinde emeği geçen tüm ekibimize teşekkür ediyorum" dedi.

 

 

ÖĞLEDEN SONRA SU KESİNTİSİ OLAN HANE KALMAYACAK

 

Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, “İçme suyu şebekemizin Güneşkaya mevkindeki ana isale hattında meydana gelen arıza giderildi. Öğleden sonra su kesintisi olan hane kalmayacağını öngörüyoruz. Zorlu hava koşullarında çalışarak sorunu gideren TESKİ ekiplerine tüm Saray halkı adına teşekkür ederiz.” diye konuştu. 

 

ŞEBEKEYE TEKRAR SU VERİLDİ

 

TESKİ ekipleri ise yaptığı yazılı açıklamada “ 5 Ocak 2020 Pazar günü saat 21:00’de Saray İlçesine içme suyu sağlayan, “5000 Tonluk TESKİ Güneşkaya Su Terfi Merkezi”nden şebekeye giden 630 mm çaplı  boru hattı üzerinde patlama meydana geldi. TESKİ Genel Müdürlüğü ekipleri olumsuz hava koşullarında ve zor şartlara rağmen,5000 tonluk içme suyu deposunun bulunduğu Güneşkaya Su Terfi Merkezinden ilçeye giden, hava yada basınçtan dolayı patladığı belirlenen 630 mm çaplı içme suyu hattı üzerinde sabahın ilk ışıklarına kadar çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Hava sıcaklığının zaman zaman 0 C° dereceye yaklaştığı ve yağmurla birlikte fırtınanın da etkili olduğu havada, mesai kavramı olmaksızın vatandaşlara hizmet vermek için özveriyle çalışan TESKİ ekipleri metrelerce aşağıda arızayı onarmaya çalıştı. Gece boyunca sürdürülen çalışmalar sonucunda, sabah erken saatlerde arıza onarılarak, çalışmalar sona ermiştir. Şebekeye tekrar su verilerek, Saray ilçesindeki vatandaşlara ulaşması sağlanmıştır” dedi.

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10