Çerkezköy basını bir ilki başardı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Batı Marmara Gazeteciler Derneği, siyasetçileri ve kurum müdürlerini akşam yemeğinde ağırlayarak bir ilki başardı. Gecede Çerkezköy ve Kapaklıâ??

Çerkezköy 12.01.2020 17:11:00 0
Çerkezköy basını bir ilki başardı

Önceki akşam Beyaz Konak’ta gerçekleştirilen yemeğe Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, Tekirdağ Basın İlan Kurumu Müdürü Sabri Karakaya, Çerkezköy ve Kapaklı’daki siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, STK başkanları ve basın mensupları katıldı. Programa bazı siyasetçilerin davetiyeleri verilmesine rağmen katılmaması dikkatlerden kaçmazken, CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer hastalığı nedeniyle programa katılamayacağını ise telefonla ve telgrafla bildirdi.

 

 

“BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Çerkezköy Haber, Marmara Haber Gazetesi imtiyaz sahibi ve Batı Marmara Gazeteciler Derneği Başkanı Şaban Kardeş “ Bizler Çerkezköy ve Kapaklı’da bir avuç gazetecinin yıllarca mücadele ederek fikir işçilerinin, basın emekçilerinin öncelikle ayakta durabilmek sonra gazetelerini çıkarabilmek adına başlattığımı gazetecilik faaliyetinde bugün gelinen noktada bir çoğumuz yılları geride bıraktı. Bugün gazeteciler olarak siyasileri ve idarecileri biz gazeteciler olarak ağırlamak istedik. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde genelde 20 yıldır ben bunu takip ediyorum bizi çağırırlar, gelinimiz gidenimiz çok olur sağ olsunlar eksik olmasınlar. Ama biz gideriz, siyasiler bizi kahvaltısında ağırlar çok sağ olsunlar. 3 saat onların projelerini, önceden yaptıklarını dinlemekten hem günümüzü yaşayamayız hem de gazetemizi çıkartamayız. Biz de ev sahipliğini bu sefer gazeteciler yapsın istedik. Gazetecilerin dertleri, anıları konuşulsun istedik. Zaten 364 gün siyasileri, odaları hep konuşuyoruz, yazıyoruz. O gün siz bizi eleştirin O gün siz bize soru sorun düşüncesi ile yola çıktık. Çerkezköy o manada şanslı bir ilki başardık. Bu gelecek adına önemli bir atılım. İlçemiz için, ülkemiz için gerektiğinde bir araya gelebilmeliyiz. Bu gecenin düzenlenmesinde öncelikli bu fikre kaktı koyan tüm gazetecilere teşekkür ediyorum. İyi ki gazetecilik yapıyorum” diye konuştu.

 

 

GAZETECİLER ŞEHRİN TARİHİNE TANIKLIK ETTİ

 

Kardeş, “Bugün burada siyasilerin çoğu yok, idarecilerin çoğu yok. Bu arada Çerkezköy Kaymakamımız Atilla Selami Abban’da bugün burada olacaktı. İdareciler günü dolayısıyla Ankara’da ödül alıyor. Çerkezköy adına kendisine teşekkür ediyoruz. Kapaklı Kaymakamımız, valimiz ile Tekirdağ’da. Çok idareci, çok siyasetçi gelip gitti ama gazeteciler şehrin tarihine tanıklık etti ve zulme karşı dur dedi. Yarında öyle olacak. Bu gecenin düzenlenmesinde öncelikle bu fikre katkı veren ilçemizde ve Kapaklı’da gazetecilik yapan tüm gazetecilere Gazete sahiplerine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

4 MİLYON TL’YE YAKIN RESMİ İLAN GELİRİ VERİLİYOR

 

Kardeş’in ardından konuşan Tekirdağ Basın İlan Kurumu Müdürü Sabri Karakaya,“Kurum olarak gazetelerimizin yanındayız. 32 yıldır gazetecilik mesleğini icra ediyorum. Biz Tekirdağ’da basın ilan kurumu olarak 60 gazetemize hizmet ediyoruz. Bu gazetelerimizin 17’si resmi ilan alan ve bu gazetelerimizin yılda 4 milyon TL’ye yakın resmi ilan geliri veriliyor. Basın İlan Kurumu olarak esnaf ve sanatkarlarımızın ilanlarını basın ilan kurumunda geçirerek gazetelerimize daha fazla yarar sağlayabileceğini söylemek istiyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.” dedi.

 

 

MESLEKTEKİ ENGELLERİ AŞMAK İÇİN BU GECE BİR FIRSAT

 

Gecenin gazetecilerin sorunlarını öğrenmek ve çözmek için bir fırsat olduğunu söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bu gece gazetecilerin yaptığı mesleğin zorlukları, bu zorlukların önündeki engelleri nasıl aşacağımızı dillendirmek için bir fırsat olacaktır. Zor şartlarda gazetecilik mesleğini gerçekleştiren kıymetli arkadaşlarımız tabii ki yasanın da el verdiği şekliyle bazı gelir sıkıntıları yaşıyorlar. Umut ediyoruz önümüzdeki süreçte basının önündeki bu engellerin, hatta ve hatta yerel basına bir kat daha kıymet verildiği, önündeki engellerin açıldığı dönemleri yaşarız. Bunları somut olarak konuşmak, somut olarak hangi adımların atılması gerektiği ihtiyacı vardır. Gazeteci arkadaşlarımızın, gazetelerimizin bunları en azından öne çıkarak, kendi manşetlerini kendileri için atacak ama aynı zamanda bölge için atacak durumları konuşmamız lazım. 10 Ocak Gazeteciler Günü’nde daha özgür, basının önünün daha da açıldığı, özgür kalemlerin olduğu, ilkeli kalemlerin ayakta kalabilme cesareti gösterebildiği günleri yaşarız. Bu akşamı tertipleyen tüm gazeteci arkadaşlarımıza, bu mesleği layıkıyla yerine getiren ilkeli gazeteciliği meslek edinen, birileri için değil, kamu için gazetecilik yapanların gazeteciler gününü kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

 

GAZETECİLERE HER ZAMAN DESTEK VEREĞİZ

 

Programda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Gazetecilerimize her zaman destek vereceğiz. Aranızda olmaktan duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Kapaklı sorunları ile beraber özelin özeli bir yer. Uzun yıllar Çerkezköy’e bağlı bir ilçeydik. Biz Çerkezköy ile etle tırnak gibiyiz. Birbirimize her zaman destek olacağız ama ben Kapaklı’nın Belediye Başkanı olarak Çerkezköy’ün gölgesinde olmaktan rahatsızlık duyuyorum. Yerel basınımız Kapaklı’da oldukça fazla. Memnunuz. Sorunları genel anlamda biliyoruz. Elimizden ne geliyorsa desteğe hazırız. Daha fazla birlik beraberliğe ihtiyacımız var. Bu geceye katkısı geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

BASININ GELİRİ AZ GEREKLİ ÇALIŞMA YAPILMALI

 

Batı Marmara Gazeteciler Derneği’nin düzenlediği yemekte Çerkezköy ve Kapaklı’daki basın mensupları sorunlarını ve düşüncelerini aktardı. Çerkezköy Haber Gazetesi muhabiri Seyit Süren, “Bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Gazetecilik zor bir meslek. Ben 1966’da mesleğe başladığımda o zaman daha zordu. Şimdi dijital medyada çıkınca işler biraz daha kolaylaştı fakat yine zorluklarla karşılaşıyoruz. Bunların bir tanesi de maddi zorluklar. Basının gelirleri az. Bu konuda bir çalışma yapılması gerekiyor.” dedi. Süren, son olarak “Gazeteciler yazılmayanları yazabilendir.” diyerek gazetecilerin gününü kutladı.

 

“7 GÜN 24 SAAT GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ”

 

Çerkezköy Gazetesi imtiyaz sahibi Ali Tamer Avcılar, “Bizler dilenci değiliz ama yerel basına kesinlikle destek verilmesi gerekiyor. Özellikle kuruluşların buna dikkat etmesi gerekiyor. Herkesin gazeteciler günü kutlu olsun.” dedi. Çerkezköy Bakış Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mehmet Akif Aldoğan, “Bizler 7 gün 24 saat görevimizin başındayız. Bunu en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Teknoloji gelişiyor. Ulusal anlamda da bazı gazeteler kapanıyor ve basın çalışanları işsiz kalıyor. Yerel basın olarak destek olmalarını bekliyoruz. Tüm meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.” şeklinde konuştu.Çerkezköy Bakış Gazetesi Haber Müdürü Fırat Keskinkılıç ise “Çerkezköy ve Kapaklı küçük bir yer ancak gazetecilik olarak oldukça gelişmiş bir yer. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.” dedi.

 

BİRLİKTE OLDUĞU ZAMAN BİZLER DAHA GÜÇLÜ OLUYORUZ

 

Ekspres Gazetesi sahibi Edip Nurettin Akın, “Ben gazeteci değilim, ticaretle uğraşıyorum. Sonradan bu işe dahil oldum. Bulunduğum süre zarfında gazeteciliğin ne kadar zor bir iş olduğunu anladım. Gazeteciler, bu çalışma tempoları, kamu için verdiği haberlerle helal para kazanan insanlar. Bu gece buraya katılan, bizlere destek olan herkese teşekkür ediyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.” dedi. Çerkezköy Haber Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Faik Onur Kaya, “ Üstatlarımızın ve mesleğe yeni başlayan meslektaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Başkanlarımız, müdürlerimiz, STK temsilcilerimiz bizimle birlikte olduğu zaman bizler daha güçlü oluyoruz.” diye konuştu. Radyo Şeker sahibi Ünal Fırat, “Katılan herkese teşekkür ediyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Burada medya oldukça gelişmiş durumda” diyerek radyocuların yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.

 

BU TABLONUN ÜLKEMİZE ÖRNEK OLMASINI DİLİYORUM

 

Birlik olunması gerektiğini belirten Kapaklı Gazetesi sahibi Adem Çil, “Sözlerime başlamadan önce büyüklerimizin bir sözünü hatırlatmak isterim; birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır. Bu geceye katılarak birliğimize güç katan herkese teşekkür ediyorum. Bugün güzel bir tablo var. Bu tablonun ilçemize, ilimize ve tüm ülkemize örnek olmasını diliyorum. Bir araya geldiğimizde tüm sorunların üstesinde gelebileceğimizi düşünüyorum. Tüm gazeteci arkadaşlarımın özel gününü kutluyorum.” diye konuştu.Havadis Gazetesi sahibi Kadir Kıldize, “Bu geceye katılan ve bizlere destek olan herkese teşekkür ediyorum. 8 yıldır bu mesleği icra ediyorum. Maddi olarak bu mesleği yapmak gerçekten zor. Bir de bu işin bizim açımızdan adli yönü vardır. Basın mensupları olarak sürekli ifade veriyoruz. Gazeteciler özgür olmalı, bizi yaptığımız haberler sonrası mahkeme yoluna gitmeyin. Tüm meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

 

PLAKETLERİ VERİLDİ

 

Batı Marmara Gazeteciler Derneği’nin düzenlediği yemekte siyasi parti temsilcileri ve STK başkanları günün önemine binaen bir konuşma yaparak gazetecilerin gününü kutlarken, gecede meslekte 54’üncü yılını dolduran duayen gazeteci Seyit Süren’e, Zeytindalı Operasyonunda Afrin de gazetecilik görevi yapan DHA temsilcisi Mehmet Yirun’a ve 40’ıncı yılını dolduran Çerkezköy Gazetesine gecede plaket takdim edildi.

 

Haber/ Ogün DÜRÜMLÜ


0282 726 91 91
0282 747 65 10