Cinayet zanlısı cezaevine gönderildi

Çerkezköy Kızılpınar mahallesinde  Afganistan uyruklu Norullah'ın (27) öldürüldükten sonra araziye gömülmesiyle ilgili öğlen saatlerinde Çerkezköy Adliyesine çıkartılan şüpheliler, mahkem

Çerkezköy 13.01.2020 15:28:00 0
Cinayet zanlısı cezaevine gönderildi

Çerkezköy'ün Kızılpınar Mahallesi'ndeki çiftlikte çalışan, Afganistan uyruklu olan ve soyadı henüz öğrenilemeyen Norullah'dan, 29 Aralık'tan itibaren haber alınamadı. Çiftlik yetkililerinin İlçe Jandarma Komutanlığı'na kayıp ihbarında bulunmasının ardından jandarma ekipleri, geniş kapsamlı çalışma başlattı. Kayıp Afgan'ın izine rastlanılmayınca jandarma, çiftlik çalışanlarının ifadesine başvurdu. Çiftlikte çalışan Afganistan uyruklu Hamidullah Kol şüpheli ifadeler verince çapraz sorguya alındı. Hamidullah Kol, kayıp Norullah’ı kendisinin bıçaklayarak, öldürdüğünü itiraf etti.

ÖLDÜRDÜKTEN SONRA ARAZİYE GÖMMÜŞ

 

Hamidullah Kol Afganistan’dan yasa dışı yollarla birlikte geldikleri Norullah ve Habip N. ile çiftlikte çalışmaya başladıklarını anlattı. Hamidullah Kol çiftlikte Norullah ile Habip N.'nin, kendisine bir gece içki içirip, uyuttuktan sonra cinsel istismarda bulunduğunu iddia etti. Daha sonra Norulla'nın yine kendisine cinsel istismarda bulunmak istediğini söyleyen H.K.'nin, "Ben karşı çıkınca aramızda kavga çıktı. Kavga sırasında onu öldürdüm ve cesedini götürüp, araziye gömdüm" dediği öğrenildi. Hamidullah Kol’un ifadesi üzerine harekete geçen jandarma ekipleri Kızılpınar Mahallesi Yanıklık mevkiinde yaptıkları aramada öldürülen Norullah’ın toprağa gömülü cesedini buldu.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Norullah’ın cansız bedeni, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, olayla ilgili Afganistan uyruklu Hamidullah Kol ile Habip N. jandarma ekiplerince gözaltına alındı. İlçe Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin ardından öğlen saatlerinde Çerkezköy Adliyesine çıkartılan iki şüpheliden Hamidullah Kol tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Habip N. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10