Senfonik destan ile kapılarını sanatseverlere açtı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çerkezköy'e kazandırılan Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi, `19'dan Çok Önce 23'ten Sonsuza Senfonik Destan' adlı konserle kapılarını sanatseverlere a

Çerkezköy 14.01.2020 13:11:00 0
Senfonik destan ile kapılarını sanatseverlere açtı

Çerkezköylü sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği geceye, Tekirdağ CHP Milletvekili İlhami Özcan Aygün, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Torun, Ak Parti İlçe Başkanı Ümit Kök, CHP İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, İYİ Parti İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin, TESKİ Yönetim Kurulu Üyesi Fehmi Altayoğlu, Çerkezköy Belediyesi Meclis Üyeleri, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar, Çerkezköy Ehli Beyt Dergahı Dedesi Seyyid Sinan Boztepe, muhtarlar, gaziler, STK temsilcileri ve sanatseverler katıldı.

 

 

BU AKŞAM O GÜZEL BAŞLANGIÇLARDAN BİR TANESİ OLACAK

 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi Çerkezköy’ün uzun yıllar Çerkezköy’ün özlemidir. Uzun yıllardır Çerkezköy’ün böylesine güzel ve önemli bir yatırımla buluşma heyecanı içerisinde oldu. Nüfusumuz aşağı yukarı 175 binlere dayandı. Anlatacağım hikayeyi iki defa anlattım ama 3 defe ve son kez burada anlatacağım. Çerkezköy’ün böyle güzel alanlara ihtiyacı var, kültürle buluşmaya ihtiyacı var, sanatla buluşmaya ihtiyacı var. Belki de bu akşam o güzel başlangıçlardan bir tanesi olacak diye umut ediyorum” dedi.

 

 

HALK EĞİTİM MERKEZİ UZUN YILLAR ÇERKEZKÖY’ÜN YÜKÜNÜ ÇEKTİ

 

Cumhuriyet İlkokulunda okuduğunu kaydeden Akay “ Sene 1983, 1984. İlkokul öğrencisi iken bize kıymetli hocam sıraya dizer, Cumhuriyet İlkokulu’ndan çıkartıp, üst geçitten geçirerek Halk Eğitim Merkezi’ne çocuk tiyatrosuna giden bir öğrenciydim. Sonra gün oldu, yıllar geçti. Allah kısmet etti Çerkezköy Belediye Başkanı oldum. Bu sefer tiyatrolar getirmeye başladım. Bu sefer Halk Eğitim Merkezi’ne tiyatrolar getirmek zorunda kaldım. Yani Halk Eğitim Merkezimiz Çerkezköy’e çok uzun yıllar hizmet etti” dedi.

 

KÜLTÜR ALANLARI İLE BİR BÜYÜK YATIRIMI KAZANDI ÇERKEZKÖY

 

Uzun yıllardır Halk Eğitimi Merkezi’nde ufak salonda etkinlik yapılmak zorunda kalındığını belirten Vahap Akay, “790 koltuklu büyük salonu ile, 3 sineme salonu ile, 2 tane çok amaçlı kullanabilen tiyatro ve nikah salonları ile, bir büyük sergi salonu ile ve bir çok kültürel etkinliklerin gerçekleşebileceği kültür alanları ile bir büyük yatırımı kazandı Çerkezköy. Bu yatırım için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak’a bir kere daha huzurlarınızda teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

İNŞALLAH BU HAYALİM GERÇEKLEŞİR

 

Çerkezköy’ün, hatta Tekirdağ’ın bir araya gelmesini istediğini ve arzuladığını ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Siyasi partilerimizle, yöneticilerimizle, Belediye Başkanlarımız ile Tekirdağ hak ettiği yatırımları kazansın, bu topraklarda yaşayan, nefes alan herkes daha iyi alanlarda hizmet görsün istiyoruz. Bakış açımız bu. Bu anlamda şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Siyaseti bir kenara koyarak bir masa etrafında toplanabileceğimizi düşünüyorum.  Tekirdağ’ın çıkarları için siyaseti kenarda tutarak, bu bölgenin 11 Belediye Başkanının, 1 Büyükşehir Belediye Başkanının ve 7 milletvekilinin aynı masa etrafında oturabileceğini hayal ediyorum. İnşallah bu hayalim gerçekleşir ve Tekirdağ’ımız, bölgemiz daha iyi hizmetlere ile kavuşur.” dedi.

 

KAYMAKAMIMIZ EĞİTİM NOKTASINDA ÇERKEZKÖY’ÜN UFKUNU VE ÖNÜN AÇTI

 

Çerkezköy’ün şanslı olduğunu ifade eden Akay, “Bu ifademi somut bir durum ile netleştireyim. Sayın Çerkezköy Kaymakamımız 3 yıl önce burada göreve başladı. 3 yılda Çerkezköy’de bir devrimi gerçekleştirerek ilklere imza attı. Tabi ki siyasilerimizin de, hayırseverlerimizin de desteği var. Ancak bu topyekun mücadeleyi gerçekleştirerek, Çerkezköy’ün eğitim anlamındaki o karanlık günlerinin ufkunu ve önünü açtı. Önce bunun için bir alkış rica edeyim. Sonra da bunu gören Bakanlığımız, Sayın Çerkezköy Kaymakamımızı ‘Yılın İdarecisi’ olarak seçti ve bir alkışta bunun için rica ediyorum” diye konuştu.

 

KURUM VE KURULUŞLARIN BULUŞMA ADRESİ OLCAK

 

“Ben bu duygularla, bugünden sonra etkinlikler ile buluşacak olan Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde Çerkezköy’ün tüm kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin buluşma adresi olacağına inanıyorum.” diyen Akay, “ İçerisinde bulunduğumuz salon ve diğer salonlarımız kültür etkinlikleri ile buluşacak, çocuklarımız ile buluşacak, tiyatrolarla, sinemalarla buluşacak. Umut ediyorum bütün kurumlar bu salonları Çerkezköy’ün çocuklarına, Çerkezköy’ün büyüklerine, vatandaşlarına hizmet etmek için kullanırlar. Bugün bu güzel salonun kapılarını açma gecesi. Çok güzel bir programla bu akşam başlangıç yapıyoruz. Ben bir kere daha bu güzel gösteri ve bundan sonraki buluşmalar için tüm hemşerilerime buranın hayırlı olmasını temenni ediyorum. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Sevgiyle, saygıyla hepinizi selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

 

KÜLTÜREL ETKİNLİKLERDE BERABER OLACAĞIZ

 

Akay’ın ardından konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Atatürk sevdalısı Çerkezköylüler. Adını verdiğimiz böylesine güzel bir yer olan adını da Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nin bu güzel ve görkemli açılışında sizlerle beraber olmanın ve biraz sonra çok coşkulu bir şekilde seyredeceğimiz Senfonik Destanı izlemenin ve güzelliklerle sizleri Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Sadece tiyatro  için değil, tüm kültürel etkinlikler için Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’ni yaptık. Bu akşamdan itibaren çok etkili ve yoğun bir şekilde Belediye Başkanımızın talepleri doğrultusunda yeni kültürel etkinlikler ile beraber olacağız” dedi.

 

 

VAHAP AKAY ÇERKEZKÖY İÇİN BİR ŞANS

 

Albayrak, “Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy için bir şans. Benim için de bir şans. 5 senedir beraber çalışıyoruz. Tek amacımız ben Tekirdağ’ın kaderini değiştirip, Tekirdağ’ın Kadir Abisi olarak en güzel hizmeti yapmak için uğraşıyorum, o da benim kardeşim olarak Çerkezköy’e en iyi ve güzel hizmeti yapmak için uğraşıyor. Sosyal demokratların en büyük özelliği de halka hizmet hakka hizmet etmektir arkadaşlar” diye konuştu.

 

TEKİRDAĞ’IN 6. VİZYONU EMİN OLUN KÜLTÜR VİZYONU OLACAKTIR

 

1919’dan çok önce, 1923’ten sonsuza kadar Senfonik Destanı Süleymanpaşa’da izlediğini kaydeden Albayrak, “Biraz sonra sizlerin de çok coşkulu bir şekilde izleyeceğine emin olduğum bu konseri Çerkezköy’de izletmek istediğimi belirtmiştim. Onların da programını da ayarlayarak bu akşama geldik. Şimdi Kapaklı’da bir Kültür Sarayı yaptık, onun da bütün noksanları tamamlandı ve orada da bu oyunu izletmek istiyorum. Ergene Kültür Sarayımız açıldı. Saray Kültür Sarayımızı da 6 ay gibi zamanda tamamlamış olacağız. Tekirdağ’ın sanayi vizyonu, tarım vizyonu, turistik vizyonu, lojistik vizyonu, üniversite vizyonu derken Tekirdağ’ın 6. vizyonu emin olun kültür vizyonu olacaktır bu Kültür Saraylarının katkıları ile” ifadelerini kullandı.

 

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK BU ÜLKENİN KALBİDİR

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Ben tekrar bu güzel geceye bu güzel katılım için tüm Çerkezköylülere çok teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Hoş geldiniz diyorum. Ama şu son cümleyi söylemeden ayrılmak istemiyorum. Şunu herkes bilsin ki Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin kalbidir. Ve bu kalp Türkiye Cumhuriyeti var olduğu müddetçe ebediyen atmaya devam edecektir. Ne mutlu Türküm diyene!” diyerek sözlerini tamamladı.

 

ÇERKEZKÖY’ÜN SANAYİ VİZYONUNA BİR DE KÜLTÜR VİZYONU KATACAKTIR

 

Albayrak’ın ardından kürsüye çıkan CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün, “İnşallah bu salon Çerkezköy’ün sanayi vizyonuna bir de kültür vizyonu katacaktır diye düşünüyoruz. Eksik olan bir konuydu Çerkezköy için. Buradaki fabrikalarda çalışan mavi yakalıların da boş zamanlarını değerlendirebileceği mekanlardan bir tanesi olacaktır. Çocuklarımızın da kültüre bakışlarının da olumlu olması anlamında bu salonun iyi olacağını düşünüyorum ben. Başta emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Çerkezköy Belediye Başkanımız olmak üzere tüm Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerine teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Bu tesisin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

SENFONİK DESTAN ÇERKEZKÖYLÜ SANATSEVERLERLE BULUŞTU

 

Konuşmaların ardından özgün müziklerini Şef Musa Göçmen'in bestelediği, anlatı metnini Devlet Tiyatrosu sanatçısı ve müzisyen Boğaçhan Sözmen'in kaleme aldığı “19'dan Çok Önce 23'ten Sonsuza” Senfonik Destan adlı eserde, Cumhuriyet fikrinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün zihninde 1919'dan çok önce oluştuğu ve 1923'ten sonsuza kadar uzanacağı, destansı dille ve dönemin şahitlerinin anılarından yola çıkılarak anlatıldı. Şef Musa Göçmen'in yönettiği senfonik orkestra konserinde ayrıca, dramatik anlatıya özgün bestelerin yanı sıra Bülbülüm Altın Kafeste, İzmir'in Kavakları, Bu Gece Gelem Size Yar, Kimseye Etmem şikayet gibi dönem şarkıları da seslendirildi.

 

 

ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ

 

Senfonik Destan Orkestrası, Çerkezköylü sanatseverler tarafından uzun süre alkışlanırken konser sonunda, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından Senfonik Destan Orkestrası’na çiçek takdim edildi.

 

Haber/ Ogün DÜRÜMLÜ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10