Kapaklı'da 24 bin 180 öğrenci karnesini aldı

2019-2020 eğitim öğretim yılının 1.dönemi sona erdi. Kapaklı'da okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde 24 bin 180 öğrenci karnesini alarak sömestr tatiline çıktı. Kapaklı'da evde e

Kapaklı 17.01.2020 15:24:00 0
Kapaklı

Tüm ülke genelinde olduğu gibi Kapaklı’da da bin 925  okul öncesi, 8 bin 435 ilkokul, 8 bin 400 ortaokul ve 5 bin 420 lise öğrencisi olmak üzere toplam 24 bin 180 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

 

İREM NİSA BULUT’A KARNESİNİ VERDİLER

 

Sabah saatlerinde İrfan-Fatma Mandalı İlkokulu öğrencilerine karnelerini dağıtan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz,Milli Eğitim Şube Müdürleri Yılmaz Oğur ve Mehmet Sıddık Arslan, İrfan Fatma Mandalı İlkokulu Müdürü Erdal Durak ilk olarak evde eğitim alan İrfan Fatma Mandalı İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencisi İrem Nisa Bulut’a evde karnesini verdi.

 

 

“İNŞALLAH SENEYE MEZUN OLACAK”

 

İrem Nisa Bulut’un üçüncü sınıf öğrencisi ve evde eğitim öğrencisi olduğunu kaydeden Okul Müdürü Erdal Durak “Öğrencimizin evine üç yıldır öğretmen gönderiyoruz. İnşallah da seneye mezun edeceğiz” dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz da İrem Nisa Bulut’un 3 yıldır evde eğitim gördüğünü belirterek “İnşallah seneye de ilkokuldan mezun olacak” diye konuştu.

 

ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

İrem Nise Bulut’un yanından ayrılan  İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz ve Milli Eğitim Şube Müdürleri Pınarca İlkokulu ve Ortaokulu’nda gerçekleştiren karne törenine katıldı. Programda ayın öğrencileri seçilen 1-A sınıfı öğrencisi Yusuf Ziya Kaya ve 5-A sınıfı öğrencisi Ervanur Aktürk’e ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz takdim etti. Okul Müdürü İlkay Cabalar ise günün anısına İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz’a çiçek takdim etti.

 

 

KARNELERİNİ VERDİ

 

Pınarça mahallesinden ayrılan Danışmaz ve şube müdürleri Kapaklı Anadolu Lisesi’nde düzenlenen karne törenine katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ilk dönemi dereceyle tamamlayan öğrencilere ödülleri İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz tarafından verildi. Karne töreninde konuşma yapan Danışmaz “ İlçemizin Anadolu liselerinde en başarılı okulu Kapaklı Anadolu Lisemiz. İnşallah bu yıl 12’nci sınıf öğrencilerimizden üniversite sınavlarında üstün bir başarı bekliyoruz. Her geçen gün,  her geçen yıl başarısı artarak devam edecek. Önümüzdeki yıl okula altı şube açacağız. Kapaklı Anadolu Lisesine girmek daha da zor olacak. Not ortalamasına göre bu okulu tercih edecek olan öğrenciler Kapaklı Anadolu Lisesi öğrencisi olma şerefine nail olacaklar. Başka okullarda kardeşi olan varsa ve not ortalaması 95 ve üzeriyse Kapaklı Anadolu Lisesi’ni tercih etmesini istiyoruz. Çünkü tahminimiz bir sonraki yıl 9’uncu sınıf girişi minimum not ortalamasının 92-93 bandında olacağını düşünüyoruz. 204 öğrenci mezun vereceğiz, yine 204 öğrenciyi önümüzdeki yıl okulumuza alacağız” diye konuştu.

 

 

“ÜSTÜN BİR PERFORMANS BEKLİYORUZ”

 

Öğrencilere seslenen Danışmaz “Kapaklı Anadolu Lisesine çok değer veriyoruz. Sevgili çocuklar, sizlerden çok umutluyuz. 9’uncu sınıftan itibaren 12’nci sınıfa kadar tüm öğrencilerimizden üniversite sınavlarında üstün bir performans bekliyoruz. Burada en önemli etken siz öğretmenlerimizsiniz. Çünkü sizi başarıya götürecek yolda rehberiniz çok değerli öğretmen arkadaşlarımız. Ancak siz de planlı bir şekilde çalışacaksınız. 11 ve 12’nci sınıflara geçtiğimiz günlerde eğitmen Sinan İpek’in katılımıyla motivasyon semineri düzenledik. Eğitmenlerimizi sizlerle buluşturmaya devam edeceğiz. Çalışmalarınıza ara vermeyin.Hepinize iyi tatiller diliyorum”dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10