Tarımda solucan gübresi paneli gerçekleştirilecek

Trakya Solucan Gübresi Birleşik Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Girişimi ve Çerkezköy Kent Konseyi   23 Ocak Perşembe günü 13.00 – 17.00 saatleri  arasında Çerkezköy Kent Konseyinde çiftçilerle b

Çerkezköy 21.01.2020 16:14:00 0
Tarımda solucan gübresi paneli gerçekleştirilecek

Trakya Solucan Gübresi Birleşik Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Girişimi ve Çerkezköy Kent Konseyi tarafından 23 Ocak Perşembe günü 13.00 – 17.OO saatleri arasında Çerkezköy Kent Konseyinde ‘Tarımda Solucan Gübresi ve Kooperatifler’ konulu bir panel düzenlenecek.

 

ÇİFTÇİLER ÇERKEZKÖY’DE BULUŞUYOR

 

Solucan gübresinin yakın geçmişe kadar ‘merdiven altı’ denen tabirle üretildiğini ve daha sonra bu üretime yasal sınırlama getirildiğini kaydeden Trakya Solucan Gübresi Birleşik Üretim ve Pazarlama Kooperatifi girişimi yöneticileri,‘’Önümüze bir prosedür çıktı. Biz de bu üretimi yasallaştırmak adına kooperatifleşmeye gitme kararı aldık. Şu anda tesisi bulunan 12 kişiyiz. Çiftçilerle ilk buluşmamız  Çerkezköy’de bu panelle olacak. Arkadaşlarımız Çerkezköy merkezli  50 kilometre çapındaki köyleri dolaştılar. Köylülerimize hem gübreyi ve kooperatifi tanıttılar hem de panele davet ettiler. Bu panel bizim için bölgemiz için önemli. Geniş katılımlı bir panel olacak. Daha önce bu yoğunlukta bir çiftçi kesimine ulaşmamıştık” dediler.

 

YÜZDE 70’E KADAR VERİM ARTIŞI SAĞLIYOR

 

Solucan gübresinin, Türkiye’nin tarım topraklarını kurtaracak en düşük maliyetteki gübre olduğuna dikkat çekilerek, ‘’Kimyasal gübreden daha ucuza mal edilmektedir ve kimyasal gübre kullanımını yüzde 70’e kadar düşürebilmektedir. Ürününe göre değişir ama yüzde 15 ile yüzde 70 arasında verim artışı sağlamaktadır. Ürünleri bakterilere, mantarlara karşı koruyan ve hastalıklara karşı direnç sağlayan bir gübredir. Türkiye’deki tarım arazilerinin kurtarılması ve yeniden kullanılabilir hale getirilmesi için bu gübreye ihtiyaç var ”ifadeleri kullanıldı.

 

PANEL 23 OCAK PERŞEMBE GÜNÜ ÇERKEZKÖY KENT KONSEYİNDE

 

Solucan gübresinin son 3 yılda Türkiye’de çok yanlış şekilde tanıtıldığına değinen  Çerkezköylü girişimcilerden Şenol Kurt’da,  “Bu işten nasıl para kazanabilirimin derdine düşen bir kesimin pek çok insanı dolandırdığını duyduk.  23 Ocak’ta gerçekleşecek olan panelde bu kötü imajı ortadan kaldırıp, üretime ve toprağa büyük faydası dokunan solucan gübresi hakkında bilgilendirmede bulunacağız. Tüm halkımızı panele bekliyoruz. Panele konuşmacı olarak Ali Ünüvar ve Halil Bıyıklı katılarak katılımcıları bilgilendirecekler” dedi.

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10