Sarıkurt: Soğuk havada kimseyi dışarıda bırakmıyoruz

Çorlu Belediyesi Zabıta ekipleri, soğuk kış aylarında dışarıda yaşamak zorunda kalan ihtiyaç sahibi vatandaşlara sahip çıkıyor. Çorlu belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, "Soğuk kış gÃ

Çorlu 21.01.2020 17:50:00 0
Sarıkurt: Soğuk havada kimseyi dışarıda bırakmıyoruz

Sokakta  yaşayan evsiz vatandaşları donma tehlikesine karşı korumak için harekete geçen Çorlu Belediyesi Zabıta ekipleri, psikolojik, ekonomik veya sosyal durumundan dolayı belirli bir ikamet yeri olmayan ve kış aylarında sokakta kalan veya terk edilmiş mekânlarda yaşayan vatandaşları, barınma ve beslenme ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için pansiyonlara yerleştiriyor.Zabıta ekipleri ayrıca sokakta kalan vatandaşların sağlık durumları iyi olmadığı takdirde sağlık birimleriyle irtibata geçip bu vatandaşların hastanede tedavi edilmesine de vesile oluyor.

 

BU SOĞUK KIŞ GÜNÜNDE İHTİYAÇ SAHİBİ HİÇ KİMSEYİ DIŞARDA BIRAKMIYORUZ

 

Son günlerde etkisini iyice hissettiren  soğuk hava  geceleri eksi derecelere düşmesi    nedeniyle sokakta kalan vatandaşların mağdur olmaması için gerçekleştirilen çalışmalara değinen Çorlu belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Soğuk kış günlerinde kentimizde yaşayan hiç kimsenin dışarıda yardıma muhtaç kalmaması en büyük arzumuz. Bu nedenle kentimizde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için el ele verdik. Bu soğuk havada kimseyi kimsesiz bırakmıyoruz.Sokakları ve metruk yapıları mesken edinen evsiz ve kimsesiz vatandaşlarımızın soğuk kış günlerinde mağduriyetlerini giderebilmek için otel ve pansiyon işletmecilerimiz ile başlattığımız çalışma kapsamında vatandaşlarımızı otel ve pansiyonlarda ağırlıyoruz. Bu konuda bize destek olan işletmecilerimize çok teşekkür ediyorum.Muhtaç olanlara yardım eli uzatabilmek için bu konuda değerli vatandaşlarımızın da desteğine ihtiyacımız var. Gelin, el birliğiyle bu şehirde, bu soğuk havada kimseyi kimsesiz bırakmayalım. Mağdur olan vatandaşlarımıza ulaşabilmemiz için Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile 0282 684 76 65 numaralı telefon aracılığıyla iletişime geçerek destek olalım.” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10