Sağlık için istiridye mantarı yiyin

Çerkezköy Perşembe ve Pazar pazarında kendi ürettiği istiridye mantarı satan 70 yaşındaki Şükrü Kral istiridye mantarının tam anlamıyla bir şifa kaynağı yiyecek olduğunu öğrenmesiyle 4 yıl

Çerkezköy 26.01.2020 16:07:00 0
Sağlık için istiridye mantarı yiyin

Çerkezköy’de istiridye mantarı üreticiliği yapan Şükrü Kral (70)  ürettiği mantarları  Çerkezköy’de Perşembe ve Pazar günleri Kapalı  halk pazarlarında sattığını belirtti.

 

İSTİRİDYE MANDARI ŞİFA KAYNAĞIDIR

 

Mantar üreticisi Şükrü Kral, “Günümüzde İstiridye mantarının faydalarını bilen çok az insanımız var. Oysa istiridye mantarı tam anlamıyla bir şifa kaynağı  ve herkesin kolayca rahatlıkla tüketeceği bir mantardır. İstiridye mantarı üretimine, 4 yıl önce küçük bir mekanda merak ettiğim için başladım. İlk ürünü ailem ve yakın dostlarımla yedik ve gerçekten tadı da çok güzel. Sonra araştırdım ve tam bir şifa kaynağı olduğunu ve birçok hastalığa da iyi geldiğini öğrendim.  Yaptığım araştırma sonucunda  vatandaşlar tarafından da şifa için tercih edildiğini gördüm. Sonra  bu mantarın üretimini yapmaya karar verdim. Önceleri küçük çapta kendi imkanlarımla üretim yapmaya çalıştım sonra üretim alanını biraz daha  genişlettim. Hedefim ileride üretim alanını daha da genişleterek büyük işletmelere pazarlamayı düşünüyorum.  Şuanda kilosunu  perakende olarak  14 TL’den satıyorum. Başka yerlerde ise edindiğim bilgiye göre kilosu benim sattığım fiyatın iki katı kadar. Benim fazla kazançta gözüm yok. Benim için önemli olan insan sağlığı. Şifa kaynağı istiridye mantarını geniş kitlelere yedirmek ve yararlarından faydalandırmaktır. Vatandaşlarımız şifa kaynağı olduğunu öğrendikçe istiridye mantarına karşı olan talepleri de artıyor” dedi.

 

 İSTİRİDYE MANTARININ SAĞLIĞA BİR ÇOK ALANDA FAYDASI VAR

 

Şükrü Kral istiridye mandarının sağlığa bir çok faydası olduğunu da şöyle dile getirdi.Kral,“Yaptığım araştımalara  ve edindiğim bilgiye göre İstiridye mandarı kalsiyum, fosfor, potasyum, demir ve bakır yönünden zengin bir yiyecek.şeker, kalp, damar hastalıkları ve aneminin düşmanı. Ayrıca Vitamin deposu olan  istiridye mantarı, insan sağlığını koruyucu B vitaminleri (B1, B2, B3, B5, B7) C ve D vitamini yönünden zengin bir besindir.Bağışıklık sistemini güçlendirmekte, bünyeyi hastalıklara karşı koruyor. Ayrıca kırmızı etin yerini de tutmakta ve aynı zamanda protein değeri etten de fazladır. Öte yandan sağlıklı diyet yapanlara da tavsiye edilmektedir. İstiridye mantarı yorgunluğu giderir, düşünme ve öğrenme yeteneğini geliştirir ve bedenin gelişmesinde yardımcı olur. Bağırsakların çalışmasını sağlar. Bir önemli yararlarından biride Mantardaki ”Lentinian” adı verilen maddenin tümörleri azalttığını da uzmanlar tarafından belirtilmektedir.Ayrıca beyin kanamaları, damar sertliği ve enfeksiyonlara karşıda koruyucudur .Saplık açısından daha bir çok faydası var”diye konuştu.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10