Derbide Tekirdağspor'u tek golle mağlup ettik

TFF Bölgesel Amatör Lig 11.grupta alt sıralardan kurtulmaya çalışan temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor taraftarı önünde Tekirdağ derbisinde Tekirdağspor'u konuk etti. Taraftarların yoğun ilgi gösterdiÄ?

27.01.2020 08:23:00 0
Derbide Tekirdağspor

Çerkezköy Mustafa Uğraş Stadyumunda Pazar günü saat 14.00’de oynanan karşılaşmayı Hakan Tezcan yönetirken yardımcılıklarını ise Betül Nur Yılmaz, Cemal Can Çakır ve Ali Koç yaptı.

 

 

ÇERKEZKÖY’DE OYNANDI

 

1911 Çerkezköyspor karşılaşmaya Mert Eren, Hakan Turan Özkul, Selim Şahinbaş, Muhammed Göksu, Can Karaman, Hamitcan Mutlu, Utku Demirel, Yunus Demir, Furkan Şerifoğlu, Bahattin Saral ve Feyzan Güroğlu kadrosu ile çıkarken konuk ekip Tekirdağspor ise karşılaşmaya Süleyman Aktaş, Bektaş Berk, Fatih Çakır, Hakan Pehlivan, Bülent Kanıcıoğlu, Enes Şimşek, Şafak Tiryaki, Ali Arashan Altuntaş, Emircan Tuna, Cengizhan Aydın ve Kerem Yaşa ilk onbiri ile çıktı.

 

İLK DEVREDEN GOL ÇIKMADI

 

Güzel bir havada oynanan karşılaşmaya her iki takım taraftarları da büyük ilgi gösterdi. İlerleyen bölümlere doğru kanatlardan etkili olmaya çalışan 1911 Çerkezköyspor ileride Feyzan ile gol aradı. Konuk ekip Tekirdağspor ise savunmada hata yapmayarak kontra ataklarla gol aradı.  Karşılaşmanın ilk devresinin ise kalan dakikalarında her iki takımında geliştirdiği ataklar sonuçsuz kalınca ilk devre golsüz eşitlik ile tamamlandı.

 

GOL FURKAN’DAN GELDİ

 

Karşılaşmanın ikinci devresine temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor etkili başladı. Özellikle sol kanattan hamitcan ile etkili hücumlar geliştiren temsilcimiz Tekirdağspor savunmasını geçmekte zorlandı. Sağlı sollu ataklarla rakip savunmayı bunaltan temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor arzuladığı gole ise 56’ıncı dakikada ulaştı. Sol kanattan gelişen atakta Bahattin seri çalımlarla ceza sahası içine girdi. Bahattin’in şık vuruşunu kaleci Süleyman aynı güzellikle çıkardı. Dönen topu iyi takip eden Furkan Şerifoğlu şık bir vuruş ile topu ağlara göndererek 1911 Çerkezköyspor’u karşılaşmada öne geçirdi.

 

TEKİRDAĞSPOR ON KİŞİ KALDI

 

Gelen golle birlikte rahatlayan 1911 Çerkezköyspor kalan dakikalarda kontrollü bir futbol ortaya koyarken, Tekirdağspor ise ileride çoğalmakta zorlandı. Karşılaşmanın 62’inci dakikasında gelişen hızlı 1911 Çerkezköyspor atağında Hamitcan’ın pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Utku’nun vuruşunu kaleci Süleyman mükemmel bir refleks ile kornere çeldi. Karşılaşmanın 66’ıncı dakikasında ise konuk ekip Tekirdağspor’da Bektaş rakibine küfür ettiği gerekçesiyle karşılaşmanın hakeminden direkt kırmızı kart görerek takımını on kişi bıraktı.

 

İKİNCİ GOL İÇİN YÜKLENDİK

 

 Karşılaşmada rakibinin on kişi kalmasıyla birlikte rahatlayan 1911 Çerkezköyspor orta alanda topa daha çok sahip olurken, Tekirdağspor ise kanatlardan etkili olmaya çalıştı. 75’inci dakikada hızlı gelişen Tekirdağspor atağında sağ kanattan müsait pozisyonda topla buluşan Bülent’in vuruşunda savunmada Can araya girerek topu kornere gönderdi. 78’inci dakikada ise 1911 Çerkezköyspor’da rakibine sert müdahalede bulunan Selim sarı kart ile cezalandırıldı. 80’inci dakikada ise günün başarılı ismi Feyzan yerini Yusuf Apaydın’a bırakdı.81’inci dakikada ise Tekirdağspor’da Enes’in yerine oyuna Enis dahil oldu.

 

 TEKİRDAĞSPOR YÜKLENDİ

 

Rakibinin eksik olmasını iyi değerlendirerek kontra ataklarla pozisyon yakalayan 1911 Çerkezköyspor 86’ıncı dakikada önemli bir fırsatı değerlendiremedi. Gelişen 1911 Çerkezköyspor atağında günün en başarılı ismi olan Hamitcan’ın vuruşu direği sıyırdı. Karşılaşmanın son dakikaları ise büyük çekişmeye sahne olurken, maçın hakemi oynanmamış olarak altı dakika uzatma verdi. Uzatma dakikalarında beraberlik için yüklenen Tekirdağspor’da Bülent’in ortasında Hakan Pehlivan’ın kafa vuruşu kaleci Mert’te kaldı. Uzatmaların üçüncü dakikasında ise Tekirdağspor gole çok yaklaştı. Sol kanattan gelişen Tekirdağspor atağında ceza sahası içinde topla buluşan Enis’in vuruşunu kaleci Mert çıkardı.Konuk ekibin beraberlik için geldiği dakikalarda 1911 Çerkezköyspor mutlak bir pozisyonu değerlendiremedi. Sağ kanattan gelişen 1911 Çerkezköyspor atağında ceza sahası içinde topla buluşan Burak’ın vuruşunu kaleci Süleyman çıkardı. Kalan dakikalarda ise gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada 1911 Çerkezköyspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. 1911 Çerkezköyspor bu galibiyet ile ilk devrenin rövanşını alarak puanını da 15 yaparken, zirve yarışında ağır bir yara alan Tekirdağspor ise 25 puanda kaldı. Karşılaşmanın ardından 1911 Çerkezköyspor futbolcu, teknik heyet ve taraftarlar büyük sevinç yaşadı.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10