Ordu'dan zaman aşımı isyanı

Çerkezköy'ün tanınan siyasetçilerinden Mustafa Ordu, Çerkezköy Belediye Eski Başkanı Ali Ertem döneminde minibüs hattı ile ilgili yaptığı suç duyurusunun zaman aşımına uğramasına isya

Çerkezköy 27.01.2020 16:35:00 0
Ordu

Çerkezköy’ün tanınan siyasetçilerinden 26. Dönem Tekirdağ Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Ordu, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada “Yıllarca, tüyü bitmemiş yetimin hakkı, insanların çocuklarının süt parası, diye diye, avazımız çıktığınca ses vermiş, garip gurabanın haklarını korumak için, öteden beri hırsızlık yapan, yolsuzluk yapan kim varsa, kimler gelip geçmişse, hepsiyle gırtlak gırtlağa mücadele vermişiz, bunların ipliklerini pazara 0çıkartmak için var gücümüzle mücadele etmişizdir” dedi.

 

“BU PARANIN AKİBETİ NEDİR”

 

 

Minibüs hattı ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu anımsatan Ordu “Dedik ki; minibüs hatları satıldı, bu hatlardan büyük paralar alındı, ama bu paralar belediyenin kasasına girmedi. Belediyenin kasasına girmediği gibi, nereye girdiği de belli değildir. Bu paranın akıbeti nedir? Her fırsatta ve gücümüz yettiğince bu paranın peşine düştük, o günkü belediye yöneticilerine, meclis üyelerine sorduk. İftiracı dediler, çamur atıyor dediler, ortalığı karıştırıyor dediler. Haklarını savunduklarımız arasından da bunları söyleyenler oldu” diye konuştu.

 

“ADALETE İNANCIMIZ TAMDIR”

 

İddiaların araştırılması sonucu yargının verdiği hükme göre, muhatapların 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 15.maddesinin (f) fıkrası gereğince görevi kötüye kullanma suçunun oluştuğunun ortaya çıktığını ancak işlenen fiil tarihinden 13 yıl geçtiği için zaman aşımı kapsamına girdiğini kaydeden Ordu, “Talancılar, dolaylı bir şekilde adaletten kurtuldular, ama ilahi adaletten nasıl kurtulacaklar? Vicdanlarda nasıl aklanacakla? İşledikleri, mahkemece de sabit görülen bu suçtan dolayı, bu şehirde, haklarını çaldıkları insanların gözlerinin içine bakarak dolaşabilecekler mi? Biz, Hakk'tan yana, hak arayışında bulunmaya yine devam edeceğiz. Yine hırsızların, yağmacıların, talancıların karşısında olmaya var gücümüzle devam edeceğiz. Bu bize insan oluşumuzun yüklediği bir görevdir. Bu dünyadaki adalete de, öte dünyada ki adalete de inancımız tamdır” dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10