Çerkezköy'den depremzedelere yardım eli

Elazığ ve Malatya'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası Çerkezköy'de toplanan yardım malzemeleriyle yüklü ikinci TIR, Çerkezköy Hükümet Konağı önünde düzenlenen

Çerkezköy 31.01.2020 18:38:00 0
Çerkezköy

Geçtiğimiz Salı günü Çerkezköy Belediyesi önünden Elazığa’a gönderilen yardım TIR’ının ardından Malatya’daki depremzedeler için Çerkezköy Kaymakamlığı Koordinatörlüğü’nde Çerkezköy Belediyesi, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Güney Kore menşeli Hyosung İstanbul Tekstil ve Polisevi’nde toplanan yardımlar dün Çerkezköy Hükümet konağı önünden yola çıktı.

 

MALATYA’YA GÖNDERİLDİ

 

Depremzedeler için seferber olan Çerkezköy Belediyesi, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi ve Polisevi’nde toplanan yardımlar ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Güney Koreli Firma Hyosung İstanbul Tekstil ve hayırseverlerin katkılarıyla toplanan yardımlar Malatya’daki depremzedelere ulaştırılacak.

 

 

“İKİNCİ TIRIMIZI GÖNDERİYORUZ”

 

2’inci yardım TIR’ı dün Hükümet Konağı yanında saat 14:30’da düzenlenen uğurlama programının ardından yola çıktı. Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban “ Yaralılara acil şifalar temenni ediyorum. Depremde evleri yıkılan ya da evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşlarımıza tabi ki devletimiz imkanları ölçüsünde yardımcı oluyor. Ancak bizler de Çerkezköy olarak bir nebze olsun ihtiyaçlarını karşılamak üzere ayni yardımlar konusunda kampanya düzenledik. Nakdi yardımlar zaten 3 devlet bankamıza veya SMS yoluyla yapılabiliyor. Bugün ayni yardımlarla ilgili 2’nci TIR’ımızı gönderiyoruz. İlk TIR’ı geçtiğimiz Salı günü Elazığ’a göndermiştik. 2’nci TIR’ımızı bugün Malatya’ya göndermiş olacağız. Bu yardım kampanyasında görev alan, organize olan tüm arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

DUALARLA UĞURLANDI

 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler de “Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Biz de onların bu yaralarını sarmak için Kaymakamımızın organize ettiği bu kampanyaya bir nebze katılmaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu. Depremin ardından büyük üzüntü yaşadıklarını kaydeden Hyosung İstanbul Tekstil Genel Müdürü Mum Seon Kim de “Hyosung İstanbul Tekstil olarak ilk önce ailelerini kaybedenlere, ailelerinden ayrılanlara, maddi hasar görenlere ve oradaki insanlara üzüntülerimizi bildirmek istiyoruz. Hyosung İstanbul Tekstil olarak küçük bir şeyler hazırladık. Bu hediyeler 1950 yılında Türkiye hükümetinin ve Türk insanının Güney Kore insanlarının ve hükümetinin bağımsızlığı için bizler adına yaptığı şeylerin yanında gerçekten çok küçük hediyeler. Tüm dualarımız bu depremden etkilenen insanlarımızla birliktedir” açıklamasında bulundu. Çerkezköy Müftüsü İdris Çatmakaş’ın dualarının ardından 2’nci yardım TIR’ı protokol üyeleri tarafından uğurlanarak Malatya’daki depremzedeler için yola çıktı.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10