Gülerçin Koleji'nden TSK'ya anlamlı destek

Barış Pınarı Harekatı'na destek olmak amacıyla Gülerçin Koleji öğrencileri ve hayırseverlerin topladığı yardımlardan dolayı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Güçlendirme Vakfı tarafında

Çerkezköy 10.02.2020 18:18:00 0
Gülerçin Koleji

Barış Pınarı Harekatı’na destek olmak amacıyla Gülerçin Koleji öğrencileri ve hayırseverlerin topladığı yardımlardan dolayı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Güçlendirme Vakfı tarafından Gülerçin Kolejine bronz madalya takdim edildi. Çerkezköy Kaymakamlığı toplantı salonunda düzenlenen madalya takdim törenine TSK Güçlendirme Vakfı Genel Sekreteri Serkan Karagöz, dernek üyeleri Halis Can Kara, Ahmet Çetin, Gülerçin Koleji Kurucusu Sait Bülent Gülerçin ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

 

ABBAN TEŞEKKÜR ETTİ

 

Programda Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Barış Pınarı Harekâtı’na desteklerini sunan Gülerçin Koleji öğrencilerinin topladığı yardımlar dolayısıyla Kolejin kurucusu Bülent Gülerçin’e bronz madalya takdim etti. Madalya  takdiminden önce sözlerine şehitleri anarak başlayan Abban, Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı adına Gülerçin Koleji kurucusu Bülent Gülerçin, Okul Müdürü Ömer Kürklü’ye,  öğrencilere  ve yardımda bulunan  hayırseverlere teşekkür etti.

 

 

“MİLLİ VE YERLİ ÜRETİM İÇİN BÜYÜK BİR ÇABA İÇERİSİNDEYİZ”

 

 TSK’yı güçlendirmenin ana gayesinin ülke savunmasındaki ihtiyaçları karşılamak olduğunu dile getiren Kaymakam Abban, ülke olarak yüzde 77 oranında savunma sanayide milli ve yerli üretim için büyük bir çaba içerisinde olduğumuzun altını çizdi.  Bu yapılan yardımlar için teşekkürlerini sunan Kaymakam Abban, “Bu tür etkinliklerin hepsi ülke savunmasında önemli yeri var. Çünkü ülkemizin stratejik önemi nedeniyle ülke çapında savunma araç gereçlerine çok fazla ihtiyaç var. Bunun için bu tür etkinliklerin devamını diliyorum. Özellikle son yıllarda insanlı ve insansız hava araçlarının yapımıyla ordumuz daha güçlenmiştir daha iyi bir savunma sistemi oluşturulmuştur. Bu yardımlar ülkemizin karanlık geleceğine de engel olup önümüzü açacaktır. Yardımcı olanlardan da Allah razı olsun diyorum.” dedi.

 

 “GELECEĞİMİZ İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR”

 

TSK Güçlendirme Vakfı Genel sekreteri Serkan Karagöz ise yardımlarından dolayı teşekkürlerini sundu. Karagöz “ Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı ülkemiz açısından çok önemli. Son dönemlerde ülkemizin etrafında yanan ateşler gördükten sonra yerli ve milli olarak yapılan bu üretimler geleceğimiz açısından büyük önem taşıyor. Şuanda Suriyede ki savaşla ilgili parantez açmak istiyorum. Ülkemizi hızla bu savaşın içine çekmek istiyorlar. Bu durumun bize kendi silahlarımızı yapmamamız konusunda faydası olduğunu düşünüyorum. Ülke olarak daha önceden dış güçlere ve yabancı ülkelere bağımlıydık. Şuanda kendi silah sanayimizde üretim yapabiliyoruz. Bundan dolayı da onur duyuyoruz. TSK Güçlendirme Vakfı Genel Sekreteri olarak sayın Kaymakamımızla birlikte çalışmaktan gurur duyuyorum” diye konuştu.

 

 

 “HİÇ KİMSENİN BİR KARIŞ TOPRAĞINDA GÖZÜMÜZ YOK”

 

Savunma sanayinin ülke bütünlüğünü korumadaki önemine dikkat çeken TSK Güçlendirme Vakfı yönetim kurulu üyesi Ahmet Çetin, “TSK ve savunma sanayi şirketleri, dışarıdan gelecek olan tehditleri bertaraf etmek için kurulan savunma şirketleri önemli. Hiç kimsenin bir karış toprağında gözümüz yok. Suriye’de olan halkların korunması ve bizimde sınırın bu tarafında güvenliğimizin sağlanması maksadıyla kurulmuştur. Türk Silahlı Kuvvetleri, ordumuz ve savunma sanayimiz ne kadar güçlü olursa ülkemizde o kadar güçlü olur. Bu savunma sanayine katkıda bulunan herkes ülke savunmasına katkı da bulunmuş sayılır. Müteşekkiriz devamının da gelmesini diliyorum” dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10