Yağan kar azda olsa çiftçimize umut oldu

Çerkezköy Ziraat odası başkanı Hasan Toprak hafta sonu yağan karın çiftçiye umut olduğunu söyledi. Toprak, "Son yıllarda bölgemizin yeterli yağış almaması nedeniyle kuraklık giderek artıyor,

Çerkezköy 11.02.2020 14:54:00 0
 Yağan kar azda olsa çiftçimize umut oldu

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak dün yaptığı açıklamada, yağan karın çiftçiye umut olduğunu belirterek, “Son yıllarda Trakya bölgesi olarak yeterli yağış alamıyoruz. Arada yağmur yağsa da yeterli olmuyor. Olmadığı içinde çiftçiler olarak yeterli ya da beklediğimiz ürünü elde edemiyoruz. Hafta sonu ilçemizde ve bölgemizde yağan kar az da olsa çiftçimize umut oldu. Çünkü kar yağmur gibi değil. Ez azından toprakta kısa sürede kalsa yavaş yavaş eridiği için toprağa iyice nüfus ediyor ve toprağı uzun süre nemli tutmasını sağladığı içinde ekili alanlardaki ürünü besliyor. Dolayısıyla çiftçi için bu mevsimde kar çok önemli bir yerde ekili alanlar için bir ilaç. İnşallah ilerleyen günlerde yine azda olsa kar yağmasını bekliyoruz. Kar her zaman çiftçi için umuttur. Yağmurda çiftçi için ayrı bir umut ancak kar ise daha farklı bir umuttur”dedi.

BUZAĞI DESTEKLEMELERİ VERİLDi

Hasan Toprak hayvan üreticiliği yapan çiftçilere buzağı desteklemelerinin de verildiğini belirterek, “Çiftçiler olarak bir süre önce Ankara’ya yaptığımız ziyarette makamlarında ziyaret ettiğimiz Tekirdağ Milletvekillerimize ve özelliklede Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız sayın Mustafa Şentop’a  çiftçilerimizin sıkıntılarını dile getirdik ve buzağı desteklemelerinin de kısa sürede ödenmesi konusunda kendisinden destek istemiştik. Buzağı desteklemelerinin kısa süre içinde çiftçilerimize verilmesine vesile olan TBMM Başkanımız sayın Mustafa Şentop’a şahsım, oda yönetimimiz ve tüm çiftçilerimiz adına çok teşekkür ediyorum”dedi.

Haber/Seyit SÜREN 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10