Çetin çalışmaları yerinde inceledi

Ak Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin, Tekirdağ Şehitler Abidesi'ndeki çalışmaları yerinde inceledi. Çetin "Çalışmalar titizlikle sürüyor. 2020'nin ikinci yarısında Şehitl

Tekirdağ 11.02.2020 14:04:00 0
 Çetin çalışmaları yerinde inceledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düzenlediği Muhtarlar toplantısına katılan Zafer Mahallesi Muhtarı Yücel Çüle, Şehitler Abidesi'nin restorasyonu talebini Cumhurbaşkanına iletti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı'nca (YİKOB), Şehitler Abidesi'nin restorasyonu için çalışma başlatıldı. Ak Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin de yıpranan anıtın yenilenmesi ve çevre düzenlemesini kapsayan çalışmaları yerinde inceledi. Çetin’e, Zafer Mahallesi Muhtarı Yücel Çüle, AK Parti Zafer Mahallesi Başkanı Ömür Sezen  ve mahalle sakinleri eşlik etti. Çetin, restorasyon sahasında çalışmaları üstlenen firma yetkililerinden de bilgiler aldı.

“TİTİZ BİR ÇALIŞMA YAPILIYOR”

Restorasyon çalışmalarına başlanan Şehitler Abidesi'nin, YİKOB aracılığıyla ihale edildiğini belirten İlçe Başkanı Sezayi Çetin, "Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanı  ve Vali Yardımcımız Murat Eren'den proje ve detaylarıyla ilgili bilgiler aldık. 2020'nin ikinci yarısında restorasyonun tamamlanması düşünülüyor.  Ancak restorasyon sahasında çok sayıda şehit mezarları olduğu için bu konuda titiz bir çalışma yapılıyor. Her aşamada Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun onayından geçerek restorasyon yürütülüyor. Kazı ve peyzaj düzenlemeleri şehitlerimizin manevi huzurunu zedelemeyecek hassaslıkta sürdüğü için bitiş tarihi uzayabilir" şeklinde konuştu.

"MİLLETÇE DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ"
2020 yılının Elazığ'da deprem ve Van'da çığ gibi bazı felaketlerle başladığını ve son olarak İdlib'de Mehmetçiğin iki ayrı saldırıda 13 şehit verdiğini hatırlatan İlçe Başkanı Çetin,  "Aziz Milletimizin başı sağ olsun. Milletçe bu zor zamanlarda şükür ki birlik, beraberlik ve dayanışma içindeyiz. Memleketimize zarar vermeye çalışanlar bilmelidir ki memleketimizin çıkarları neyi gerektiriyorsa onu yapmaya hazırız.  Şehitler tepesi boş değil. Hepimizin arzusu şehitlik makamına ulaşmaktır. Bu vesileyle şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralanan askerlerimize de acil şifalar diliyorum" dedi.

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10