Kırklarelispor kupaya veda etti

Ziraat Türkiye Kupasında müthiş bir sezon geçiren ve Süper Lig ekipleri Ankaragücü, Gazişehir Gaziantep ve Başakşehir'i eledikten sonra çeyrek finalde güçlü rakibi Fenerbahçe ile eşleyen Trakyaâ??

12.02.2020 13:47:00 0
Kırklarelispor kupaya veda etti

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında 3-0 ile geçtiği GMG Kırklarelispor’u rövanş maçında 1-0 yenerek yarı finale yükseldi.

İLK DEVREDEN GOL ÇIKMADI

Ülker Stadyumunda oynanan karşılaşmayı Suat Arsanboğa, İsmail Şencan, Osman Gökhan Bilir hakem triosu yönetti. Karşılaşmaya ev sahibi ekip Kırklarelispor Harun - Murat Sağlam, Adil Rami, Falette, Deniz (Dk. 58 Muhammed Gümüşkaya), Tolgay, Mehmet Ekici, Ferdi, Zajc (Dk. 86 Allahyar), Tolga (Dk. 46 Hasan Ali Kaldırım), Mevlüt kadrosu ile çıkarken, Kırklarelispor ise  İbrahim Demir - Davut Babur, Müslüm Aydoğan (Dk. 73 Enis Çeliksu) , İbrahim Sürgülü, Bahadır Çiloğlu, Caner Koca, Emre Keleşoğlu, Emre Balkır, Yüksel Şişman (Dk. 65 Deniz Ataç), Mert Sinan Pekesen, Hacı Ömer Doğru (Dk. 58 Malik Karaahmet) ilk onbiri ile çıktı. 4’üncü dakikada Mehmet Ekici’nin ceza sahası dışından vuruşunda top kalenin üstünden dışarı gitti.5’inci dakikada Ferdi’den aldığı pas ile ceza yayına hareketlenen Zajc’ın vuruşunda top yandan dışarı çıktı. 12’nci dakikada Mehmet Ekici’nin pası ile ceza sahası içi sağ çaprazda buluşan Ferdi’nin aşırttığı top yan ağlarda kaldı. 24’üncü dakikada rakiplerini geçerek ceza sahası içine giren Tolgay’dan seken top Zajc’ın önünde kaldı. Zajc’ın kaleci ile karşı karşıya kaldığı durumda yaptığı vuruşta meşin yuvarlak İbrahim Demir’den oyun alanına döndü. 34’üncü dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Deniz Türüç geçti. Deniz’in eza sahası dışından sert vuruşunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı. 41’inci dakikada Tolga’nın pası  ile ceza sahası hemen önünde topla buluşan Falette’nin sert vuruşunda meşin yuvarlak üstten dışarı gitti.

TEK GOLLE MAĞLUP AYRILDI

50’inci dakikada Mehmet Ekici’nin kullandığı serbest vuruşta top kaleci İbrahim Demir’den sekti. Dönen topa hareketlenen Mevlüt’ün vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-0.

83’üncü dakikada Zajc’ın pası ile buluşan Mehmet Ekici’nin içeri çevirdiği ortasında Bahadır Çiloğlu müdahale ederek tehlikeyi önledi. 89’uncu dakikada soldan ceza sahasına giren Muhammed Gümüşkaya’nın yerden ortasında savunmadan seken top Tolgay Arslan’ın önünde kaldı. Tolgay’ın gelişine sert vuruşunda kaleci İbrahim Demir, meşin yuvarlağı oyun alanına çeldi. Karşılaşma 1-0’lık Fenerbahçe üstünlüğü ile son buldu. Ziraat Türkiye Kupasında müthiş bir sezon geçiren ve Süper Lig ekipleri Ankaragücü, Gazişehir Gaziantep ve Başakşehir’i eledikten sonra çeyrek finalde güçlü rakibi Fenerbahçe ile eşleyen Trakya’nın gururu Kırklarelispor ikinci karşılaşmada da rakibine mağlup olarak turnuvaya çeyrek finalden veda etti.

YANAL KIRKLARELİSPOR’U TEBRİK ETTİ

Maç sonrası açıklamalarda bulunan teknik direktör Ersun Yanal değerlendirmelerde bulundu. İki etaplı maçın ikisini de kazandıklarını belirten Yanal, "Böyle bir atmosferin içinde taraftarımızın bizi yalnız bırakmaması önemliydi. Birçok oyuncumuza da zaman vermiş olduk. Kırklarelispor'un başkanı ve yönetimi bizi orda çok iyi ağırladılar. Dostane bir maç oldu. Kırklarelispor ile olan iletişimimiz iz bırakacak bir serüvendi bence. Türkiye Kupası'nın bu tarzdaki bir imkan sunması, büyük kulüplerin buralarda olması özellikle bu etkileşim açısından önemliydi. Kırklarelispor ve Fenerbahçe'nin çok şey kazandığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

KUPA SERÜVENİMİZ BİTTİ

Ziraat Türkiye Kupası’na çeyrek finalde Fenerbahçe’ye elenerek kupaya veda eden Kırklarelispor’da Teknik Direktör Bilgin Erdem, üzülmeye gerek olmadığını ifade etti. Kupa serüveninin kendileri için bittiğini ifade ederek sözlerine başlayan Erdem, “Burada olmak güzeldi. 3 Süper Lig ekibinin ardından Fenerbahçe ile eşleştik. Çetin mücadeleler oldu. 2 maçın sonunda kupada devam eden Fenerbahçe oldu. Rakibimizi kutluyoruz. Bundan sonraki süreçte rakibimize ve bütün takımlarımıza başarılar diliyoruz. Bundan sonraki süreçte ligimize döndük. Üzülmeye gerek yok. Bu başarılı süreci ligde de sürdürüp başarılı olmak istiyoruz. Tek düşüncemiz bu. Bu takım bugün 29. maçını oynadı. Türkiye’de en fazla maç yapan 5. takım durumundayız. 2 kulvarda gitmek zordu. Bunu başardık. Oyuncularımı ve emeği geçen herkesi kutluyorum. Oyuncularım çok iyi işlere imza attılar ve güzel bir başarı elde ettiler. Camiamıza hayırlı olsun” dedi.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10