100'üncü yılında Kahramanmaraş anıldı

Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde, Vali Aziz Yıldırım'ın katılımıyla  "Milli Mücadelenin Yüzüncü Yılında Kahramanmaraş" Trakya Etkinlikleri Programı düzenlendi.

Tekirdağ 14.02.2020 12:37:00 0
100

Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun 100. Yılı dolayısıyla Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilen “Milli Mücadelenin Yüzüncü Yılında Kahramanmaraş” Trakya Etkinlikleri Programı düzenlendi. Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’ni kapsayan etkinliğe Vali Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Adalet Komisyonu Başkanı Naci Ergin, Vali Yardımcıları Ahmet Narinoğlu, Vali Yardımcısı Asalet Karabulut, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Uzunlar, Aile, Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ülkü Uslu, Kültür ve Turizm Müdür V. Ahmet Hacıoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Kuran tilavetiyle devam etti.

“KENDİNİ KURTARAN ŞEHİR MARAŞ”

Ardından Vali Yardımcısı Ahmet Narinoğlu günün anlam ve önemine dair konuşmasını yaptı. “Maraş tarihte kendi kendini kurtaran ilk ve tek şehirdir” diyerek konuşmasına başlayan Narinoğlu, “Maraş direnişi 7'den 70'e bütün halk tarafından yapılmıştır. Düşmanların Anadolu'da tutunamayacağını bize Maraş göstermiştir. Halkın direniş ümidi ve iman direnci artmıştır. 12 Şubat 1920'de kendi mücadelesini vererek kendini kurtaran şehir Maraş kurtuluşunun 100. yılında tarih yeniden yazılıyor. Cumhurbaşkanımızın himayesinde bu yıl kurtuluşun 100. yılı ilan edildi. Geçmiş ile gelecek kuşaklar arasında köprüler yeninden kuruluyor. Kadim şehir olan Maraş, medeniyetiyle kültürüyle, değerleriyle özgün şehir olarak yaşıyor" diye konuştu.

HEDİYE TAKDİMİ YAPILDI

Vali Yardımcısı Narinoğlu’nun konuşmasının ardından “Milli Mücadelenin Yüzüncü Yılında Kahramanmaraş” Trakya Etkinlikleri Programına desteklerinden dolayı Vali Yıldırım ve protokol üyelerine hediye takdimi yapıldı. Daha sonra Süleymanpaşa ilçesi Özel İdare  Ortaokulu Öğrencisi Aygül Ada Caner “Bu Bayrak” isimli şiiri okudu. Sonrasında “İstiklal’den İstikbale Kahramanmaraş 12 Şubat Destanı” konulu konferansı Akademisyen Dr. Fatih Köse ve Akademisyen Dr. Ökkeş Narinç yaptı. Konferansın ardından Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Türk Müziği Topluluğu bir gösteri sundu. Toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10