Çerkezköy ve Saraylı sporcular başarıya doymuyor

Uluslararası 7. Turkish Open Taekwonda Turnuvası'a Çerkezköy ve Saraylı sporcular damga vurdu. . Avrupanın en büyük Taekwondo organizasyonu olan şampiyonadan sporcularımız 4 altın 5 bronz madalya ile döndü

14.02.2020 16:46:00 0
 Çerkezköy ve Saraylı sporcular başarıya doymuyor

İstanbul’da 3-5 Şubat tarihlerinde gerçekleşen Uluslararası 7. Turkish Open Taekwonda Turnuvası’na Çerkezköy ve Saraylı sporcular damga vurdu. Turnuva müsabakalarına Türkiye başta olmak üzere 25 ülkeden toplam 2 bin 500 sporcu katıldı. Avrupanın en büyük Taekwondo organizasyonu olan bu şampiyonaya Tekirdağ olarak Çerkezköy ve Saraylı sporcular ile katılım sağlandı. Şampiyonada 4 altın 5 bronz madalya elde eden sporcularımız oldukça güçlü rakipleri ile karşılaştı. 

MADALYALARLA DÖNDÜLER

Tekirdağ’ı temsil eden sporcularımız Genç Bayanlarda 59 kiloda Işıl Zafer altın madalya, Genç Erkeklerde 78 kiloda Oğuz Tokgöz altın madalya, 59 kilo Genç Erkeklerde Alperen Ayaz bronz madalya, Yıldız Yeni Boy kategorisinde; Bayalarda  156 cm Sudenaz Kaya altın madalya, Ayda Nehir Selçuk, Zeynep Hasret Yılmaz,152 cm Sahra Nur Özdemir, Serya Naz Özdemir bronz madalya kazanırken bu kategoride erkeklerde +180 cm Muhammet  Buğrahan Akbabaöz altın madalya kazandı. Kilolarında Türkiye birincisi olan Işıl Zafer, Oğuz Tokgöz,Sudenaz Kaya ve Muhammed Buğrahan Akbabaöz 18-21 Şubat tarihlerinde İsveç’te yapılacak “WT President’s Cup” turnuvasına katılacaklar. Ayrıca bu turnuvada Tekirdağ Bölge Antrenörlerimizden Oğuzhan Tokgöz ve Vural Ayaz'da Milli Takım antrenörü olarak görev alacak.

"TAEKWONDOYA OLAN İLGİ ARTIYOR"

Şampiyon Spor Kulübü Milli Antrenörü Vural Ayaz turnuvaya, Çerkezköy Şampiyon Spor Kulübü’nden bir sporcunun,  Milli Takım adına toplam 14 sporcunun katıldığını belirtti. Milli Antrenör Vural Ayaz,  “Avrupa’nın en büyük spor organizasyonu olan “Uluslar arası 7. Turkish Open Taekwonda Turnuvası”na Çerkezköy Şampiyon Spor Kulübü olarak 74 kiloda Büyük Erkeklerde Samet Ayaz, 59 kiloda Genç Erkeklerde Alperen Ayaz Milli Sporcu olarak katıldı. 63 kiloda Genç Erkeklerde Enes Furkan Combaş, 73 Kilo Genç Erkeklerde Ahmet Karsanba, 48 Kilo Genç Erkeklerde İsmail Altıntaş, 45 kilo Yıldız Erkeklerde Ahmet Sait Pırtıcı, Muhammet Mustafa Şahin, Yıldırım Beyazıthan Taşçı, 51 kilo Yıldız Bayanlarda Sudenaz Kaya, Zeynep Hasret Erikçi, 61 kilo Yıldız Erkeklerde Mehmet Emin Pıtırcı ile katıldık” dedi. Ayaz şöyle devam etti, “Bu şampiyon sporcularımıza emeği geçen kurum ve kuruluşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Özellikle şunu vurgulamak istiyorum sporcularımızın başarısı bölgemizde Taekwondo sporuna ilgiyi arttırıyor. Bu da gençlerimizin spor yapmaları için çok olumlu bir durum” diye konuştu.

“İSVEÇ’TEN DE MADALYA İLE DÖNECEKLERİNE İNANIYORUM”

Balkan Teknik Kurulu Milli Sporcu ve Milli Antrenör Bilal Güzel’de, “Bu şampiyonada Çerkezköy Güzel Spor Kulübü, Çerkezköy Şampiyon Spor Kulübü ve Saray Filpper Spor Kulübümüzün sporcuları inanılmaz bir mücadele sergilediler. Her şampiyonada olduğu gibi Avrupa’nın en büyük spor organizasyonu olan bu şampiyonada da ilimizi en iyi şekilde temsil ederek toplamda 4 altın madalya ve 5 bronz madalya kazandık. Madalya kazanan sporcularımızı tebrik ediyor bu başarılarını İsveç’te de devam ettireceklerine inanıyorum” dedi.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10