Türk Ocakları'nda Candaş yeniden başkan

Çerkezköy'de temsilcilik olarak faaliyetlerini yürüttükten sonra şube statüsüne kavuşan ve geçtiğimiz aylarda açılışı gerçekleştirilen Türk Ocakları Çerkezköy Şubesi 1'nc

Çerkezköy 16.02.2020 17:00:00 0
Türk Ocakları

Hayri Batur Caddesi Kaynak İş Merkezinde bulunan Türk Ocakları Çerkezköy Şube binasında dün saat 11.30’da gerçekleştirilen genel kurula derneğin 23 üyesinin tamamı katıldı. Kongrede Divan Başkanlığına Fahrettin Budak getirilirken, Başkan Vekilliğine Eladin Tıraş ve Yazmanlığa Yaşar Karagöl seçildi.

 

“2019 YILINDA ŞUBE OLDUK”

 

Divan heyetinin oluşturulmasının ardından konuşan Türk Ocakları Çerkezköy Şube Başkanı Burak Candaş “ 2018 yılında temsilcilik olarak kurulduk ve 2019 yılı Eylül ayı itibariyle de şube olarak devam ettik. 2018 Şubat’tan bu yana 121 etkinlik gerçekleştirdik. Bu zamana kadar birlikte yol yürüdüğüm değerli yönetim kurulu üyelerimize ve gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Bu kolay bir şey değil. Türk Ocakları 1.Dünya savaşı sürecinde ülkemiz savaş altındayken üç yılda 500 konferans düzenleyerek Türklük ruhunu, bilincini, milli şuuru ayakta tutmaya çalışmıştır.  İngilizler İstanbul’u işgal ettiklerinde ilk telgrafhaneyi, ikinci olarak da Türk Ocağı binasını işgal ederek Türk Ocağı’na duydukları kini, öfkeyi ve ondan duydukları korkuyu göstermişlerdir” diye konuştu.

 

 

YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

 

Seçimlere mevcut başkan Burak Candaş’ın tek listesi ile gidilirken, üyelerin tamamının oyunu alan Candaş yeniden başkanlığa seçildi. Burak Candaş Başkanlığındaki Yönetim Kurulunda Yasin Yavuz, Yaşar Karagöl, Veli Kürşad Öztürk, Cüneyt Karaşahin ve Eladin Tıraş yer alırken, Merkez Genel Kurul Delegeliğine de Burak Candaş ve Yasin Yavuz seçildi. Denetleme Kurulu Asil Üyeliğine de Şaban Kardeş, Murat Arı ve Okan Candan seçildi. 

 

“TÜRK MİLLETİNİN ANA DAMARIDIR”

 

Seçimlerin ardından dergi üyeliği ve aidat miktarının 70 TL olması oybirliği ile karara bağlandı. Türk Ocaklarının milletin kalbinin attığı yer olduğunu kaydeden Divan Başkanı Fahrettin Budak, ”Türk milletinin ana damarıdır. Türk Ocakları’na özellikle burada çok iyi sahip çıkmamız lazım. Onu gözümüz gibi koruyup kollamamız lazım. Faaliyetlerini en üst seviyeye çıkarmamız lazım. Ondan her şeyi beklediğimize göre üyeler olarak ona da her şeyi vermemiz gerekiyor. Yeniden başkanlığa seçilen Burak Candaş ve ekibine başarılar diliyorum” dedi.

 

“BİRLİKTE OLALIM”

 

Bu görevi yeniden kendisine veren üyelere teşekkür eden Türk Ocakları Çerkezköy Şube Başkanı Burak Candaş “Bizim asil yedek listelerimiz prosedürün yerine getirilmesidir. Önemli olan fiiliyatta bunu gerçekleştirmemiz. Sizlerden daha fazla katılım ve etkinliklerimizi daha da attırmak için destek bekliyorum. Biz birlikte bir şeyler yapacağız. Bu bazen mum ışığı gibi olur, bazen gibi olur, bazen büyük bir yangına dönüşür ama biz bunu birlikte başaracağız. Külfette de nimette de hep birlikte olacağız inşallah. Buralar kimseye baki değil. Biz sadece bunun açılışı ve oturmasını sağlamak üzere bu yükü omuzlanıyoruz. Türk Ocağına nefesimizin yetmediğini veya zarar verdiğimizi anladığımız anda, ben kendi şahsıma konuşuyorum, bu konuda genel bir kanıya ulaştığım anda bu bayrağı en yakındaki arkadaşımıza devretmeyi şeref bilirim. Bu konuda hiçbir zaman kimsenin şüphesi olmasın. Ben 20 yıl şube başkanlığı yapma niyetinde olan biri değilim. Keşke bir dönem tamamlasak, benden sonra da bir arkadaşım gelip bayrağı devralsa benim için en güzel mutluluk odur. Çünkü bu işler böyle güzelleşir” diye konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10