CHP Çerkezköy Kadın Kolları'nda İkizoğlu güven tazeledi

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Kongresi, dün İlçe Teşkilatının Konferans Salonun'da yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Kongre'de CHP Tekirdağ Milletvekilleri İlh

Çerkezköy 16.02.2020 18:29:00 0
CHP Çerkezköy Kadın Kolları

Kongre CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülşan ikizoğlu’nun açılış konuşması ile başladı. Ardından Kongre Divanı seçildi. Divan Başkanlığına Emine Demir, Katip Üyeliğine Tuba Fıcıçı ve Asuman Comart getirildi. Divan Teşekkülünün ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun bir konuşma yaptı.

 

 

“MECLİSTE KADIN SAYISININ ARTMASINI İSTİYORUZ”

 

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun konuşmasına ilçe başkanın bir kadın olmasından mutluluk duyduğunu belirterek başladı. Milletvekili Aygun, “Kongrenin hayırlı olmasını diliyorum. Cumhuriyet Halk Partisinde kendi yöneticilerini kendisinin seçmesi de demokrasinin en güzel örneği. Bizde bu gün sizlerin heyecanınızı paylaşmak adına kongrenize geldik. Parlamentoda da kadın sayımızın artmasını istiyoruz. İnşallah bundan sonraki dönemlerde bu sayı artacaktır. Kadınlarımız biz erkeklere de örnek oluyorlar. Mecliste zaman zaman tansiyon yükseliyor ama oradaki kadınlarımızın duruşları  ile bizlerde kendimizi frenliyoruz. Mecliste kadın sayısının artması demek Türkiye’nin sesinin artması demektir. Kadın Kollarımız bizim için vazgeçilmedir. Gençlik Kollarımız’da  öyle, Burada Belediye Başkanımız Vahap Akay’ı ve eşini de kutlamak gerekiyor. Seçimlerde güzel çalışıldı ve iyi bir başarı yakalandı. Çerkezköy’deki yerel seçim başarısını genel seçimlerde de hep beraber göreceğiz. İş yine sizlere düşecek. En büyük görevde kadınlarımıza ve gençlerimize düşecek. Bu bağlamda elinizden gelenin en iyisini yapacağınızdan hiç şüphemiz yok. Yakın zamanda tek partili sistem gözükmüyor. İttifak olacak yine. Bir cumhur ittifakı bir de Millet ittifakı var. Yarışı bunlar sürdürecekler.CHP ve İYİ Parti’ye her geçen gün halkımızın ilgisi artarak devam ediyor. Birlik beraberlik içinde olarak halkımızı kucaklamaya devam edelim. Kadınlarımız Çerkezköy’de bir örneği başardı. Şimdi Tekirdağ olarak ülkedeki CHP yerel yönetimlerdeki kollarımızdaki kademelerde kadınların ilçe başkanı olması hakikaten bizleri mutlu ediyor. Çerkezköy’e bir ilçe binası kazandırmak içinde çalışmalar yapıyoruz. İnşallah Çerkezköy’e güzel bir ilçe binası kazandırılacak” dedi.

 

BAŞARILAR DİLEDİ

 

Aygun’un ardından CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Yontar konuşma yaptı.  “Güzel bir sorumluluğu yerine getirmek üzere bir araya geldiniz.” diyen Yönter, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse’nin şu mesajını okudu: “97 yıllık bir ilkeli duruşumuz ile ülkemizi geleceğe taşıyacağınıza inancım tam. Güzel günlere ışık tutacağına inancım ile başarılarınızın devamını diler, iktidar yürüyüşünde seçilecek her bir arkadaşımı ayrı ayrı tebrik ederim. Kongremize katılan tüm kadın yoldaşlarıma sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

 

"CHP BİZİM EVİMİZ"

 

Kongrede konuşan CHP İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, “Bizler 12 Ocak’ta ilçe Kongremizi yaptık. Çerkezköy tarihinde CHP’de ilk defa bir kadın ilçe başkanı olmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum. Bana destek olan tüm üyelerimize, arkadaşlarımıza, partililerimize ve erkek yol arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bugün İlçe Kadın Kolları Başkanımızı seçeceğiz ve inşallah hayırlı olacak. Ülkemizin çok zor süreçten geçtiğini görüyoruz. Bu iktidarın baskısı, ekonomik durumunu en iyi kadınlar biliyor. CHP iktidarı içinde birbirimize ihtiyacımız var. Gerçekten omuz omuza mücadele edersek inanıyorum ki onu da başaracağız. CHP bizim evimiz ve bu evde hepimiz demokratik anlamda ve diğer anlamda da birbirimize destek olmamız lazım. Bu desteği uzun zamandır göremiyoruz. Partimize sahip çıkalım birbirimize destek olalım. Vakit bulduğunuzda en azından partiye uğrayın. Birbirimizle kaynaşalım. Fikirlerinizi paylaşın. Bizler bir araya gelirsek çok daha güçlü olacağımıza inanıyorum. Partimize sahip çıkalım ve bu iktidardan bir an önce kurtulalım. Fedakarlık olmazsa başarı da olmaz. Gazi Mustafa Atatürk bizlere seçme ve seçilme hakkını verdi ve bunu bizlere altın tepside sundu. Ama bizde bunu gerek karar merkezlerinde gerek kararlarımıza, gerek siyasette bunu bizim partimiz yapıyor. Seçimlerde ben seçilmedim demek, ben bunu beğenmiyorum demek çok yanlış, herkes bir birini sevmek zorunda değil. Ama geleceğimiz için birlik beraberlik içinde olmamız lazım. Tek hedefimiz ülkemizin geleceği için partimizin iktidar olması. Biz ne koltuk sevdasındayız nede bir yerlere gelmek ve partiyi basamak olarak kullanma sevdasında değiliz” dedi.

 

SEÇİMLERDE BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE ÇALIŞTIK

 

Dönmez’in ardından CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülşah İkizoğlu da konuşma yaptı. İkizoğlu, “13 Ekim 2018 tarihinde görevimize başlarken belirttiğimiz gibi çalışmalarımızı büyük bir heves, heyecan ve sizlerden aldığımız güç ile yaptık. 31 Mart 2019 yerel seçim döneminde İlçe Yönetimimiz, İlçe Gençlik Kollarımız ile birlikte koordineli çalışarak Çerkezköyümüzün 10 mahallesinde çalmadığımız kapı, sıkmadığımız el bırakmadık. Kadın olmanın gücü ile partili partisiz tüm hemşerilerimize ulaşmaya çalıştık. Belediye Başkanımız sayın Vahap Akay ile yaklaşık 4 aylık süre içinde her gün 3 ev ziyareti yapıp kadınlarımıza başkanımızın 5 yıllık çalışmalarını ve yeni 5 yıl için planlanan çalışmalarını anlatma fırsatı bulduk. Hemşehri dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarının düzenledikleri etkinliklere katıldık. Milli bayramlarımız ve özel günlerde yapılan etkinliklere katılım sağladık.” dedi

 

“YENİ DÖNEMDE DE FARKINDALIK YARATACAK ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ”

 

İkizoğlu, “31 Mart 2019 Yerel Seçimlerdeki başarımızın mutluluğunu yaşarken tekrar edilmesine karar verilen İstanbul Seçimleri için Silivri ve Çatalca’nın ilçemize yakın köylerinde İlçe Yönetimi ve Gençlik Kolları Yönetimi ile aynı Çerkezköy’de yaptığımız gibi kapı kapı gezerek İstanbul zaferinde pay sahibi olduk. Yeni dönemimizde de kadın olmanın gücü ile el ele birlik beraberlik içinde Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere vermiş olduğu haklar ile varlığımızı toplumun her alanında başarıyla sürdürmeye, kadınların sesi olmaya ve bir araya gelerek gönül köprüleri kurmaya devam edeceğiz. Çerkezköy’ümüz için partili partisiz tüm kadınlarımız ile farkındalık yaratacak ve faydalı olacak çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Her zaman Asil ve yedeği ve de gönüllüsü hep birlikte bir olarak çalışacağız. Kongremize göstermiş olduğunuz ilgi ve katılımınız için hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.”diye konuştu.

 

"SİYASETİN OKULU YOK"

 

Kongre sonunda gelen CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’de, “Siyasetin okulu yok. Erkekler içinde yok biz kadınlar içinde yok. Eksiklikleri görüyoruz. Zaman içinde siyaseti öğreniyoruz. Siyasette kadının yeri çok önemli. Kadınların çok olduğu yerlerde gerçekten çok başarı var. Kadınların çoğunluğu hem CHP’de hem Türkiye’de  iyi olacak. Kadınlar daha uzlaşmacı kişiliğe sahiptir. Parlamentoda da kadın sayısında artış var. İnşallah önümüzdeki seçimlerde de CHP’de kadın sayısını daha da arttırırız. İlçe Başkanımızda kadın ne mutlu, Kadın Kolları Başkanımızda öyle. Bu örnek olur yol açarız. Bizler bir model olabiliyoruz. İnsanlara güven verebiliyoruz bu çok güzel. Biz her zaman yanınızdayız. Kongrenin hayırlı olmasını diliyor, seçilecek başkan ve yönetimine başarılar diliyorum” dedi.

 

İKİZOĞUNUN LİSTESİNDE ŞU İSİMLER YER ALDI

 

Seçimlere tek liste ile giren mevcut başkan Gülşah İkizoğlu’nun listesi seçimleri kazanırken, İkizoğlu’nun yönetiminde Seher Ağagündüz, Neriman Bayram, Hülya Girgin, Elif İnci, Şadiye İşcan, Ebru Karaman, Bilgay Korkmaz, Gamze Özkök, Nurdan Tezcan, Dilek Tezgel yer aldı.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10