Hayırseverlere plaket takdim edildi

Kapaklı'nın ilk zenginleştirilmiş kütüphanesi olan Kapaklı Anadolu Lisesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Z-Kütüphanesi'ne kitap bağışı yapan hayırseverlere düzenlenen programda plaket takdi

Kapaklı 25.02.2020 08:52:00 0
Hayırseverlere plaket takdim edildi

Pazartesi günü saat 11.00'de gerçekleştirilen programa Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, belediye meclis üyeleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Programda Kapaklı Belediyesi adına belediye meclis üyesi Mustafa Sandıkçı'ya, Kapaklı Fırıncılar Derneği adına Fikri Özbay’a ve Kent AŞ adına Yusuf Ayık’a teşekkür plaketi verildi.

 

"5 BİNE ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ"

 

Kitap bağışında bulunan hayırseverlere teşekkür eden Kapaklı Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Türk "Kaymakamımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün bu konuya ne kadar önem gösterdiğini biliyoruz. İnşallah en kısa sürede 3 bine ulaşan kitap sayımızı 5 bine çıkarmayı hedefliyoruz" dedi. Bağışlanan bu kitaplarla geleceğimiz olan çocukların ufkunun aydınlanacağını kaydeden Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu " Kapaklı’nın marka okulu haline getirmek istiyoruz. Gelecekte inşallah daha iyi şeyler olacak. Önemli olan hayatta maddi şeyleri kazanmak değil mutlu olmak. Sizi ne mutlu edecekse onu yapın.  Hayat su gibi, korkarsanız batarsınız rahat olursanız sizi yüzeye çıkaracaktır. Bol bol okumalısınız, kendinizi geliştirmelisiniz. Hayata atıldığınızda bunun faydası olduğunu göreceksiniz. Ne kadar çok kitap okursanız hayatta o kadar önde olursunuz" dedi.

"ALIŞKANLIK HALİNE GETİRİN"

Öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Hamitoğlu " Hayatta en az bir hobiniz olmalıdır. Spora ehemmiyet verin, en az bir enstrüman çalabilin. Bunların hepsi sizleri hayatta bir adım öne geçirecektir. Eğitimdeki sorunların en önemlilerinden biri de öğrenciler okuduklarını anlayamıyorlar. Sizler süre ile yarışıyorsunuz ama az okuyorsunuz. Ufkunuz ve bilincinizi yükseltecek eserlerin geleceğinize katkısı olacaktır. Bunun yanında her zaman spora da vakit ayırın, bunu bir alışkanlık haline getirin" diye konuştu.

 

"DAHA ÇOK OKUMALIYIZ"

 

Programda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin " Bizim zamanımızda kütüphane çok önemliydi ve çocukluğumuzun büyük bir bölümü kütüphanelerde geçmiştir. Şu kitabın kokusu bambaşka bir şey. Sizler sosyal medyanın yaygınlaşması ile bunu unutmuş olabilirsiniz ama biz kütüphanelerin çoğalmasını istiyoruz. Ben ufakken kitabı okumasam bile çantamda bulunması beni rahatlatıyordu. Sizlerin de bolca kitap okumasını istiyorum. Kapaklı'ya büyük bir kütüphane kazandırma amacımız var. Okumaya çok önem veriyorum, sizlerin de faydalanması için elimden geleni yapacağız. Daha çok okumalıyız ve bunu alışkanlık yapmalıyız. Anadolu Lisesi’ndeyiz ve ilçemizin seçkin öğrencilerinin olduğu bir okul burası. Burayı daha ileri götürmek için projelerimiz var. Sizlerin de kendinizi geliştirmeniz gerekiyor" dedi.  Konuşmaların ardından kütüphaneye kitap yardımında bulunan Kapaklı Fırıncılar Derneği adına Mustafa Sandıkçı’ya ve Kent AŞ adına Yusuf Ayık’a teşekkür plaketi takdim edildi.

 

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10