İsmet İnönü İlkokulu'ndan kardeşlik projesi

"Anne Arkadaşıma Oyuncak Örer Misin?" projesini hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu'nun gönüllü velileri tarafından ihtiyaç sahibi çocuklar için örgü

Çerkezköy 25.02.2020 07:56:00 0
İsmet İnönü İlkokulu

Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu okul idaresi tarafından “Anne Arkadaşıma Oyuncak Örer Misin?”projesi hayata geçirildi. 1-A ve 1-K sınıfı öğretmenleri Meral Aktürk ve Ümmühan Kaya koordine ettiği “Anne Arkadaşıma Oyuncak Örer Misin?” projesi kapsamında 02 Ocak - 24 Şubat 2020 tarihleri arasında sınıfların gönüllü velileri bir araya gelerek proje hakkında bilgilendirildi. Ardından her Perşembe günü okulda bir araya gelinerek ihtiyaç sahibi çocukları sevindirebilmek amacıyla örgü oyuncaklar ve kalemlikler örüldüğünü aktaran Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu Müdürü Murat Bekdaş, “Bu proje sırasında hem velilerimiz kaynaşma imkanı buldular hem de uzakta da olsa birbirini hiç görmemiş çocukların bir kardeşi olmuş oldu.” dedi.

 

“UZAKTAKİ KARDEŞLERİ İÇİN BİRER MEKTUP YAZDILAR”

 

Gönüllü veliler tarafından ihtiyaç sahibi çocukların yüzünü güldürmek amacıyla örülen oyuncakların gönül köprüleri kuracağını vurgulayan Okul Müdürü Murat Bekdaş, ”Tanımadığın, bilmediğin çocukları kendi çocuğu gibi görüp onlar için bir şeyler yapma çabası aradaki mesafeleri kalpten kalbe köprüler kurarak kısaltmıştır.1 ay sonra örülen oyuncaklar ve kalemliklerimizi yollamadan önce sınıfımızdaki öğrencilerimiz uzaktaki kardeşleri için birer mektup yazdı. Bu mektupları da oyuncak paketlerinin içine yerleştirdik.” şeklinde konuştu.

“SİİRT’TEKİ BAĞCILAR İLKOKULUNA GÖNDERDİK”

21 tane oyuncak ve 16 tane kalemliğin gönüllü veliler tarafından örüldüğünü belirten Bekdaş,”Bu oyuncak ve kalemlikleri Okul Müdür Yardımcımız İkram Sezgin ile birlikte Siirt'te ki Bağcılar ilkokuluna gönderdik. Kocaman bir kutu fakat bir kutunun içine sığamayacak kadar sevgi ve minik kalplerimizi; iyilik dolu yüreklerden ve ellerden çıkan emeklerimizi de bu kutuyla beraber hiç görmediğimiz arkadaşlarımıza, kardeşlerimize ulaştırdık. Böylece kilometrelerce uzak olan insanların kalpten kalbe ne kadar yakın olabileceğini bir kez daha bu projeyle ispatlanmış olduk.” diyerek  duygu ve düşüncelerini aktardı.

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10