Bol kahkahalı oyun 'Şen Makas' Çerkezköy'de sahnelendi

Amerikan tiyatro tarihinin Guiness Rekorlar Kitabı'na giren ve 'Charlie Chaplin Komedi Ödülü' sahibi olan Şen Makas tiyatro oyunu Çerkezköy Belediyesi'nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında ?

Çerkezköy 25.02.2020 14:09:00 0
Bol kahkahalı oyun

Paul Portner’ın yazdığı Özgür Yetkinoğlu’nun uyarladığı ve yönetmenliğini Nedim Saban’ın yaptığı Şen Makas adlı tiyatro oyunu önceki akşam Çerkezköy Atatürk Kültür Merkez’inde tiyatro severler ile buluştu. Boston’da 1979 yılından bu yana aralıksız sahnelenen ve ‘Charlie Chaplin Komedi Ödülü’ sahibi olan iki perdelik interaktif komedi oyunu, Melek Baykal, Bülent Seyran, Jess Molho, Müge Kement, Özgür Yetkinoğlu ve Cem Güler’in muhteşem performansıyla sahnelendi. Tiyatroyu Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı ve Enver Bayram, meclis üyeleri ile çok sayıda tiyatro sever katıldı.

“NEDİM SABAN’IN YÖNETMENLİĞİNDE SAHNELENDİ”

 

Amerika başta olmak üzere tüm dünya ülkelerinde sahnelenen ‘Şen Makas’, daha önce de 1997 yılında yine Tiyatrokare tarafından Türkiye’de tiyatro seyircisi ile buluşmuştu. Nedim Saban’ın yönetmen koltuğunda oturduğu oyun bu kez günümüzdeki toplumsal hayatı ve teknoloji ile birlikte hayatımızda önemli bir yere sahip olan sosyal medya gerçekliğini öne çıkarıyor.

 

CİNAYET SEYİRCİ İLE BİRLİKTE ÇÖZÜLDÜ

 

Bir kuaför salonundaki katili bulmak üzerine kurulu Şen Makas oyununda, diğer oyunlardan farklı olarak seyirci de oyuna dahil ediliyor. Cinayetin komiseri Kartal (Özgür Yetkinoğlu) ve komiser yardımcısı Serçe (Jess Molho), şen bir dul olan Ahu Afilli’yi (Melek Baykal), manikürcü Betül’ü (Müge Kement), kuaför müşterisi Engin’i (Cem Güler) ve kuaförün sahibi olan Tayyar’ı (Bülent Seyran) sorgulayarak katili bulmaya ve cinayeti çözmeye çalışıyor. Akademi’den yeni mezun olan Serçe, katili bulmak için oyunun başından itibaren bütün yaşananlara tanık olan seyircilerden yardım istiyor. Serçe, seyircilere sorduğu sorular ile Şen Makas Kuaför Salonu’nda yaşanan cinayeti çözmeye çalışıyor. Oyun sonunda ise tüm olaya tanık olan seyirci alkışlarıyla katili belirledi.  Büyük bir beğeni ve keyif ile izlenen ‘Şen Makas’ adlı tiyatro oyununun ardından Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından ‘Şen Makas’ adlı oyunda sahne alan tiyatroculara çiçek takdim edilerek sahne performansları için teşekkür edildi.

 

Haber/ Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10