Başkan Albayrak: İl genelinde afetlere karşı çalışmalarımız devam ediyor

Türkiye'de depreme karşı farkındalığın artması ve bilinç oluşturulması amacıyla 1-7 Mart tarihleri arası 'Deprem Haftası' olarak belirlendi. Bu kapsamda Tekirdağ Büyükşehir Belediye

Tekirdağ 3.03.2020 15:09:00 0
Başkan Albayrak: İl genelinde afetlere karşı çalışmalarımız devam ediyor

Başkan Albayrak’ın yayınladığı 1-7 Mart Deprem Haftası mesajında, meydana gelen depremlerin tarih boyunca can ve mal kayıplarına neden olduğu ve aktif fay hatları üzerinde bulunan Türkiye’nin deprem gerçeği ile karşı karşıya olduğuna dikkat çekildi.  Başkan Albayrak mesajında “Geçmişte depremler nedeniyle yaşanan kayıplar sonrasında depreme dayanıklı binalar inşa edilmiş ve halkımız deprem anında neler yapılması gerektiği konusunda bilinçlendirilmiş olsa da yapılması gereken pek çok çalışma var. Deprem ve diğer afetlerin sebep olacağı zararların azaltılabilmesi konusunda devletimize, kamu kurumlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve vatandaşlarımıza önemli görevler düşüyor.” ifadelerine yer verdi.

“KAPSAMLI PROJELER GERÇEKLEŞTİRDİK”

Başkan Albayrak, Büyükşehir Belediyesi olarak Tekirdağ'ın deprem kuşağında yer aldığının bilinciyle önemli çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak deprem ve diğer afetlerde hızlı, acil ve yerinde müdahalelerin yapılabilmesi amacıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumlar ile iş birliği içerisinde kapsamlı projeler gerçekleştirdiklerini belirtti. Başkan Albayrak bu projeleri; “Afet Sonrası Altın Saatler" olarak kabul edilen ilk 72 saatlik sürede Tekirdağ'ın afetlere karşı daha hazırlıklı hale gelmesini sağlayan ve 11 ilçede 12 adet deprem konteyneri kurulumunu kapsayan "Yardıma Uzanan İlk El" projemiz, 2017 yılında Marmara Belediyeler Birliği tarafından Altın Karınca Ödülüne layık görüldü.” şeklinde açıkladı.

“TEMENNİM HİÇBİR DOĞAL AFETİN YAŞANMAMASI”

Başkan Albayrak mesajının sonunda, Büyükşehir Belediyesi olarak depreme karşı önlem almak amacıyla 2014 yılından bu yana yürüttükleri çalışmaların artarak devam ettiğinin altını çizdi. İlçe belediyeleri ile eşgüdüm içerisinde gerekli tedbirlerin alındığını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, en büyük temennisinin deprem başta olmak üzere hiçbir doğal afetin yaşanmaması olduğunu belirterek mesajına son verdi.

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10