Karagöz: Yıkın derlerse yıktırmayız!

Çerkezköylü hayırsever Serkan Karagöz, ofisinde düzenlediği basın toplantısında, "Müjgan – Serkan Karagöz Anaokulu yıkılacak" söylentilerine açıklık getirdi. Binanın sağlam ol

Çerkezköy 4.03.2020 17:46:00 0
Karagöz: Yıkın derlerse yıktırmayız!

Çerkezköylü hayırsever çift Müjgan ve Serkan Karagöz, okul olması için 2017 yılında 3 katlı bir ev bağışlamışlardı. Müjgan ve Serkan Karagöz Anaokulu olarak faaliyet gösteren 3 katlı bina için dayanıksız gerekçesiyle yıkım kararı verilmesini şaşkınlıkla karşılayan hayırsever çift konuya ilişkin dün saat 13.00’da iş yerinde basın toplantısı düzenledi.

 

“YIKIM KARARI ELİMİZE GELDİ VE ÇOK ŞAŞIRDIK”

 

Binanın yıkım kararı ile ilgili Çerkezköylü hayırsever Serkan Karagöz, “Çerkezköy Müjgan ve Serkan Karagöz Anaokulu ile ilgili Tekirdağ’dan yanlış bilgilendirilmiş bir yıkım kararı elimize geldi ve çok şaşırdık. Çünkü bu binayı ben Mimar Mehmet Aksoy’un hazırladığı plan proje ile bizzat kendim bir yılbaşında durarak kendim oturacağım diye çok sağlam yaptırdım. Betonu ile demiri ile her şeyi ile en kaliteli malzemeler kullanılarak hiçbir masraftan kaçınmadan yaptık. O günkü günde Betonsa’dan alınan hazır betonlarla yaptırıldı. Halen beton faturaları da elimdedir. Binanın her katında bir metre genişliğinde olmak üzere 11 adet direk bulunmaktadır. Tavanları asmolen tavandır. Duvarları 30 santimetre genişliğindedir. Kısacası Müjgan ve Serkan Karagöz Anaokulu binası çok sağlamdır. İddia ediyorum bu bina yıkıldığında Çerkezköy’deki binaların yüzde 90’ı yıkılır. Biz her ne kadar kendimizden emin olsak bile yasal yollarla hakkımızı aramak zorundayız.” dedi.

 

 

“BİNANIN BETON TESTLERİNİ YAPTIRDIK”

 

İstanbul’dan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın anlaşmalı olduğu Betontek Mühendislik firması yetkilileri ile görüştüğünü dile getiren Serkan Karagöz, “Binanın her katından karot numuneleri aldırıp laboratuarda basınç testlerini yaptırdık. Oradan binamızın test sonuçları sağlam geldi. Daha sonra İstanbul Yıldız teknik Üniversitesi hocalarından Mühendis Osman Ünür hocaya giderek sorunumuzu anlattık. Kendileri Çerkezköy’e gelerek Çerkezköy Müjgan ve Serkan Karagöz Anaokulu binasının demir ve direk röntgenlerinin çekildiği bina ile ilgili gerekli çalışmalar bir hafta sürdürdü ve hazırladığı rapor ile Müjgan-Serkan Karagöz Anaokulu binasının sağlam olduğunu binanın eğitim amaçlı kullanılmasında her hangi bir sakınca olmadığını teknik raporunu bize verdiler.” dedi.

 

“YETKİLİLERE SESLENİYORUM”

 

Aldıkları raporları Çerkezköy Kaymakamlığı’na sunduklarını kaydeden Serkan Karagöz, “Bu sunduğumuz raporlara rağmen binayı beğenmeyip halen Tekirdağ’dan ve Bakanlıktan yıkın derlerse yıktırmayız. O zaman yetkililere sesleniyorum. Benim devlete hibe ettiğim bu binayı ve arsamı bana geri verin. Ben size devletin göstereceği bir yere o okul binasının aynısını yaptırıp teslim edeyim. Bu da bir hayırsever Serken Karagöz sözüdür” diye konuştu.

 

“PROTOKOLÜN 3. MADDESİNİ HATIRLATTI”

 

Okulla ilgili 2016 yılında imzaladıkları protokolün maddelerini de basın mensupları ile paylaşan Serkan Karagöz, “Protokolde ‘bağışlanan binanın dış cephesi, bahçe kapısı ve kemeri ekonomik ömrünü tamamlamadıkça değiştirilmeyecektir. Bağışlanan bina anaokulu olarak kullanılacaktır. Anaokulu haricinde başka bir amaçla kullanılamaz, işletilemez, devredilip satılamaz, kiraya verilemez. Hayırseverin bağışladığı binanın içerisinde ve dışarısında yapılacak olan tadilatlar hayırseverin de görüşü alınarak yapılacaktır. Bağışlanan binanın içerisinde ve dışarısında bir başka kişinin veya kişilerin ismi kullanılmayacaktır’ gibi maddeler yer alıyor” dedi. 

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10